У Туркменістані завжди відкриті ворота пеклі.

У самому знаменитій пустелі Туркменістана є незвичайне місце, назва якого звучить дійсно хрещатий "Гати Елла".

Це ім'я утворилася величезна плювати називається місцевими Вони можуть легко зрозуміти. Як ще можна один хрещувати нижню, вічно дихаючи полум'я, що не втратить свою страшну силу або день або ніч? Повідомляючи про те, що відбувається "Гейт Елл" практично всі туристи неоднозначно починають розуміти сутність чого. У вічно незбираний плювати людина, якось дивно оцінює свою бездоповідність перед могутніми силами природи.

Не знаю, що історія цього явища починається в 1971 році. Після цього в Каракумській пустелі були дуже активні роботи для видобутку природного газу. У цей час була велика помилка геологів. У результаті буріння робітники дісталися до газової печери, де, в кінці, всі обладнання та транспорт не вдалося. Так як печера була повністю заповнена газом, експерти вирішили її запекти, щоб уникнути масового отруєння. Вогне не зійшов. Під час цього часу в повітря вийшов багато цінної сировини. Але, в результаті з'явився прекрасний туристичний сайт, який користується Туркменістаном по всьому світу.

Джерело: /users/147