Арнольд Федорович Смеянович тепер
50 років. виконує операції на мозку і спинному мозку. Його ім'я написано в історії національної нейрохірургії. Арнольд Федорович і досі має посади, звання, студенти, які зуміли продовжити життя. Але найголовніше - яскрава головка і золоті руки.
Усунення аневризмиАктор Андрей Миронов помер внаслідок важкої кровотечі, викликаної розривною аневризмою. Аневризма, грубо кажучи, сак, бульбашка, утворена в судині мозку. Причина цього розширення судини полягає в патології його стін. При фізичних і моральних навантаженнях, при наявності атеросклерозу артеріальна гіпертензія - підвищується артеріальний тиск. І один день, в цьому слабкому місці, судинні розриви і кров заливають. Ушкоджена частина мозкових штампів. У разі тяжкого крововиливу людина сама гине.
Останнім часом пацієнти з однією аневризмою стають рідше і рідше. Зазвичай кілька. Щоб нейтралізувати аневризму і тим самим запобігти катастрофі може бути тільки один спосіб - встановити пристрій, "повернути" цей посуд з кровообігу. Але як дістатися до судини, що знаходиться в мозку? Є лише два способи. Ви можете відкрити череп і виконати відкриті маніпуляції. А можна провести ендоваскулярне втручання - встановити спеціальний пристрій за допомогою катетера, який проводиться через стегнової артерії самому аневризмі.
Не можна відчувати аневризму. Буває, що під час росту аневризми впливає на нерв, діє на навколишні тканини як пухлина, що викликає ускладнення. Чи ви бачите, що я залишаю пацієнта? Вона закрив її очей. Підйомка припинилася. Ми зробили комп’ютерну томографію, знайшли аневризму і зараз вона була оперована вчасно. Іноді аневризма заявляє себе катастрофу якого ми говорили вище - це розриви. Як запобігти? Це ще не можливо. Усушена томографія не виконується "право в разі". Це не дешевий тип досліджень і не широко доступний.
Струкове та дискотекаАтеросклероз, остеохондроз, глаукома є ціною для тривалого життя. У віці, наші судини та тканини. Зберігаючи артеріальний тиск, безумовно, стає фактором ризику інфаркту міокарда або інсульту. Якщо не лікувати високий артеріальний тиск, судинна катастрофа неминуча. Так само для деякого часу судини можуть витримати, але не невизначено.
Що таке інсульт? Мозок, як і будь-який інший орган, вимагає постійного потоку киснево-багатої крові. При розриві або закупорці судин, які доставлять цю кров (у нашому випадку до мозку), виникає інсульт, в результаті якого частина її клітини гинуть. Коли судинні розриви, кров заливається в мозок, і це геморагічний інсульт. Коли судина блокується атеросклеротичним нальотом або тромбом, який утворився в результаті певних захворювань, виникає ішемічний інсульт. Киснева голодація в заблокованій зоні, знову призводить до смерті частини клітин. Під час ангіографічної експертизи можна побачити саме там, де заблоковано судно, введіть його катетером і покласти стент для відновлення вільного кровоплину.
Спинний мозок забезпечує зв'язок мозку з усіма органами і системами. Найпоширенішими патологіями спинного мозку є пухлини і міжхребцеві грижі. Останні є вродженими, але найчастіше вони також пов'язані з дозріванням тіла і зносу, дегенерацією тканин хряща. А грижа - це втрата. У цьому випадку ми говоримо про втрату хрящого диска, який виступає в якості амортизатора між хребтом. При попаданні в одному напрямку або іншому нерв можна компресувати. Почуття болю, що пацієнт відчуває себе.
Більш того, біль, що дає нозі, є характерним ознакою захворювання. Міжхребцевий диск не зможе. Однак в деяких випадках пацієнт не відчуває больових відчуттів. Наявність одного больового синдрому – показання до хірургічного втручання. Операція малотравматична, виконана через невеликий розріз. Після зняття грижі тиск на нервові зупинки і біль відступає. Людина з такою хворобою повинна продовжувати уникати підйому будь-якої ваги, різких рухів.
Подібна патологія як артеріовенозна мальформація також займається нейрохірургами, але травмами хребта переважно травматологами.
Якщо під час смерті клітин мозку ми можемо говорити про певну компенсацію, так як навколишні тканини здатні взяти на втрачені функції, то з хребтом, нічого подібного неможливо.
Випромінений шпиналь під час травми означає, що що що-небудь нижче місця розриву не буде функціонувати. Спінальний шнур не запобіжний. . йЯ ніколи не був в спорті. Я нічого не роблю, від часу. Трохи фізичні вправи ... Трохи про все... No bigotry. Випивання холодної води дорослим не корисно. У мене був друг, який заливав льодову воду над мною. Після заливки - і серце атаки ... Не спровокувати занадто сильний тиск
Ви повинні жити повільно, робити те, що приємно.Звісно, я не можу уявити час, коли я повинен залишити роботу. Що робити вдома?
Я був для багатьох європейських клінік. Після того, як було незначне відчуття заздрості для їх обладнання, інструментів. Тепер не заздрить. Я знав час, який поступово приїжджає, і ми також маємо правильне обладнання. Ви можете жити і працювати нормально тут. Після двох тижнів за кордоном я завжди відчував, як я хотів піти додому. Я ніколи не хотів залишити ... опубліковано
Світлана Борисенко
Джерело: doktora.by/konsultaciya-neyrohirurga-v-minske/arnold-smeyanovich-50-let-operiruet-na-golovnom-i-spinnom-mozge-v