Кондиціонерська любов батьків

Історія одного клієнта: я був активним і помітно неслухняною дитиною. Мої батьки використовуються для одягу, іноді приймали ремінь, але я все ще продовжив ображати, грати з подругами. Мої батьки хотіли б бути слухняною домашньою дитиною, яка я сильно проти. На деякий момент мій мама почав говорити, що якщо я не послухав її, вони перетворять мене в дитячий будинок. Вони не хочуть, щоб дочка була

Я думаю, що я не взяв ці розмови серйозно, оскільки він виявився, щоб бути в марно.

Коли я був шість років, мої друзі і я грався в наступному дворі. Я повернув додому набагато пізніше, ніж час «закінчення». Я дуже боявся реакції моєї матері, але що вечір не влаштовує нічого. «Я попередив тебе. й

Я думав, що це було передано, але через два дні мій мама вдягнув мене, запакував мої речі, і ми пішли в деякі установи. Вимкніть школу-інтернат. Моя мама сказав, що вона не могла їхати мене, і що вона залишила мене тут, щоб "рожиця" про свою поведінку.

Я був в школі-інтернаті на тиждень. Я пам'ятаю щодня. Не було проблем з дітьми, що живуть в пансіонатській школі, але я чітко пам'ятаю жаху і паніку, яка захопила мене. Я відчував себе самотніми і непотрібними, покинули. Це був шок для мене.

Моя мама вийшла через тиждень і попросила мене, що я думаю. Я кинувся в сльози і побачила її, щоб отримати мене звідти. Я пообіцяв, що я був слухняний і не згасав її. Так я занурився на прощення, і вони приносили мене додому. З тих пір я став слухняним, пасивним і сумним. Я боївся щось, щоб стати матір'ю, тому що вона відмовляється від мене. З тих пір я жив своє життя з почуттям, що ніхто не потребує мене і страх, що я буду відмовитися.

Через рік я дізнався, що мій мама не збирався залишити мене в школі-інтернаті. Вона влаштована з другом, щоб залишити мене на тиждень в школі-інтернаті для навчальних цілей. Я думав, що я розумний цей тиждень і бути слухняним. Не вдалося зрозуміти, як цей тиждень постраждав від мого життя. « » » » » » » » » » » » » » »

Для дитини любов батьків, особливо любов матері, означає більше, ніж просто любов. Для дитини це можливість жити!

Якщо ви читаєте книги про батьківство, завжди є червоною лінією ідеї нестандартної любові, любові до дитини без умов. «Що ви робите, я люблю тебе!» Це дає дозвіл дитини жити, і він формує встановлення базового благополуччя «I+».

р.

При піднятті дитини батьківські любов діє як заохочення, так і покарання. Так звана умовна любов. Суть даного механізму полягає в наступному:

• Я люблю вас, якщо ви робите те, що я думаю, це правильно і корисно. Для дитини це означає, що коли він дотримується побажань батьків, він отримує любов своїх батьків. Займіть дозвіл на проживання і вважайте себе "добрим".

• Якщо дитина робить те, що батьки думають неправильно, то вони покажуть їх на нього. Вводити дитину, покарати його, продемонструвати в будь-який спосіб, що він «поганий». Не любов батьків, які сприймаються дитиною як неможливе життя. Якщо він поганий, він не коханий, то він не буде подбаний, і це призведе до сумних наслідків для нього.

Поступово модель «право» починається форма, в якій людина буде вважати себе «добрим». І «в'язка» поведінка, що означає, що якщо людина поводиться так, то він «поганий».

Батьки використовують любов як позитивне армування і не схоже на негативне армування. Це умовний механізм армування на рівні індивіда. Для дитини це означає, що коли він заважає «право», його батьки люблять його в даний момент, і тому він може вважати себе «добрим». Якщо він пощастить, то його батьки демонструють, що вони не люблять такої дитини, і відповідно дитина буде відчувати себе «немовля».

Що таке умовна любов батьків?

Перш за все, що дитина утворилася базовим ставленням: спосіб я батькам не потрібна «Я-». Але якщо я вірю правильно, то мої батьки будуть любити мене при певних умовах. І якщо я віддаю «хто, то я не гідна любові «Я – тому що я не виконав умови для отримання любові».

Як працює.

Батьки хочуть пишатися своїм дітям, особливо їхніми сортами в школі. Якщо дитина отримує чотири, або Бог заподіяти три, то не потрібно збити дитину, або потерти на нього. Мама може просто зупинити розмову з дитиною. «Це не те, що мій батько і я очікував від вас», а потім показує «холодність» до дитини. Він укладе, що для того, щоб мати любити мене, я повинен отримати п'ять. Неважливо, якщо вам подобається об'єкт або ні. Як утворюється синдром А.Д.

Батьки мають емоційні проблеми, жорсткі емоції. Як правило, для таких людей прояви емоцій іншими людьми є надзвичайно некомфортними, тому батьки не затверджують дитячі ігри. шум, затирання. Вони можуть просто показати своє невдоволення, щоб дитина усвідомила, що коли вони показують спонтанність, вона подразнює батьків. Тому, швидше за все, що він вирішить бути «правою» дитиною, тобто неслухняною, стриманою емоціями.

Батьки дуже стурбовані тим, що говорять інші люди. Таким чином, вони намагаються поводитися в громадському “коректно”, щоб ніхто не подумав. Дитина, яка ще не знає, що «право» розповідає у дитячому садочку, як мама і тато боролися. А потім пропускаються батьки, які працювали над дитиною протягом тривалого часу на тему «Чи думають нам зараз?» Або просто мами, що розповідають її малюкові весь час, подивіться, люди шукають нас, що вони збираються думати. І все це з подразненням. В кінці привіт, сором'язливість!

Парентальна любов є одним з основних інструментів, за допомогою яких батьки формують самооцінку дитини і характер. І більшість батьків щиро вірять у правильність і необхідність цього підходу. Це дійсно простіше для самих батьків. Чим простіше керувати дитиною. Поведінка спадкоємців, без участі батьків.

Переважна більшість батьків вважають, що умовна любов є реальною батьківською любов'ю. І тоді вони дивують, чому дитина сприймає її зовсім по-різному, частіше, як той факт, що він не відчував себе від своїх батьків, відчував непотрібне.

На мій погляд, важливо для батьків зрозуміти, як їхня дитина сприймає стосунки і її вплив. Як часто батьки прагнуть зробити «найкраще», і дитина розвиває проблеми, які йому доведеться жити з рештою життя. І змінити своє життя, вам доведеться позбутися від багатьох механізмів, утворених під впливом батьківського умовного кохання. Видання

Автор: Борис Литвик

Джерело: крос-клуб.ru/samoocenka/27-formirovanie-samoocenki-uslovnaya-i-bezuslovnaya-lyubov.html