Гільт і відповідальність: Відчуйте різницю

Гуільт. Унікальний спосіб впливу людини формується легко і просто. з дитинства. «Це ваша несправність». Кожен чув ці слова тисячі разів.

Гільт викликає гнів, заспокоєння, бажання довести свою невинність будь-яким чином, будь-яким чином. Гільт буквально карає покарання. І коли настає покарання, є рельєф, і найсмачніше, що немає нічого зайвого. Ми не можемо нічого про це зробити. Нудота досить. Іноді люди покарають себе. І це покарання ще сильніше, ніж те, що було накладено на нього іншими. то провини майже національний герой: це як він покарав себе!

Люди принесли на почуття провини майстерно знати, як виправдати. Не менш віртуоз здатний знайти покарання. Неважливо, що наслідки дії залишаються однаковими, що біль залишається болючим. Головне для них вже зроблено - було отримано покарання.

Щоб очікувати такої людини, яку він якось скоригував ситуацію, що він не замислюється про те, як це можна виправити, повністю непотрібно. Для нього цикл над. Будь-яка заувага в своїй адресі людина приніс на почуття провини, сприймає її як заряд. Не прагнення зрозуміти, що сталося, як це сталося, що можна зробити про це, але тільки як апологія. Тому, якщо говорити з такою людиною дуже часто виникає відчуття безладності, щоб пояснити все: якби він не чув. Улюблена формула винного чоловіка - це перше, що я зробив через нього. Я не можу сказати йому правду.

Але найвища майстерність цих людей, стають дорослими, досягають здатності зробити інші гілля.

Відповідальність повністю відрізняється. Це зустріч з результатом вашої дії. «Так, я зробив це, це мене і ніхто інший.

І мені треба виправити наслідки моїх дій, щоб змінити результат. Наскільки це можливо. Щоб переглянути інші варіанти, компенсувати збитки – перш за все, морально.

Дуже важко внести в людину відповідальність за дії, які виконуються, за поставлене завдання, для себе, за життя тих, хто поруч і хто любить. Так як є також відповідальність. Я відповідальний за це - і це означає, що я не збираюся блювоти, я не буду чекати покарання - Я збираюся проаналізувати, що це сталося, і я буду думати про те, що робити, щоб результат менш травматичний.

Дитина розкидані і не знімали іграшки. Щоб культивувати почуття відповідальності досить пояснити йому, що це не добре, а потім наполягати, що він знімає іграшки. І за жодних обставин не очищають від нього. Хтось може крокувати на покинутий іграшки, він може зламати, і не буде більше іграшок. Це результат, що дитина буде стикатися. Якщо ви не знаєте, що це сталося?

Покарана. Поява про покарання викликає людину шукати ще одну винну людину, зрушити її провину в інший, виправдати себе, відображати, лягти. Побажання на покарання обумовлено тим, що після покарання людина відчуває себе абсолютно безкоштовно від усього, і в першу чергу від провини. тепер ви не можете нічого зробити - головне вже зроблено: було отримано покарання. І тепер ви можете продовжити відносини, жити на, не тягуючи себе думками про те, що сталося, і такі люди дуже дивуються попитом після покарання до того, як-небудь виправити щось, щоб зробити щось по-різному: після усього, покарання отримав? Що ще ви хочете від мене?

Для особи, відповідального, дуже поняття покарання зрозуміло. Але він не розуміє, чому він може бути покараний, якщо він вже робить все, щоб виправити ситуацію. Він взяв відповідальність, він DOES, поставив нічого на всіх - і це покарання.

Відповідні люди з'являються в результаті і починають робити щось. Немовлята відхилена, сердитися і не робить нічого.
Критизм сприймається Гільстю в якості вироку. Відповідальний - як сигнал, щоб зробити щось...

Автор: Ірина Музинська

П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!

Джерело: psy-practice.com/publications/psikhicheskoe-zdorove/vina_i_otvetstvennost_oshchutite_raznitsu/

Категории

Смотрите также

Новое и интересное