344
Петра - рожеве місто, втрачене в скелях
Стійка перед поломкою в 90-метровому скелі - якби хтось потрапив її з величезною лопаткою Цей Siq є одним з декількох доріжок, що веде до Петра, і, можливо, найбільш незабутній і захоплюючий. Я входжу її і відчуваю, як Аліса, спійманий в кролці отвір, так нереально, що відбувається: дорога веде далі і далі в глибини рожевих порід, а деякі невідомі сили більше і більше витягування вперед, в невідомому. І коли, нарешті, величезний рожевий бес-реліф з'являється в вузькій несправності незвичайної краси - Я забуваю про все в світі. Ось вона, рожева Петра! Довгий сон!
Традиційне ім’я Петра і Грецького Село – «рок» або «камінь». По суті, вона не могла знайти кращу назву. Це величезне місто (не менше 20 000 людей колись жив тут) з дорогами, горами, скелі, гірками і привидами, щоб подивитися - і хвилюватися! Природа пофарбувала їх у всіх тонах і відтінках не тільки рожевий і червоний, але і малиновий, синій, фіолетовий, коричневий, фіолетовий - важко вірити, що це навіть буває! І величезна кількість надгробків, їх розмір, розмалювати фантазію, і мимовільно думають: хто побудував все це?
Петра є багатогранним, тут Єдоміти, Набатеани, Римляни, а хрести залишили свої сліди. Тепер це царство Бетонів і туристів, але навіть зараз ви отримаєте до Петра - і це так, як якщо ви доторкнуєтеся до таємничості, як і раніше.
Петер вперше згадується в Старому Завіті. У пустелі все ще є чудова весна, яку Мойсей відкрив євреїв під час свого перебування в сорокі. Тут, на горі Єбель Харун, похований брат Мойсея, Аарон, У той час було невелике місто Едоміту, з якого майже не залишилося слідів.
Набатайан прийшов до Петри, таємничих людей, які дуже мало відомі. Це як Масуді, арабський історик першої половини десятого століття, пояснює походження Набатеанів: Після повені люди оселилися в різних країнах. Серед них були Набаські, які заснували місто Вавилону, які були нащадки Хами, які оселилися в районі під керівництвом Німгорода, сина Куша, який був сином Хамою і великим Це відбулося в той час, коли Nimvrod взяв контроль вавилон як месенджер Dzahhak, який називається Biurasp. Г.П. Блавацький пише, що «Набатани» – це міфічне ім’я касету, присвячене богу таємного дружини, Небо, що чітко доводить, що вони були уніформними братствами. Набаські, які прийшли в Сирію з Бадри, були дегенеровані члени цього братства.
Це був Набатеан, який дав світу прекрасну архітектуру Петра - понад 800 пам'яток, різьблених в камені. Перше, що ви бачите, коли ви залишаєте Sik - величний фасад Treasury або Treasure. На жаль, всі пам'ятники Петра отримали свої імена в наш час, і ці імена майже не мають відношення до історії. Таким чином, Треасурь закохує свою назву до легенди скарбів жараонів Єгипту, які нібито зберігалися в урні, розташованому на його фасаді. На жаль, весь ур сьогодні є пунктом про кулі тих, хто таким чином спробував викликати «золотий дощ» на своїх головах. Найімовірніше, Треасурсі є могилою Набатанського царя Артеа IV. Майже 40-метровий фасад вражає своєю величчю і красою.
У Петру був 3,000-персональний театр, і хоча він дуже схожий на римський, він був побудований в Набаські часи.
Набатеани були досвідчені архітектори, чудові торговці та геніальні інженери води. Жителі Петра пережили постійний дефіцит води: два джерела, доступні в місті, недостатньо. У скелях, через які води ввели місто. А в разі сходу Набатеани покрили кам'яні танки для збору дощової води. У будь-який час з скель до них привели жолоби, які до цього дня у багатьох збережених в Петрі.
П. П. П., зацарював за століттями, а під час правління царя Атеха III (І ст. до н.е.), Набатеани розширили свої кордони в міру Дамаску. Вони торгували з Китаєм, Індія, Далекий Схід, Єгипет, Сирія, Греція та Рим. У Петру купили і продаються всі види спецій, опаду, золота, заліза, міді, слонової кістки, тварин, ліків, цукру і багато іншого. Це перехрестя різних культур і одна з найбагатших міст світу.
Замоги Петра привертали увагу римлян. Вони намагаються захопити Петра, що закінчилася невдачею, але Набатеани все ще повинні платити данину Римській імперії. За всю свою нездатність Петро не може протистояти можливому Риму і в 106 році став однією з його провінцій.
Але Петра вирощена під римлянами: тут були нові храми, полковна вулиця, тріумфальна арка. У місті з усіх боків багаті міста багатоплізовані. На жаль, ця остання цвітіння не тривала, до III ст. Загинув Петро. Це було полегшено зміною маршрутів каравану, які тепер пройшли через Пальма.
У V і VI ст. християни з'явилися тут, вони збудували візантійську церкву і перетворили деякі могили для церков. Тепер можна побачити перехрески на їх фасадах. У VII столітті Петро вже повністю закинувся.
Місто відроджено на деякий час з приходом хрестоносців. У 1100 році до того, як стати королем Латинського королівства, Балдвін допоміг монахам св. Аарона звільнити себе від Сарацен. Як король, він виявив, що південь від своїх володінь, починаючи від фортеці святого Авраама в Хеброні, був практично незахищений, і побудований фортеці Керак, Шобак, Тафіла і фортеці в долині Мойсе. Сьогодні тільки сходи і кам'яні вироби залишаються з цитадель в Петру. Але, слухаючись його розташуванням, він один раз гордо вказав над усім містом.
З виходом хрестоносців місто було забуте.
Остання людина, щоб відвідати Petra, був султан Baybars of Egypt. Повернувшись з Каїра, він прийшов до міста і був дуже вражений.
Швейцарський вчений і мандрівник Johann Ludwig Burckhardt rediscovered Petra до світу, перший європейський, щоб встановити фут на цій землі 600 років після Baybars, в 1811 році.
Є багато легенд про численні скарби Петра. Він процвітав і був найбагатшим містом за століттями, і ніхто не бачив легендарного скарбу, який був в будь-якому місці. Поки не вдалося знайти їх. Петра зберігає секрет.
... Ніч. Сонце швидко встановлює, і в його західних променях, червоне місто здається ще більш красивим і таємничим - якщо це можливо. Я прогуляюся по Sik знову, шукаю на зірках над головою. Я знаю, що я буду тут!
Автор: Надія Нестеренко
Джерело: www.newacropolis.ru/magazines/2_2004/Petra_Rozovyi_gorod_/
Hanson Robotics Humanoid robot реагує на людські вирази обличчя
11 Математичні методи, які ви повинні знати