Італійські сімейні заощадження

Італійці серед інших європейців мають репутацію найбільш економічного народу. У Апенніні, діти навчаються доглядати за грошима, заощаджувати на дощовий день і не витрачати кишеню монет на дрібниці. Не дивно, що італійці заощаджують на всіх і виводять шлях між сусідами з точки зору економії. Як ми навчимося з італійським досвідом?

Коли я вперше оселився в Італії і занурила себе в місцевому житті, я був шокований своїми, так як це здавалося мені в часі, доброті: тут прийнято зберегти рішуче на все - одяг, харчування, відпочинок і навіть корисні рахунки. Італійська звичаю про планування бюджету все одно зникає широкого російського природи, звикли жити один день. Однак, є раціональне зерно в манії економіки Італії, але ви повинні судити це.

Наприклад, дилігент італійські господині варити, мити і прасувати виключно ввечері на будні дні - від 19 до 8 ранку електрика дешевше. Одна з місцевих друзів промиває вовняні речі тільки один раз на рік, в травні: заощаджує енергію без нагріву води, а речі не зіпсують і не висаджують при низькій температурі. Неважко сказати, практично всі італійські будинки вже давно стали енергозберігаючі лампочки.

Але це більше теорії. І на практиці? Я буду ділитися з вами, можливо, хитрість моєї матері-завдяки про те, як зберегти на кондиціонері, предмет, який бажано в гарячому і вологому італійському літо. У літній період після обіду термометр тут відходить масштаб, але вранці, навіть у низинках Флоренції, де живе мій батько. Тут мати-в-право отримує рано, відкриває всі вікна для вентиляції і охолодження кімнат, потім закриває вікна знову, знижує жалюзі і переміщається по будинку в темряві - так як лампочки також йдуть гарячими! І кондиціонер спокійно «співає» під шаром пилу і перетворюється тільки на ніч, коли тепло не на всіх подихах. Скільки ви готові використовувати цей приклад?

І, кажучи про електрику: тут квартира має тільки 3 кВт / год (або, при бажанні, 6 кВт / год порівняно з встановленою потужністю 15 кВт / год в Москві нові будинки!), і вам потрібно бути обережним не залишити піч, пральну машину і прасувати одночасно - інакше ваша квартира буде автоматично виходити з світла. Саме так «необхідно» держава підштовхує своїх громадян, щоб ретельно контролювати кількість споживаної енергії.

В цілому, ми повинні платити дану заяву в італійську державу, тому що є багато заходів, щоб допомогти своїм громадянам заощадити гроші. Тут, наприклад, для того щоб не витрачати гроші на бензин, страхування і обслуговування власного автомобіля і на оплату автодоріг (високі дороги оплачується задоволення тут), стан «допомагає» італійці переключатися на велосипеди (до речі, корисно для здоров'я!) або орендовані автомобілі. У Мілані ви можете переїхати по місту на велосипедах BikeMi, орендувати автомобіль за годину або, якщо ви подорожуєте з великою компанією на декількох автомобілях, оплатити спеціальний тариф. Але деякі колеги працюють разом, щоб потрапити в офіс в одному автомобілі.

Розвиваючи подальшу тему сімейної економіки, я не можу допомогти, але поділитися з вами ескізом про повсякденне життя французьких, які останнім часом читали російською мовою. Наш співвітчизник, одружений з французьким, говорить про те, що вони говорять, якщо гості раптом приїдуть до місцевих господині точно на вечерю, то навряд чи запрошують їх до столу - після всього, замовляється планувати сімейний бюджет, а меню на тиждень, а покупка положень. Не пропустіть їжу для несподіваних гостей.

У Італії, однак, гість навряд чи буде лівою голодою і запрошується на стіл, але планування бюджету і покупок в супермаркеті на тиждень попереду є загальною практикою в багатьох італійських сім'ях. Ось кілька італійських секретів придбання їжі з очей на вашому гаманці:

• зробити меню в домашніх умовах на кожен тиждень в місяць і для кожного меню - відповідний список товарів;
  • підтримувати суворий облік витрат, записувати абсолютно всі витрати, включаючи шоколади, ясен і чіпси, оселилися «на дорозі», в одному зошиті;
  • в магазині, щоб дотримуватися виключно до попередньо підготовленого списку і в межах списку, щоб віддати перевагу в першу чергу сезонним продуктам, товарам за спеціальними цінами або під торговою маркою супермаркету;
  • купити напівфабрикати - саморобні страви тастер і здоров'я, і, в результаті, дешевше!
  • Якщо можливо, зробіть в домашніх вареннях, хлібі, печиво, пиріжки тощо.
  • відмова води в пластикових пляшках на користь фільтра на кран або фільтра для води;
  • не купуйте упаковані салати, ковбасні ріжучі та ін. - те ж саме, але розпаковані вироби дешевше;
  • віддати перевагу вітчизняним виробникам - це дозволить заощадити на вартості перевезення, "побудований" за ціною продукції;
  • Оберіть рекламні пропозиції, такі як «купе 3 за ціною 2», тільки якщо ви дійсно використовуєте продукт.
  • Не купуйте нічого з лічильників на касі, поки ви не перебуваєте в лінії оплати.
І це гріх не зберігати на покупках в Італії - з місцевим вибором! Італійці мають свої секрети!

Дитячий одяг в Італії купується для зростання, молодше зношування речей старших дітей, а також речей для дорослих зазвичай купуються тільки в поверненні для зношеного одягу. До речі, італійці не знайшли нічого соромного в купівлі вже використовуваних речей: недавно я помітив більше і більше комісійних магазинів в Мілані, і в Інтернеті ви можете знайти іноді дуже привабливі ціни, крім того, з безкоштовною доставкою безпосередньо в офіс або будинок.

Економічні італійські жінки давно зробили це правило, щоб одягатися виключно в сезонних продажах, на корпоративних руїнах, в магазинах або на спеціальних пропозиціях, наприклад, при ліквідації магазину. Однак, наші співвітчизники не відставають - останнім часом, в місцевих магазинах я чую більше і більше російської мови.

Але все ж, основна відмінність між італійським покупцем і росіянкою дуже поспішно сформульована один раз у продавця Міланського відділення магазину La Rinascente. За її словами, італійці подуматимуть десять разів перед покупкою, прийдуть, заміряють - і підуть думати і шукати щось дешевше. Він повернеться тільки якщо він не знаходить нічого кращого і вигідніше. Але покупець з Росії, як правило, відразу ж візьмуть на те, що вам подобається, і навіть обов'язково купить підходящий аксесуар для нового: наприклад, гаманець, косметика або ключ в тон до нового гнійника.

Секрет італійської економіки може бути підведена в російській народній мудрості: «забезпечити сім разів, вирізати один». І якщо італійці іноді дуже стискаються, то росіяни, навпаки, швидше за все, живуть на широкій нозі.

В цілому особливий ставлення росіян до багатства дуже правильно відзначається в народних казках: жаді вважається віце-прем'єром, а бідність майже вмирає. Цільове бажання казкових персонажів збагачувати себе практично завжди закінчується в фіаско – вони залишаються на зламаному тросі. Навпаки, спочатку гідні, приглушені і прості в'язані герої, багатство надається випадково, як приємне доповнення до чарівної нареченої або збереженої дружини. Ось наш Іванушка-фоол наприкінці казки незмінно отримує прекрасні княгині, а половина царства додатково!

Італійські казки героїв, навпаки, є дуже вайн і практично завжди прагнуть до визнання і збагачення. Коли Буратіно остаточно відкриває двері чарівним ключем, він знаходить не досить принцеси, але театр - шлях до слави!

Це брехня, і це брехня.

Джерело: www.matrony.ru/uroki-italyanskogo-semeynaya-ekonomiya/

Категории

Смотрите также

Новое и интересное