Знецінити себе

Що таке горизонтальний і вертикальний зв'язок і як це означає? Про це розповів спеціально для читачів еволюційним психологом Наталії Валицької.

Оцінювання - це процес, в якому два люди, які спілкуються, мають різний вигляд ролей, в яких вони взаємодіють. Саме там з’являються землі конфлікту. Якщо люди не згодні – вони спілкуються на рівній нозі, або з позиції ієрархії – тоді взаємодія, задоволення і користь не може бути очікувана від діалогу.

Можна вірити, що він приносить комунікацію може збагатити, допомогти і надихнути іншого, і його співрозмовника, навпаки, відчуває рано, на фоні ерудиту.Другий, хто не замовляє думку «експерти», намагатиметься перетягнути перший до рівня себе, знецінити «продавець», знизивши його на рівень своєї компетенції в темі під час обговорення, стверджуючи панібратичну рівноправність – «так, що ви говорите? й

Відсутність або наявність резонансу в діалогі, а також відсутності або наявності розуміння, виникає через те, що є дві позиції в геометрії зв'язку, з якою діалог виникає.Вертикальне спілкування та горизонтальне спілкуванняй Ну, на початку контакту, вирішіть з якого рівня можна говорити, а головне – від якої ролі ви готові сприймати.

Що таке вертикальний зв'язок?

Вертикальні зв'язки є взаємовідносинами, які включають ієрархію. Ієрархія проявляється в сім'ї, коли є батьки і діти. У батьків є верхня фігура, дитина є нижньою фігурою. Учні-студентські відносини припускають вертикальну ієрархію. У зв’язку з тим, що на дні слухач, який готовий відкривати себе тим, що буде протікати зверху з вищого малюнка, що викликає свою повагу і довіру.

Навіть якщо ви є спеціалістом у вашій галузі, але готові вчитися і розвиватися далі, то це прийнятно для того, щоб бути в вертикальному взаємозв'язку. На малюнку вище ви можете легко сприйматися як більш грамотно. Вам не складно слухати. При цьому, якщо ми погоджуємося бачити його так, як це, завжди буде представляти професіоналізм, наполегливість, досвід, можливість покриття великих площ з увагою і можливістю зрозуміти, що має статися і як краще впливати.

Вертикальні зв'язки, які не мають можливості досягти більшої майстерності.Вона зацікавлена в слуханні порад і вона корисно для неї, на власний вибір, щоб слухати, що говорить верхній малюнок.

Але це буде тільки працювати, якщо Ваше положення явно вище. Ви були введені в якості спеціаліста та / або ви задекларували себе як професіонал, довели свою компетентність - в цьому випадку ви побачите як авторитет. Підкреслюючи фігури, вони зазвичай відкриті і готові співпрацювати, розвиватися і навчатися.

У вас є ситуація знеціненням та протестом проти авторитарної позиції, коли нижча сторона відмовляється бачити повноваження у вас, і воліє спілкуватися на рівних умовах.

Детальніше знецінення може відбуватися, коли нижній елемент хоче вийти з вертикальних відносин у горизонтальні відносини.Щоб зробити революцію, як у випадку підлітків, які, як природна стадія росту, один день мають бажання піти в «самперед» і відчути свою автономію, усунення вертикальної батьківської домінування.

Для молодої дитини в сім'ї батьки практично йдуть - майстри, які є джерелом рогу великої кількості і благословення цивілізації вони отримують їжу, тепло, материалізують речі і здорову дитину цікавить батькам, піклуючись про нього, знає напевно, що дорослі мають більше знань про світ, і тому корисно їх обманювати. Навіть якщо дитина неслухняна, він фактично підсвідомо перевіряє компетентність батьків, щоб переконатися, що вони піклуються і відчувають свою силу.

До того, як дитина росте на розмір дорослого, його повстання є символічним, тестування ієрархії родини.

Підліток, ставши пропорційним дорослим, намагається довести своє право на рівність більш переконливо, акуратно або жорстко прагне знизити повноваження своїх батьків для того, щоб вирівняти їх до себе - і в кінцевому підсумку досягне горизонтальних відносин - стати рівним з ними.

Горизонтальні відносини - що це?

Наприклад, якщо ви не були представлені як фахівець у вашій галузі, і ви зустрілися з особою на рівній нозі – на святі, сімейне свято, на дорозі – навіть якщо ви бачите, що ви можете бути корисними для людини, ви просто зустрінете, не поспішайте до «розумного», адже ви можете здивувати, що коли ви намагаєтеся бути корисними, можете спробувати «вступати в місці», тобто, що дорівнює вашому рівні в несподіваному варіанті для вас.

Якщо людина не готовий прийняти вас як авторитет, то, найчастіше, є спроба знецінити те, що ви пропонуємо або трансляцію. людинаВи знайомі з не вертикально, але горизонтально.

Під час подорожі ви випадково знайомі, знайшли себе, подорожуючи на літаку, або десь ще, в просторі громадських територій, потім ви на рівних підходах, в цьому випадку люди через рівність, часто не готові порадити про те, що вони самі просять.

Вони, теж, Це може бути відлякування, щоб транслювати відкрито про реальність, яку вони не були в. Для Его організовано таким чином, де ми не були, ми відчуваємо, що ми не повинні бути. Тому, природно,Багато людей мають бажання знецінити, що нові, негайні реалії і зловживати їх особистістю – «Якщо я не там, то немає необхідності бути. й

Приймаючи значення того, що він не знайомий, якщо він стоїть на одному горизонті з вами, визнається, що він ще не був в ресурсних зонах, де ви були, і це для багатьох не тільки з заздрості і зарозу, спрямованих на приховування заздрості.

Тому в горизонтальному спілкуванні існує ризик, що якщо вони хочуть стати більшим, ніж співрозмовник. (Створити вертикалю для зростання, щоб принести добро і добре в світ)Вони руйнуються внизу.й У відповідь на питання, які ви не попросили, підготувавши бути відхиленими і знецінюються на рівень себе, де немає попиту на компетентність в предметі, який ви покриває.

Не завжди, але часто, в горизонтальних відносинах, можуть бути відхилені прямі поради. Не дивиться, якщо вони намагаються покласти вас на свій рівень, зробивши це словом, жестом або виразами обличчя. Отже, якщо ви знайдете себе в цій ситуації, то будьте обережні: ви не вважали, що без додаткових причин, або деяких спеціальних обрядів, де третя людина познайомить вас як фахівець, інший може бути готовим сприймати вас як авторитет.

Якщо ви дійсно хочете зробити різницю, переконайтеся, що ваша компетентність говориться в цьому просторі. І це буде дуже добре, якщо це не ви, але ви будете представлені третьою особою, або ви самі, з самого початку зможете показати і екологічно розкрити свою компетентність, не пошкодивши гідність співрозмовника, зацікавити його в темі і заохочувати питання. Це створить умови, де ваші відповіді і поради будуть мати родючий грунт, ви можете надати людині, що він займе з вдячністю.

З

І, звичайно, де я повинен почати цю тему: Оцінювання партнера, родичів та інших близьких людей.

Неспроможність близьких - дивний на ревнощі в зворотному напрямку.Я маю на увазі, "Ви, що смарт?" Але не починайте, або я боїюся, якщо це раптом так насправді, то ви станете задуманими, і на цьому фоні я повинен (зварити) впізнавати себе як другорядну роль, і я не буду сили над вами. Я не люблю це, тому що це може призвести до того, щоб залишити мене. Тому для мене не впізнавати свою компетентність, щоб не втратити контроль відносин. й

Тут працює депресія як безпечний захист від надмірно живих відносин, де новинка може замінити пил стабільності. Неймовірність і ерудиція першого може раптово змусити другий, який задоволений всім, змінити, і він не готовий, отже, знецінює перше, так що він стабілізував, «пробуваючи в стилі», і їх підключення повернулися до звичного і зрозумілого другого рівня.

Дійсність-експерименти є ризиком, оскільки вияви, уявлення та ідеї, які не чекають, не задаються, можуть сміливо порушувати та відпакувати ролі та зв'язки між людьми. Груша новизни викликає людей в особистих відносинах, щоб знецінити думки інших. Те ж саме страх відкриття, страх зміни, страх змін, страх нових територій. Найкращий ворог доброго.

Є єврейський доведений в захист стабільності: «Нехай мій найкращий, залишити мене кращим». Ваш партнер, розум, що ви, безумовно, не хочете допомогти вам і бути змістом, як він робить. Так, Перед тим, як розраховувати на увагу і підтримку у висловленні своєї думки, зроби грунт добре.Чи є ваш партнер впевнений, що ви приймаєте нові речі від вас, не боячи їх втратити; Ваш партнер не впевнений, що він або вона готовий до вдосконалення ваших порад?

Забезпечити кохану людину, якщо виявиться, що ваша думка є інформацією, яка існує сама по собі, і він має право незгодити з нею. Якщо Ваш партнер не погоджується з нею, то це не буде підставою для того, щоб ви його зупинилися. Якщо ви керуєте ним, то ви можете безкінечно розвиватись як пара, цікаво слухайте думки між собою, і будьте вільні від необхідності обов'язково згодні з коханою людиною.

Свобода від необхідності оцінити, погоджуватися або спростити співрозмовника – ознака зрілості та самодостатності особи як особи.Від цього починається справжня насолода спілкування з людьми – задоволення дотримання ними в цілому явища природи.

Автор Наталія Валицька, особливо для

П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!

Джерело: valitskaya.com/wp/