Оскільки їжа не впливає на здоров’я наших зубів. Навіть щоденне прибирання і регулярні візити до стоматолога не можуть робити більше, ніж наша дієта. Ви не повинні спробувати багато смачних і хороших зубів.
Продукція
Калію і фосфати з молочної кислоти є основним харчуванням для наших зубів. Просто 50 грам сиру в день допоможе вам зберегти зуби міцними і здоровими. Вагітні жінки потребують принаймні 100 грам сиру на добу для підтримки здоров'я зубів.
Тверді, сирі овочі та фрукти
Морква, яблука, буряки, огірки та інші тверді овочі та фрукти – відмінний засіб для масажу ясен та механічного очищення поверхні зубів. Крім того, ці продукти мають багато мікроелементів і вітамінів, які корисні не тільки для зубів, але і для всього тіла. Це вітаміни групи В, Д, С, Е, К, бета каротин, срібло, йод, залізо, фтор і т.д.
Свіжі ягоди та зелень
Будь-які ягоди унікальні в їх складі їжі. Вони містять пектину, корисні комбінації пігментів, багато вітамінів, мікроелементів і органічних кислот. Багато ягід мають бактерицидні властивості і запобігають розвитку і появі карієсу. Вони блокують розвиток патогенних бактерій у роті. Свіжі зелені (парслі, цибулю, часник, селери, кропу) зміцнюють ясна і відбілюють зуби, а також добре впливають на стан судин, що важливо при захворюваннях ясен.
Горіхи
Горіхи мають багато жирних кислот і мінеральних елементів, які корисні для зубів. Пинові горіхи містять фосфор і ванідію, необхідні для здоров'я кісток. Горіхи добре впливають на стан ясен і можуть зменшити зубний біль.
Морепродукти
Крім переваг для всього тіла, всі морепродукти мають виняткові переваги для зубів. Морепродукти збагачують організм фтором, кальцій, фосфором, вітаміном Д, вітамінами групи В. Вони сприяють росту кісткової тканини і допомагають зберегти зуби важко, а емальність.
Джерело: efamily.ru