365
Поцілунки собаки або як світ бачить ваші улюблені
Чи розуміють власники собаки свою повсякденну поведінку? Що собака поцілунки дійсно означає? Американський професор психології, експерт з поведінки тварин - про відмінності у сприйнятті світу людиною та його вихованцями.
У кого ще взуття
Для того, щоб стати спеціалістом з кліщів, собак, людей та ін. Це як ми можемо містити розрив між тим, що ми думаємо, ми знаємо про собаки і які вони дійсно є.
Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час. Це дивовижне, щоб провести день, що росте з собакою. Низький (навіть з нашими носами) об'єкти, які ми зіштовхуємо протягом дня, принципово змінює наше сприйняття знайомих речей.
Тепер приділіть увагу звукам в приміщенні, які ви звикли і не слухайте. Так, з деякими зусиллями я чую звук вентилятора в кутку, обдуття вантажівки на відстані, невизначні голоси людей сходження сходів; дерев'яні кріселки під кимось; серце б'ється; пожовтень; мухка; мухка сторінок іржі. Якщо мої вуха були гострими, я міг би бачити ручну подряпину на папері на протилежному кінці кімнати, почула квітка, і почув комахи говорять під ногами. Інші тварини можуть почути ці звуки.
Значення речейРізні тварини дивляться предмети по-різному. Собака, яка дивиться навколо кімнати, не вважає себе оточеним речами людини – вони всі предмети світу. Наші ідеї про те, що конкретний об'єкт призначений для збігу з собакою або не може збігатися. Значення речей визначається тим, що ми робимо з ними (Вон Ікскул назвав його «функціональним тоном»). Собака може бути байдужим до стільців, але якщо ви навчите його стрибати на них, крісло стає те, що він сидить. Згодом собака може самостійно виявити, що є інші речі, призначені для сидіння: диван, палі подушки або, наприклад, коліна людини.
Так ми починаємо розуміти, як світ собак і людей схожий і де вони відрізняються. Для собак багато предметів світу асоціюються з їжею – набагато більше, ніж для людини. Чим більше, вони розрізняються між «функціональними тонами», які не існують до нас, такими як речі, які ми можемо мукати за смаком. Якщо ми не є дітьми і не схильні до таких ігор, то кількість таких речей схильна до нуля. Неперевершено, величезна кількість речей, які мають строго визначене значення для нас (дляки, ножі, молотки, канцелярські гудзики, вентилятори, годинники тощо) не мають (або майже ні) значення для собак.
Немає молотка для собаки. Це означає, що нічого до неї, принаймні до тих пір, поки він не підключений до іншого, значним, об'єктом (наприклад, він використовується власником; він зволожений гарною собакою, що живе на вулиці; він має дерев'яну ручку, яка ви можете росити).
Коли собака і людина ввелець, люди зазвичай не розуміють, що їх домашні тварини роблять. Наприклад, людина серйозно стверджує, що собака знає, що не має нічого спільного. Люди можуть навіть купити спеціальне місце для собак і замовити собаку, щоб дістатися до ліжка. Зазвичай собака обіє. Людина відчуває себе задоволеною. Зайнято ще один крок до взаєморозуміння.
Але це правда? Багато разів, коли я повернув додому, я знайшов спалений, все ще тепле ліжко, і зрозумів, що чи мій собака була просто лежачи там, весело привітати мене на дверцятах, або деякі невідомі невидимі. Ми можемо легко сформувати: ліжко для чоловіка, місце для собаки для собаки. Ліжко людини - це місце для відпочинку, він може мати дорогі постільні та різноманітні подушки. Ми не думаємо про сидячи на собачому ліжку, яка вартість нас (відносно) недорогий і покривається засіяними іграшками.
Що про собаку? Не бачу багато відмінностей між ліжком і нашими, але наш набагато привабливий. Після того, як ліжко пахне, як людина, і собаче ліжко - що було під рукою майстра. Ліжко - місце, де ми проводимо деякий час; там, буває, крихти розсипаються і одяг закладаються. Звісно, собака воліє своє ліжко! Не знаю, чому ми бачимо це місце по-різному. Звичайно, собака може пам'ятати, що людське ліжко є чимось особливим, якщо він регулярно простягається для лежачи. А потім він буде розуміти не різницю між його диваном і нашим ліжком, але досить різницю між місцями, де він може і не може лежати неприпустимим.
У світі собаки ліжко не має «функціонального тону». Сонце собаки, де вони можуть, не де ми хочемо. Для відпочинку вони обирають місця, де можна комфортно лежати, де вона не гаряча або холодна, є родичі і сейф. Ці вимоги задовольняють практично будь-яку плоску поверхню в будинку. Прикрасьте кут відповідно до смаків собаки і вашого улюбленця, ймовірно, знайде його не менш бажаним, ніж ліжко.
Собака "кісс"Поцілунки Pumpernickel - це спосіб отримання контакту; ручка продовжена до мене, щоб говорити.
Pumpernickel licks мій обличчя коли я прийшов додому і худий над доглядати її. Вона licks my рукою, щоб прокидати мене, коли я починаю на стілець. Вона ретельно licks мій sweaty ноги після запуску. Покиньте поруч з мене, гарбузел притискає руку передньою лапою, відкриває ніс і лікує руку. Я люблю його.
Я часто чую, що власники собак довіряють любов своїх вихованців з «поцілункою», що собаки дають їм, коли вони повертаються додому, чи посушують «поцілунки» на обличчі або шліфують їх язиком.
Вважаю Pumpernickel поцілунає знак ураження. "Подарунок" і "лове" не є останніми винаходами нашого суспільства, які вважають собаками бути маленькими людьми, які повинні бути зайняті в поганій погоді, припущених в поїздки в курорт і одягаються на Хеллоуїн. Довгий перед створенням «дубної дитячої» Карла Дарвіна (який, я впевнений, що не одягав його цуценя, як goblin або witch) написав про собаку «кісс», не сумніваючи їх значення. Собаки, за словами Дарвіна, дивовижно демонструють свою торкнутися, а саме, лизати руки або обличчя власника. Чи є Дарвін право? Поцілунки собаки здаються мені, як любов, але що собака думає про це?
У мене є погані новини для вас. Спостереження вовків, койотів, лисок показали: цуценят лизати обличчя матері, яка повернулася з полювання, і вимагати, що вона регургітація напіврозміщеної їжі. Злиття навколо рота, очевидно, стимулює матір, щоб зробити це. Скільки Pumpernickel напевно розчаровує, що я ніколи не поділився зайчиком з нею!
Тим не менш, собаки люблять лизати наші обличчя. Їх смакові бутони визнають солоний і солодкий, гіркий і кислий, і навіть смак юмами (все між грибами і морським калем) в клейтаматі натрію. Собаки смак солодкі трохи по-різному, ніж ми робимо (солодіться солодкими).
Особливо багато солодких рецепторів у собак, хоча, наприклад, сахарози і фруктозу діють на них більш сильно, ніж глюкоза. Незрівнянні собаки повинні мати можливість розрізняти між зрілими і незрілими рослинами і фруктами. Цікаво, навіть чиста сіль не стимулює так звані «солодкі» рецептори язика і розфарбовування собак таким же чином, як це відбувається у людини. Але це не займе багато головоломок над поведінкою Pumpernickel, щоб реалізувати, що її «поцілунки» часто пов'язано з тим, що я нещодавно зловив справедливу кількість їжі перед нею.
Тепер в ритуалі вітання еволюція перетворилася хороша новина. Іншими словами, це не тільки як спосіб бути для їжі, але і сказати hello. Собаки, а також вовки лизати один одному особою, щоб привітати з повернення і запаху, щоб визначити де і чому родич пішов. Мати не просто мити своїх цуценят, клацнувши їх — повернення після короткого поділу і дати їм кілька швидкого поцілунку. Молодий або timid собака може лизати обличчя великого, грізного собаки, щоб записати його. Сім'ямі собаки можуть рутинно обмінюватися "кіссами", ходьба на леш.
«поцілунок» – це також спосіб зробити впевнений (за запахом), що собака дійсно знайома. І, так як ласкаво просимо "кіс" часто супроводжуються блювотою хвоста, рот відкритий з захопленням і загальним радісним хвилюванням, це не розтягувати, щоб сказати, що лизати є спосіб висловити захоплення на тому, що ви повернулися додому. Видання
З книги «Дог з носа до хвоста»
Джерело: www.7ya.ru/article/Vasha-sobaka-chto-ona-znaet-o-vewah-Chast-II/
Насолоджуйтеся ним, насолоджуйтеся ним. Або ноти на другий двадцять років. Частина 1
Діти: Які наслідки ранньої розробки