Ірвін Ялом: Як отримати більш детальну інформацію

Ірвін Ялом розкриває секрет, як підходити до істинного себе і відповісти на питання «Чому я?»

Багато людей відчувають зайвий стрес, коли їх кар’єри або інші атрибути знаходяться на ризику.По суті, вони переконані, «Я моя кар’єра», або «Я мій сексуальний заклик. й

терапевт каже їм, Ні, ви не ваша кар'єра, ви не ваш чудовий тіло, ви не мати, або ваш батько, або мудрий старий, або вічний хлібозавод. Ви самі, «Я», ядро вашого буття. Інша справа, яка ліва зовні не ви. Ці інші речі можуть зникнути, і ви ще не будете існувати. й

Алас, такі самовизначення, як всі самовизначення, рідко ефективні каталізатори для зміни. Психотерапевти шукають шляхи підвищення ефективності їх оскарження. Одна з цих методів я використовую як з групами онкологічних пацієнтів, так і в навчальному процесі.

Це структурована дисидентифікація вправ. Процедура проста і займає близько тридцять хвилин. Вправа проводиться в тихому, спокійному середовищі. Я запитаю учасників на індивідуальні картки, щоб дати вісім важливих відповідей на запитання: «Чому я?» Тоді я пропоную, що вони переглядають свої вісім відповідей і влаштовують їх для того, щоб значення і центральності: кладуть відповіді близькі до центру їх істоти вниз, більш периферичних.

Тоді я запитаю вас, щоб зосередитись на верхній карті та думати про неї. Як би вони почувалися, якщо вони дали цей атрибут? Після двох-трьох хвилин (з м'яким кієм, таким як дзвіночок, є найменш відволікаючим), будь ласка, перемістіть на наступну картку і так, поки вони не позбавляться від всіх восьми атрибутів.

Рекомендую, щоб учасники відредагували ці якості, зробивши весь порядок назад. Цей простий вправи викликає сильні емоції.Видання

Автор: Ірвін Ялом, від Existential Психотерапія P.S. І пам'ятаємо, просто змінивши вашу свідомість – разом змінюємо світ!

Джерело: yalom.ru/irvin-yalom-kak-otvetit-na-vopros-kto-ya/