Синдром дефіциту уваги – хвороба або оппортуність

Поговоримо про розлад дефіциту уваги.

3610Р. 4200Р.

Я особисто вірю, що це не назва явища, але чітке розуміння складності і вміння працювати з цією складністю, контролюючи енергію.

Для більшості дітей цей діагноз працює як гальма на саморозвитку і успіху.

Діти і дорослі, які діагностуються з дефіцитом уваги, часто люди, які домінують правильну півкулю (фігуративну логіку) – вони є неестезією! Таким чином, для них важко засвоювати традиційну навчальну програму, адже це «не для них», тобто не відповідає особливостям їх сприйняття та обробки інформації. У таких умовах абсолютно природна, що втратить інтерес у навчанні, а потім в досягненнях.

Я не кинувся в будь-який час, тому чому спробуйте?

Я дрібний.

На прикладі і прикладі моїх клієнтів я дізнався, як важливо, щоб я розумію, і я просто потребуєте певних навичок.

Успіх у навчанні пояснюється не самими природними рисами, але в міру яких утворилися індивідуальні методики та методи дії, що відповідають вимогам навчального процесу.

Які навички важливі?

Розуміння мови тіла, мобілізація та розслаблення

Розуміння ваших сил і слабких сторін, прийняття і впевненість у собі

Розуміння та вміння керувати своїми почуттями

Знаючи і контролюючи свою бездоганність

механізми концентрації, обрані для типу характеру

Можливість виділити час в спеціально вибраному варіанті для типу персонажа

Рух - це якір думок і успішного навчання

Моторний розвиток дитини є одним з найцікавіших і, одночасно, не опанував наукою, явищами. Викладачі та батьки дізнаються більше про особливості психічних процесів (прецепція, увага, пам'ять, мислення) та поведінку дитини. Тим не менш, вони дуже мало про роль, яку моторний розвиток грає в загальному психічному розвитку дитини.

Дослідження в галузі моторного та інтелектуального розвитку передбачає, що рух є невід’ємною частиною навчального процесу. Рух пробуджує і активізує безліч психічних здібностей.

Щоб закріпити думку, рух необхідний. Людина може подумати, що поки не сидить, але для того, щоб консолідувати думки в свідомості, необхідно виконати дію, наприклад, для вимовляти слова. Освіта сьогодні рідко супроводжується руху.

Діти і дорослі, які не можуть сприймати матеріал без руху.

Особливості тіла

Дитина з ADHD часто має щелепи і руки стиснені. Робота м'язів очей негармонійна: бічні м'язи, які розбавляють очі досвід більш напруженості (очіки перелиті), а провідні м'язи надмірно розслаблені. Це призводить до ослаблення здатності орієнтуватися і одночасно дисперсії перспектив, і тому вкрай важко для людини орієнтуватися. Нерідко тіло нахиляється вперед, що призводить до натягу м'язів і затримки дихання, необхідність «бороть для життя» посилюється.

Діти з ADHD зазвичай дивляться в загальному вигляді, не чіпаючи деталей, вони більш координуються в роботі великих моторних навичок і слабких в роботі дрібних моторних навичок.

Що може допомогти?

Спеціальні вправи для очей

Скажіть ваші очі з шарфом і дайте ваші очі відпочивати.

- Масаж.

Спеціальні фізичні вправи

- Технології дихання

Вправи для розвитку дрібних моторних навичок

Характеристика сприйняття інформації

Три поведінкові модифікатори, які можуть забезпечити «повернення» винагороди, нагадування та підсилювачі відчуття.

Такі діти і дорослі мають можливість «підшлунку» увагу, вони відволікаються дрібними речами.

Такі діти і дорослі зазвичай мають багаті запаси енергії і їх основне завдання полягає в тому, щоб дізнатися, як використовувати цю енергію для мирних цілей і перетворити її в конструктивну поведінку.

Вузьке фокусування на незначних і короткоактних цілях, відволікаючи на непримітні стимули, високу емоційну активність, а також відсутність «багаторазових вибірів» не дає дитині можливість розрахувати наслідки його дій.

Чи можна досягти результатів без Ріталину?

Розуміння і робота з цими процесами може досягати значних результатів.

Коли я був маленькою дівчиною, ніхто не знав про ADHD, і це було важливо для мене, щоб отримати хороші результати, тому без того, що я розумно створив короткий огляд, в якому я зберіг різні методи і способи, які дозволили мені максимально збільшити свої здібності, і привернути увагу.

Я навчився наповнювати брифети інших дорослих і дітей.

Ірина Співак - терапевт

Джерело: /users/104