Вулиця мистецтва.

Вуличне мистецтво неординарне у своїй здатності привернути увагу людей до мунданевих аспектів міського життя, часто звертаючи увагу на банальний характер. Це можна побачити в роботах художників Banksy в Лондоні, Рахадсуворт в Монреалі та інших по всьому світу.

Митець з Сен-Етєна, Франція з ім'ям ОаКоАк займає гумористичний підхід до місць міського руйнування, додаючи дотик візуальної фантазії та непристойні наративи для очей.

Він фокусується на звичайних об'єктах, таких як вигнуті ворота, вуличні тріщини і лущення фарби, що дає життя деталей, які зазвичай свідомо ігноруються. OaKoAk пояснює, як він поєднує спостереження за роботою, що це робить на місці і в домашніх умовах:

Як я прийшов з Сен-Етєна, старого промислового міста, яке тепер в реконверсії, я повинен зробити місто менш сірим і одночасно веселим. Гумор дійсно важливий для мене. Це далеко не найважливіший елемент, в якому я роблю.

Для мене це цікаво подарувати важливі місця і предмети, які люди не хочуть помітити. Я прогуляюся щодня, тому я знайшла нові привабливі місця з урбаністичними елементами, такими як зруйновані стіни. Коли я бачу щось цікаве під час моїх прогулянок, я мірю його і навчаю його, а потім я повернувся пізніше, щоб зробити колаж. Хочу підготувати креслення і проекти в домашніх умовах.

Ці крихітні інтервенції в житті вулиці зазвичай дають комусь натхнення, хоча це може здатися, що вони невидимі, але в той же час вони є значними, додаючи вулиці, які зараз, здається набагато більш безтурботним в атмосфері. Робота Дубака іноді оснащена оригінальними характеристиками; в іншому випадку є візуальні посилання на популярну культуру комічних книг та навіть інших вуличних митців.

Дубак спирається на колажі, шаблони, фарбу і клей для перетворення цих забутих дрібних речей, які, незважаючи на їх здаватися незначністю, роблять місто неповторним. Дубоак працює в день, як графіті художник і його відсутність будь-якої формальної освіти не є перешкодою для безкоштовної роботи в рідному місті, шукаючи моменти і прикрашаючи місто самостійно. Ймовірно, тому вуличне мистецтво є настільки привабливими: він доступний для багатьох, і може бути найшвидшим способом передачі повідомлення, серед усіх існуючих.

Джерело: Eco-portal.kz