Вчитися сказати немає!

У китайській філософії є теорія. Якщо ви врятували життя людини, ви несете відповідальність за всі його подальші дії.

Ви можете сперечатися з цим. Але... Якщо ви не можете дізнатися, що ви не знаєте, як сказати нікому, коли вони запитують вас про щось, ви в основному починаєте жити чуже життя, а не власним.

Допомога людям.

Але є гарна казка – краще подарувати чоловіка вудилища і навчити його рибі, ніж просто подарувати йому рибу.

Так, якщо ви не хочете, щоб захопити інші проблеми людей, дізнатися, що ні. Ось 7 способів.

1 - Два питання + Одна порада

Задайте клопотальнику ці два прості питання.

Що зробив для вирішення проблеми?

Чому він не вирішує?

Якщо він дає невідповідні відповіді, скажеш, я можу лише допомогти, коли я отримую відповіді від вас.

Якщо він чітко відповідає, як і чому, просто дайте йому поради від вашого досвіду, на що робити далі.

І чітко і відповідально закінчуйте розмову з фразою: Після того, як ви робите, що я сказав вам.

2 - Пропозиція бартер

Якщо хтось запитує вас щось, ви запитуєте щось в поверненні. Це може бути зроблено відразу або допомогти спочатку, а потім попросити допомогу.

Ось як ви тестуєте людину. Якщо він допомагає вам занадто, ви продовжуєте співпрацювати. Якщо він відмовляється від вас, то в наступний раз у вас є хороша причина сказати ні.

3 – Записатися на щоденну роботу

Люди дійсно лікують вас, як ви лікуєте себе. Якщо ви не цінуєте час і зусилля і готові допомогти в першому дзвінку, то не здивуєте, що люди сидять на шиї. Вчимося цінувати себе і час.

Коли хтось запитує вас для чогось, ви берете свій щоденник, перевірте і просто скажете, Ні, я не можу це зробити зараз. Але ми можемо говорити про це завтра о 16:00.

Цей спосіб ви покажете, що ви не любите допомогти, але в зручний для вас час.

4 - Просто скажеш

Ви нічого не знаєте. Якщо хтось запитує вас сказати так чи ні, це право.

Так просто не скажеш. Немає пояснень, не викличе, не викличе. Так само немає. Вам не потрібно оплатити вашу відмову. Це гасло. Скажіть не спокійно і впевнено. Повернутися до свого бізнесу.

Але якщо ви звикли часто погоджуватися, то це не так просто для вас, щоб зробити це. Так, щоб навчити цю майстерність, поверніть один раз на місяць, коли ви не скажете нічого до кожного дня. Неважливо, що немає.

5 - Попередньо бути приступним

Коли хтось хоче, щоб вирішити інші проблеми людей, скажеш наступне. Дивитися, пара місяців тому, я спробував вирішити цю проблему, теж. Але я закрутив його і все ще не вирішував його.

Я хочу, щоб допомогти вам?

Якщо ви не хочете щось засвідчити, просто погоджуєтесь на брак досвіду та знань, і скажете, що ваша допомога може зробити проблему ще більшою.

6 - Грати в гру Питання

Просто запустіть запит на різні питання - Яндекс запитав? Що ти? Що ви думаєте?

Як правило, людина буде розуміти, що ви не можете допомогти вам або ваші питання підштовхувати його до деяких ідей, які він буде працювати для реалізації.

7 – Взяти час, щоб розглянути запит.

Скажіть, що неможливо негайно допомогти. Потрібно думати, виявляти варіанти. І так як ви і ваш бізнес об'ємно, він займе принаймні пару днів.

Як правило, люди не можуть чекати так довго і піти шукати інші рішення для своїх проблем.

Це його. І пам'ятайте, найкраща допомога ви можете дати чітку рекомендацію того, що людина може зробити зараз.

У 99% випадків людина може вирішити свої проблеми, розповідаючи їм, що робити. Видання

П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши нашу свідомість – разом ми змінюємо світ!

Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Джерело реліз-me.ru/blog/2016/01/22/7-%D0%B8%D0%B0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%B0%D0%D0%D0%D1%83%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D1%82%D0%D0%D0%B0%D0%B0%D0%B0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D1%82%D1%82%D1%82%D1%8%D1%8%D1%8%D1%8%D1%%D1%8%D1%8%D1%8%D1%8%D1%8%D1%8%D1%8%D1%8%D1%8%D1%8%D1%%D1%%D1%8%D1%%D1%8%D1%8%D1%%D1%%D1%%D1%%D1%8%D1%%D1%8%D