352
Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Дізнайтеся правду про морепродукти з вашого столу.
Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.
Застібка закривається: багато чоловіків, які риба в Індонезії лікують як раби. "Ми всі хочемо, щоб нарешті отримати додому", - сказав він.
Боротьба з морепродуктами рабів
Робота зрушень, що триває до 22 годин, зловживання, брудна вода, клітки, робота безкоштовно: риба та морепродукти торговці таємно зберігають реальні раби на островах Індонезії.
Раби з Бурма сидять на землі, дивляться через іржі бруски їх клітки - приховані на невеликий острів Індонезійська тисяч кілометрів від їх будинку. На відстані декількох метрів від інших працівників навантажують кораблі з рибою і морепродуктами, які зловили раби. Товари підуть до великих супермаркетів, ресторанів і магазинів для домашніх тварин.
Тут, в с. Беніна, неподалік і в водах області, в тюрмортах проходять сотні людей. Вони свідчили безперечний зв’язок у галузі морепродуктів між виробниками та споживачами.
Фото: АП
Рибалки, що трахаються в клітку.
Багато в’язнів, які інтерв’ю журналістів Асоційованої преси (AP) приходять з Бурми, одного з найбідніших країн світу. Вони прийшли в Індонезія через Таїланд. Риба, що зловила ними, йде там, і через Таїланд і на світовий ринок. АП провів рік розвитку теми, інтерв'ю понад 40 поточних і колишніх рабів, і відстеження треку руху захопленої риби.
Деякі рибалки ризикують їхнє життя бенгами доповідачі. «Я хочу піти додому. Ми всі хочемо, щоб піти додому, один зрізався з човна, і його друг нещастя приховував виклик. «Наші батьки не чули нас надовго. Я впевнений, що вони думаю, що ми мертві. й
Бізнес бере відляку себе
Основні суб’єкти господарювання, які визначаються АТ в США, занепади до інтерв’ю. Але в письмових поясненнях вони засудили порушення трудового законодавства. Згодні співпрацювати з правозахисними організаціями. Підрядники відповідальні за порушення.
Слави говорять про зміни 20-22 годин. Вони повинні пити брудну воду, бути розтоплені, збити або збити хвости отруйних променів, якщо вони скаржаться або пауза на роботі. Всі вони платять трохи або нічого.
доб. 114
Втеча рибалок, які живуть в лісах Беніні
Фугтив Глаз Мін розповів про багато загиблих на морі. "Коли американці та європейці їсти цю рибу, вони повинні думати про нас", - каже він. «Під поверхнею моря лежить гора кісток людини. Є багато хто з них, які вони можуть формувати весь острів. й
У невеликому гавані Беніної, все працює компанія Pusaka Benjina Resources. Крім п'ятиповерхового офісного будинку, є також клітка з рабами. Компанія використовує більше 90 рибних траурів. І ні інтерв'ю.
«Діффікулт для забезпечення» делікатно організована мережа доставки
В Беніні, лову перевантажують на велику холодильну судно, що належить Срібному морському рифу. Вони не хочуть знати що-небудь про завірені рибалки. "Ми просто доставимо, що наші клієнти орендували нас, - сказав головний виконавчий директор компанії Pania Luangsombon.
АП провів більше 15 днів, відстежуючи судно через супутникове обслуговування, поки він прибув до порту Самут Сахон в Таїланді. Упродовж чотирьох ночей виробництво було завантажено в більш ніж 150 вантажівок і перевозили на прилеглі заводи.
Звідси, оброблені морепродукти, переходять на інші підприємства в Таїланді, і в кінці ланцюжка, серед інших речей, до американських фірм, згідно з митними даними США. Торгові марки не менше частково підтверджені Таїландом. Не хочу відповісти на питання про умови праці.
Президент Тайської асоціації морозива, д-р Подж Арамватант, на виставці в Бостоні.
Крім того, Тайська спілка Манефекчерін, субпідрядник компанії Таїланду більшої морепродуктів, Тайська спілка заморожених продуктів, угода з рибою. "Ми всі повинні визнати, що це важко забезпечити 100% чистоту всього ланцюжка доставки в Тайська рибальська промисловість", - сказав керівник Тайфун Чансірі Тайр.
Жінки біля риби
Після публікації перших результатів розслідування з АП компанія зробила чергову заяву. Він стверджує, що бізнес-відносини з постачальником було негайно припинено, як тільки було встановлено, що він був залучений до примусової праці для себе та інших порушень. Хто саме був постачальником не сказав.
Риба навантажується на судно, яке займе їх в Таїланд.
Заслужені рибалки з Беніни не мають ідеї, де риба збирається. Вони тільки знають, що це занадто дорого, щоб дати їм його. Бездомний цвинтар має більше 60 могил, багато вже переросли з травою. Назви похованих і імен суден на дерев'яних таблетках часто фалсифіковані. Тільки їхні друзі знають, хто дійсно знайшов своє минуле миру.
По-перше, перемішувачі просто кинули корпси в море, щоб бути їсти акули, говорить колишній раб Hla Phio. Але після того, як посадові особи та фірми почали вимагати, щоб кожен з членів команди був зареєстрований і повинен бути повернений в землю. Потім капітани почали зберігати рифи в холодильнику з рибою перед поверненням до Беніну.
"Я відчував, як я збираюся залишитися в Індонезії назавжди", - сказав Фіо, відірвав від очей. Я пам'ятаю, коли я копав могилу, я думав, що тільки чекав нас тут смерть.
Зауваження редактора: А.П. Агентство Новини запрошувало міжнародну організацію міграції з оповідань цих людей. За її словами, поліція взяла їх від Беніна до безпеки. Сотні рабів ще працюють в інших частинах острова. Минулого тижня п'ять з них були в клітку. опублікований
Автори: Margie Maison, Martha Mendoza, Esther Htusan
English, Українська, Français...