Як зупинити реакцію до критики

Якщо хтось критикує вас або ваші дії? Ви буквально хочете вбити оцінювач на місці? І навіть якщо ви не потрапили в агресивну відповідь, але «політенно» тримали мовчать, це не означає, що погляд критики не пропалювали вас.

Критика - це будь-яка негативна оцінка особи або дій. Вважається, що критика не тільки деструктивале конструктивнийй Вони відрізняються своєю мотивацією.

Деструктив – відноситься до способу вираження поганого настрою. Щоб покласти його просто, людина має «зламати зло». Він потрібен об'єкт - ви отримали "під гарячою рукою".

Конструктив – від бажання виправити вашу поведінку краще.

На мій погляд не існує конструктивної критики. Чому?

Будь-яке неспокійне втручання, будь то критика, оцінка, сарка, або навіть «добрих» порад, є актом емоційного зловживання і порушує межі особистості. Природна відповідь на насильство небезпечна.

З іншого боку, лікуючи критик, як літмус тест показує ваше почуття самодостатності. Якщо ви впевнені в собі, то будь-який коментар буде лікуватися спокійно, як і до думки іншої людини. Кожна людина має право на власну думку, це те, що має Петя, і Вася є ще одним.

Але коли ви почуєте критик, ви автоматично вирішуєте, якщо я критикував, це так,

• Я поганий,
  • Я не компетентний,
  • Я програшу,
  • Тексти пісень, а це означає: Є щось неправильно з мене.
  • Вони не люблять мене.
Що робити так, щоб він не вдалася в емоційний басейн від агресії до самофлагації?

1,1 км Відокремити свою особистість від вашої поведінки і її результату.

Проблема психологічно залежних людей полягає в тому, що результати їх діяльності приклеюються разом з сприйняттям себе як людини: «Досягнення мети є непоганим, зробляючи помилку – це невдача!» Одним з найважливіших навичок, які потрібно вчитися в житті, є можливість відокремити себе від результату вашої діяльності.

2,2 км Чи є що-небудь корисним у створенні критичної замітки?

Чи можна використовувати критик для вашого розвитку? Запитати уточнення: Що вам подобається / роздратувати / вижити? Що потрібно робити? Що потрібно робити? Якщо є раціональне зерно - приймаємо, дякуємо за зворотний зв'язок і коригуйте свою поведінку для кращого.

3. У Ви завжди маєте право.

• Щоб сказати, що ви обурені критикою співрозмовника: "Коли ви зробите коментар до мене, я сердитися. й
  • «Я не збираюся обговорити це з вами. й
  • Щоб прийняти, але не приймати, зауваження: "Я чув свою думку на цій справі".

Автор: Марія Кудрявцева

P.S. І пам'ятаєте, просто змінивши наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Джерело: maria-kudryavtseva.ru/ %D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0