Настав час побудувати місто.

Філіп Гриценко та Роман Іноземцев повернулися до Далекого Сходу з Москви та Санкт-Петербурга, щоб побудувати Оммі сільський кластер в чистому полі, без доріг і комунікацій: з фермами, туристичними послугами, школами, медичними центрами, житловими будівлями та, в подальшому, кіностудії. Роман 30, Філіп 24. Запрошують виступати на Східному Економічному Форумі, щоб об’єднати фермерів по всьому Федеральному округу Далекого Сходу.

- Я знаю, що ти жив у великих містах. Що ти там і чому ти йдеш?

ФОП: Я пішов до Москви, щоб жити. Займався графікою, кредитами. І дізнався про Далекий східний проток і думав: «Ми повинні відірвати кіготи знову до Далекого Сходу».

Роман: Я мав велику подорож, яка покрила всю Росію, останні чотири роки Я і моя команда перебувала в Санкт-Петербурзі. Організація проектів поп-ап (тематичне зібрання на одному сайті за короткий час: «відповідний день», день вуличних театрів та ін. — Approx. І сталося, що ми отримали до Тверської області до фермера Попова, які допомогли відірвати. Я думав, що це був час, щоб зробити щось з себе. І з тих пір я мав дозвіл на проживання в Далекому Сході, 6 місяців тому я повернувся додому.

до Але ви колись залишили Komsomolsk-on-Amur для чогось до великих міст. У вас є кар'єра мрії про перебування?

І: Ні, ні, ні.

R: Коли ви розумієте, що велике місто є конвеєром людських ресурсів, ви більше не хочете залишитися в ньому. Ви можете самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний для вас час.

до Що ви знаєте про сільське господарство, коли ви повернулися з Москви і Санкт-Петербурга?

Р: Що про роботу, землю та лопатку? Вирощування зеленого корму. Напередодні нового року я висадила весь підвіконня з зеленню, петрушки, салатами.

до Ні, це одне, щоб виростити петрушку на підвіконні, і зовсім інший, щоб приїхати до землі і зрозуміти, що помідори, кабачки, апельсини можуть виростити тут і в такому році.

R: Ніщо, як це, вони не різні речі. Минула весна ми пішли до Примор’я і висаджували багато різних культур, в тому числі азіатські бобові, квасоля, пюре, курча, кабачки - все в світі. Запроваджено принципи органічного землеробства та заготівля більших культур восени, ніж місцевих жителів, які вирощують овочі на 30 років. Вам потрібно мульчувати, і все буде дрібним, немає необхідності автоматичного поливу. Затримка вологи повинна бути в грунті. Я жив у місті все життя. Але коли ви їсти поганий магазин їжі, ви хочете виростити щось з себе, споживання якого буде впливати на вас по-різному. Їжа може вирощувати багато, вона росте на власній, головне – забезпечити її сонцем і біологічним захистом.

до Ви отримали грант 60 млн рублів за проект Оммі. Як ви це робили?

Q: Чи знаєте ви, скільки похилень я повинен почути від посадових осіб на обличчі і за спину? «Чому вам потрібно, вони від вас візьмуть, ти ще молодий, піти на прогулянку. й

Коли я пішов, щоб отримати 150 кубометрів лісу, які кожен сільський сад має право один раз на 25 років безкоштовно, я сказав, "Оплатити". Я працюю протягом місяця. Далі він написав два листи до веб-приймальні Президента Росії. У першому він сказав нам, що ми тут, в другому він відправив проект. Про це заявив президент. А потім вони називаються з регіонального уряду, просили приїхати в тиждень, на зустрічі вони сказали: "Дякую вам, просто не напишіть листи." Лінія вгору, сидіти вниз, робити те, що ви хочете. І ліс зрізався безкоштовно, і доставлено, і знайшли обладнання. Чому ніхто не хоче працювати без Путіна, я не розумію. Єдині посадові особи, які зустрілися негайно, були адміністрацією Амурського району, де ми взяли ці 25 га.

до Які інші кошти беруть участь у проекті крім гранту?

Ф: Фонди наших партнерів. Ром і я ходив навколо, збиваючи на кожному дверях. Зараз Роснефт, Амурський суднобудівний завод, Комсомольськ-on-Amur Aircraft Plant (Sukhoi Design Bureau) співпрацює з нами. І невеликі пакувальні компанії, магазини, ресторани і так далі. Я продемонстрував презентацію проекту майбутнього села. 16 вересня буде побудовано першу випічку. Ми підписали угоду з авіакомпанією, яка за 2018 рік почне надсилати тестові пілоти з родинами, щоб відвідати нас на відпочинок, і вони вже просять допомогти нам, як зробити рекламу для нас. Міністерство будівництва Хабаровської Території пропонує нам допомогу з грошима, ми будемо говорити про них у вересні, так як ми розраховуємо необхідну кількість.

- До того ж, ви розповідаєте про дуже просту історію. Я написав листа до Путіна і отримав бюджетні кошти. Чи дійсно простіше робити це, ніж ви думаєте, перш ніж ви починаєте, або ви так щасливі?

F: Я не буду лежати вам, що це було легко. Тепер я повинен піти на камеру, немає грошей. Але ми знайшли його і пішли. Коли ви починаєте планувати щось на голові, це важко або ні, але ви будете робити це будь-яким чином. Все, що боїться почати. А щоб отримати гайку самому нескладно: залишити заявку, вибрати сайт і зробити його.

- Ви хочете не тільки фермери, але й туристи приїхати до Оммі. Ви знайомі з високими проектами туризму в Далекому Сході, які не змогли? Наталіно гірськолижна база в Амурській області не буде завершено, гральна зона в Примор'ї практично завершена, але не приваблює відвідувачів Росії (але тільки іноземці з Азії). Чому ви впевнені, що ваш туристичний кластер буде працювати?

Ви повинні вкрасти менше грошей, це все.

R: Вони не повинні бути вкрадені. Вони повинні бути розподілені правильно. Ми проаналізували досвід Далекого Сходу з Філіпом і усвідомили, що багато виділено з бюджету для розвитку туризму, але мало хто зможе зробити все. Вони не можуть брендувати територію. І ми знаємо, як організувати фестиваль і зібрати людей на честь заходу, і цей досвід допоможе нам.

Класична ієрархічна структура управління проектами не працює. У нас буде представлена модель територіального самоврядування (ТОС). Першими координаторами, кожен власному напрямку, будуть самі користувачі га, вони є організаторами виробничої мережі. Ми формуємо команду менеджерів з нуля, побудуємо їх знизу вздовж хліба горизонтів і компетенцій, а в часових інтервалах від 3 до 6 місяців обертання буде відбуватися з нижньої частини і навпаки. В результаті система буде оновлено і поповнюється компетентними менеджерами, які навчаються один одному.

до Які умови для майбутніх мешканців?

Р: Ми не є комерційною компанією, ми не продаємо га. Я займаюся картографією і вже помітили кордони територій, щоб людина не збирала землі на боці або на кордоні території, наприклад, і так, щоб дорога могла бути передана до цих районів. Ми просто даємо тим, хто хоче координувати частини землі, і вони реєструють їх на себе. Першим мешканцем з-за кордону, свинаром з Хабаровськ, прийшла до нас, ми говорили, і в той же день він відправив заявку на ділянку. Решта жителів – наші родичі.

З районного центру знаходиться дорожня з'єднання з Комсомольськ-на-Амуром і Хабаровським, розташованим на території. З кластеру "Оммі село" до обласного центру - 20-30 км. Від с. Оммі та пт. Elban to Amursk є автобуси, кілька рейсів в день. Площа за рахунок індивідуальних територій прирівнюється до зони Далекого Півночі, щоб працівники зареєструвались тут на надбавках «норна».

В цілому, ми підраховуємо всіх, хто хоче жити в правилах людини і робимо щось яскраве. Для тих, хто хоче переїхати сюди з інших міст, ми зможемо забезпечити будинки, вони зараз будуються. Навіть якщо ми не встигаємо будувати до прибуття, в найближче село Оммі, ми маємо угоду про використання порожніх муніципальних будинків. Тут Філіп перейде до одного з цих будинків в с. і розвиватиме теплицю прямо поруч з кластером.

Ми також створимо бренд «Мада в Оммі» для продажу товарів всього кластеру – не тільки від сюжетів на нашому га, але і з сусідніх сіл, наприклад, з села Ельбан. Фермери будуть рости і продавати продукцію під цією торговою маркою, а також товари ручної роботи, такі як тапочки, будуть випущені під нею. Це соціальна підприємництво - продаж товарів корінних народів Амура. Для дітей, харчування та послуги будуть безкоштовно.

Крім того, зараз ми збираємо дані про біологів, агрономів, мікрологів і створюємо довідковий вікі-систему для натовпу: волонтерство, взаємодопомогу і т.д., і для створення бази експертів з органічного землеробства, туризму, інноваційної галузі.

F: Ми також маємо три відомі люди, імена яких я не ім'я, які погодилися стати мешканцями, будувати будинки для себе і приїжджати до відпочинку.

до Ви маєте оцінку, коли все повинно почати працювати?

R: Є кілька з них для різних завдань, доки я можу виявити їх. В цілому ці розрахунки на 19 років, до 2035 року.

- Ви робите будь-які заходи для фермерів?

Рік заснування ресторану в м. Комсомольську, організований ним за два дні. Як виявилося, ми сиділи на набережній, чекали зустрічі з мешканцем. Дощ. «Я знаю тебе». Виявився головою всіх подій на набережній. Він дав нам свободу і сказав: «Що ви хочете з нами». Ми плануємо організувати сільські свята, в першу чергу обмін насінням до наступного сезону і залучити людей до органічного землеробства. У місті Амурськ ми дали ціле DC для цього, в Комсомольську ми також отримали будівлю.

Ми не хочемо домовитися про продаж сільськогосподарської продукції з великими роздрібними ланцюгами, особливо з органічного продукту не витримує полки. Вам потрібні власні точки продажу та угоди з оздоровчими продуктами.

до Як ви бачите себе в цьому проекті в 10-15 років, коли все буде працювати? Ф: Упродовж 8-9 років працює рано.

Р: Ми зараз готуємо методологічну підтримку розвитку не тільки цього кластера, але й аналогічні проекти на Далекому Сході, де працює програма для розподілу га. Так що люди скрізь співпрацюють, організовують ТОВ, залучають інвестиції, отримують гранти. У Приморському районі Приморського краю ми відкриємо ще одну зону. Ми здійснили кластерну карту для майбутніх можливих мешканців у сферах розподілу земель в Чукотці, Якутії, ЕАО, Амурській області.

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Джерело: lavkagazeta.com/bolshaya-zemlya/daleko-pojdut/