Чи можна пробити вуха дівчини, коли вона дуже молода?

Коли дитина невелика, батьки вирішили йому. Вони визначають те, що він буде їсти, що він буде носити. І це досить природний процес, адже дитина не може приймати поінформовані рішення. Але має бути будь-які межі? Що ми хочемо розповісти про сьогодні.

Ми всі знаємо, що для комфортного життя необхідно формувати особисті кордони. Він повинен знати свої потреби, інтереси, бажання та цінності. А потім малюємо лінію в спілкуванні з іншими людьми, щоб ці інтереси не порушували. Багато людей вважають, що це відбувається в дорослому віці. Але все починається в дитинстві.

І навіть маленька дитина повинна мати особисті межі, які не можна порушувати навіть батьками. Є багато прикладів, але сьогодні ми хочемо обговорити конкретну проблему. Чи допустимо промивати вуха дитини в ранньому віці? Редакція "Сайт" Я дивлюся, якщо це може бути зроблено і як він відноситься до особистих кордонів.

Нерідко можна побачити крихту, яка ще не на ногах, але вже носить сережки в вухах. Зрозуміло, що дитина не піклується про них і рішення, що він не зробив. Тоді чому вони проколюють вуха таких маленьких дітей? Є різні причини.

Хтось просто слідує традиції надягання сережок на дитину, бо це те, що їх мати і бабуся робили. Це сором'язлива, щоб заплутати дитину з хлопцем. І хто хоче знайти використання для подарункових сережок. Кожен має свої мотиви, але суть така ж – все це не для дитини, але для батьків.

Багато батьків вважають, що пронизують вуха дівчини протягом 1,5 років, позбавляють її неприємних спогадів про процедуру. І дійсно, робити процедуру в цьому віці, можна уникнути страхів і змів. Однак це не здається плюсом, враховуючи, що дитина ніколи не хоче проколоти вуха.

На цьому принципі переваги цієї процедури в ранньому віці. Але список недоліків значно вражає. По-перше, асиметрія може відбуватися в майбутньому. У зв'язку з нерівномірним зростанням, проколи можуть виглядати симетрично, навіть якщо вони були зроблені рівномірно.

По-друге, рубець може сформувати, якщо дитина має схильність до цього. І третій, дитина може випадково завдати шкоди собі, потрапивши сережку з одягом. Звичайно, це можна вирішити, вибираючи найбезпечніші сережки, але що таке додатковий ризик?

Можливо, головним недоліком пункції вух у ранньому віці є порушення особистих кордонів дитини. Жорстко кажучи, батьки позбавляють дитину права на вибір. Для дитини в 1,5 роки пункція вух не обов'язкова процедура. Так, можна сміливо відкласти її до тих пір, поки дитина просить її.

Це може не здаватися настільки серйозним, але це з таких дрібниць, які поважають дитині, як людина будується. Батьки не можуть прогнозувати те, що ваша дитина хоче в майбутньому. А деякі рішення ще варто дарувати йому.

Я не можу забути про те, що один сказав мені. Коли вона була 7, її мама вирішила, що це було час, щоб захопити вуха. У своїй рідній родині з'явився жіночий колега, медсестра Надія Івановна. Дівчина була посаджена на стілець, а літня медсестра пірсинг її вуха з гіпсовою голкою під її гребінцем.

Я не думаю, що я повинен сказати вам, що це було схоже. Вона говорить, що вона пам'ятає все детально, пам'ятає, як страшно це було. Я ще не розумію, чому це було потрібно. Я ще не зносила сережки, тому що я не хочу.

Отже, навіть якщо дівчина 7, 10 або 15 років, це не означає, що потрібно змусити її закохати вуха. Багато людей кажуть: «Нехай вона дівчина!» Але це не причина, досить застаріла обрізка. Нехай дівчина вирішує себе, чи вона потребує її чи ні.

В принципі, це головна ідея, яку ми хотіли обговорити: дозвольте дитині самостійно. Іноді для батьків важко прийняти ідею, що діти не завжди обіймуть їх. Важко розуміти, що діти будуть рости і приймати рішення, які не люблять. Тим не менш, батько усвідомлює це, краще для нього і для дитини.

Р

Що ви думаєте про це? Коли вона дуже молодий? Чи варто приймати такі рішення замість дитини?