17-річний студент визначає помилку НАС

Мілес Соломан з детектором частинок. Фотографія: Alex Cousins/SWNS.com

Британський підліток Miles Soloman (Miles Soloman) з Шеффілда зв'язався з науковцями НАСА і вказував помилку в описі даних, які вони розміщені онлайн. Ми йдемо про читання детекторів частинок на Міжнародному космічному вокзалі - ми знайшли негативні значення енергії, які пропущені інженерами НАСО.

Минулого тижня хлопець отримав свій момент слави: він дав кілька інтерв'ю в ЗМІ і виконав на національному радіо BBC Radio 4, на програмі World at One.

У грудні 2015 року НАСА спільно з Британським інститутом досліджень у школах опублікували відкриті набори даних доступу від детектора частинок до МІС для навчання школярами (проект TimPix). Один з цих студентів був Miles Soloman. У рамках дослідницького проекту для Школи Таптон в Шеффілді навчався свідченням.

Для школярів це унікальна можливість - вони можуть проводити свої навчальні проекти не на деяких тестових наборах, але на реальні дані, отримані від простору на реальному обладнанні. У цьому випадку ми говоримо про читання рівня космічної радіації, які кожні 4 секунди знімали детектори на ІСС.

На базі CERN встановлено п'ять детекторів гібридного кремнію кремнію, виготовлених компанією Medipix Collaboration. Схожі детектори використовуються в експериментах на Великий Хадрон Колайдер. Дані з п’яти детекторів були зібрані та періодично відправлені для аналізу до групи аналізу космічної радіації на НАСО. Детектори запису альфа, бета, гамма частинок, мінімальні іонізуючі частинки, фрагменти важких іонів тощо - напрямок і енергія випромінювання.

Р

Приклад даних з детектора Timepix на ISS показує повну раму 256 × 256 пікселів (ліворуч) частинок, записаних в 4-секундному інтервалі і можливий кандидат протонів у збільшеній формі (праворуч)

6-місячний експеримент з вимірювання радіаційного випромінювання проводиться британським астронатом Тим Піейком з грудня 2015 року. Детектори і експеримент, ймовірно, названі ним.

р.

Британський астронаут Тим Піейк на МІС у грудні 2015 року. Фото: АП

"Ми отримали багато електронних таблиць Excel, і це набагато цікавіше, ніж це звуки", - сказав М'єс Соломан. Я відразу пішов з столу, де були перераховані найменші біти енергії. М'яки спочатку відсортовані список, ймовірно, щоб вивчити аномалії.

"Ми обговорювали дані, але він раптом став анімованим під час одного з класів і запитань, -Чому це енергія −1?" Студент помітив, що датчики не записували правильне значення випромінювання, але замість того, щоб зберегти негативне значення. Учні сказали вчителя, що енергія не може бути негативною - і вони вирішили написати листа до НАСА.

Соломан приймав, що він був досить крутим, щоб відправити лист на Національне космічне агентство і отримати відповідь, де Американські професіонали приймали свій суглоб. Радіаційні датчики на ІСД з грудня 2015 року. Це означає, що НАСА не помітила помилки протягом понад 15 місяців до того, як британський школяр помітив його. "Це досить класно," Miles коментує. Ви можете сказати своїм друзям, "Я просто писав на НАСА, і вони дивляться на графіки, які я зробив. й

НАСА задовольнила інформацію і навіть попросила Мої допомогти виправити помилки. Інженери агентства У.С. зауважили, що датчики іноді повернули невірне значення, але подумали, що це сталося один раз або двічі на рік. Немає того, як ви з'ясували, як сортувати дані, як Miles зробив. Тепер про те, що помилка вже відома, здається очевидним для сортування даних таким чином, але ніхто не бачив причину, щоб зробити це раніше. Сортування чітко показує, що негативні значення з'являються кілька разів на добу.

Професор Ларрі Рожевий, який працює з радіаційними моніторами для НАСА, розповів Радіо 4: "Мої колеги в НАСА думали, що вони видали ці помилки." Не вірно. "Проблема полягає в тому, що деякі алгоритми, які перетворюють оригінальні дані, були злегка збиті вниз, і тому в результаті перетворення вони видали негативні числа", - пояснив Пінскі.

Мілес Солман. Фотографія: Alex Cousins/SWNS.com

НАСА вдячно приймала інформацію про некоректні дані, хоча професійні експерти пережили змішані емоції, коли хлопчик відмітив помилку. "Відчувно думав, що я був nerd, - каже підліток. Вона була реальною сумішшю заздрості і терпіння, коли я сказав їм всі деталі. Він додав: "Я не хочу довести, що НАС не так." Я хочу працювати з ними і навчатися з них. й

Незважаючи на те, що школярі, учні, не можуть порівняти з професіоналами НАСО в плані професіоналізму, потужність справжніх натовпів у кількості. Велика кількість ентузіастів може виявити такі візерунки в початкових даних і знайти помилки, які вбили очі професіоналів. Саме тому відкриті наукові програми, такі як це так цінно.

Для студентів, проектів з реальними науковими даними є можливість доторкнутися до реальних наук та космічних досліджень. Такі речі надихають подальше вивчення фізики та астрономії. Завдяки таким науковим програмам діти розвивають пристрасть до невідомого, прагнення до вивчення світу навколо них.

Джерело: geektimes.ru/post/287382/