332
Футбол корисний для пенсіонерів – висновки вчених
Грати в футбол позитивно впливає на здоров'я навіть непідготовлених чоловіків. Це висновки датських вчених.
Дослідження, проведене в Копенгагенському центрі спорту та здоров’я, показує, що непідготовлені старші, непідготовлені 63-75-річні чоловіки стають помітно здоровими в результаті гри футболу. Позитивний ефект гри команди помітний після годин навчання двічі на тиждень протягом 4 місяців. Професор Петро Круструп заявив: Дослідження виявили, що неактивні старші чоловіки покращили їх максимальне надходження кисню на 15%, граючи футбол за 1 годину двічі на тиждень протягом 4 місяців. Крім того, м'язова функція була поліпшена 30% і мінералізація кісток в області стегна збільшена на 2%. й
3610Р. 4200Р.
Результати свідчать про те, що футбол є інтенсивною, універсальною та ефективною формою освіти, в тому числі для непідготовлених старших чоловіків. Не пізно почати грати в футбол. Футбол покращує фізичну працездатність і здоров'я серця, і мінімізуючий ризик падіння і переломів у старших чоловіків, які ніколи не відіграли футбол до або не грали протягом десятиліть.
Джерело: nauka24news.ru/