Михайло Моріт: Як побудувати компанію на століттях

Про те, як зробити свій бізнес - і ваш особистий успіх - довгостроковий.

Михаїл Морітц нещодавно дав лекцію в Комбінаторі Y. Одне з питань, які він запитав,Як побудувати компанію, яка постійно генерує інновації та залишається на вершині галузі протягом десятиліть. Sequoia Capital зробив лише те, що я думаю, що це найважче в бізнесі. Відповідач був настільки блискучим, що я попросив Майкла за дозвіл на його публікацію, яку ми не робимо (на вечерю не для загального публіки, тому спікери можуть розповісти реальні історії).

р.

Ось відповідь - та інше питання про те, що допомагає Майклу мотивувати себе.

Сам Альтман: Коли ви подивитеся на те, що досягається Сеуція, які значення та практики? Які поради я можу дати іншим особам, які хочуть зробити те саме?

Михайло Моріт: Більшість з вас, коли ви бачите старий далеко, як я, думаю, "Чому сумку грошей." Або гірше. І що ви не думаєте про -- і я не критикую, тому що ви не маєте ніяких причин, щоб подумати про це -- це, Ми повинні будувати, безпосередньо, підтримувати, розвивати, покращувати бізнес. Без цього, ми не можемо очікувати будь-яких вражаючих інвестицій.

На початку 1970-х рр. хлопець названий Дон Валентином заснував Сеубію. Якщо ви думаєте про компанії, які боролися в Кремнієвій долині в сімдесяти сімдесяти років, ви, ймовірно, запам'ятовуєте великі імена, які колись були - цифрове обладнання, загальний дані, кремнієва графіка, комп'ютер Compaq, розробник програмного забезпечення, видавництво програмного забезпечення, VisiCorp, Cray Computer, і всі інші, хто був колись великим і зараз залишається позаду. Або подумайте про масу венчурних фірм, які порушують на даний момент в 70-х, 80-х, 90-х або на початку 2000-х, але тепер або з гри, якось, або втратили свій імпульс, втратили своє значення і залишали бліді тіні.

Це те, що ми завжди думали в Sequoia: Як ми можемо зберегти видатні результати? Більшість організацій здатні це зробити на рік, п'ять років, іноді десять років. Дуже мало хто може зробити це протягом десятиліть. І я не говорю, що ми просто модель компанії, але Ми працювали дуже, дуже важко діяти на надзвичайно високому рівні.

Учора не існує.Як ми робимо це? Це буде звучати дуже mundane. Ви можете прочитати книгу про принципи.висока продуктивність, Реальне керівництво, і всі звуки очевидні і примітивні. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз.

Це одна з особливостей. Стів роботи.Це одна з особливостей. Ларна сторінка.й Джефф Bezos або Reed Hastingsй Чи здатні ці лідери зробити це? Як це зробити?

Вони хочуть гарантувати свіжість продукту, можливість змінити час. Вони ніколи не відпочивають на своїх лавах, вони ніколи не заспокоїлися, вони завжди відчувають деяку тривогу, що вони можуть бути ковтати конкурентом, і вони розуміють, що минулі успіхи не означає багато.

І ось чому ми не вішали нальоти в нашому офісі про таку і ювілейну, адже це про вчора, і це означає, що нічого в майбутньому.

Свіжа команда.Друга точка, Зосередитися на команді. У будь-який час, незалежно від того, як багато людей працюють з вами. Немає необхідності бути несправедливими, нержавіючі, суворі; Потрібно розтаранувати, об'єктивно, аналітично про результати кожного особи. Неважливо, наскільки успішним вони були в минулому, скільки успішних інвестицій вони зробили, якщо їх серце є в іншому місці, якщо вони не мають того, що горять бажання конкурувати, це час для них, щоб рухатися далі. Ви не можете тримати людей, таких як команда. Шукайте тих, хто має пристрасть, пристрасть, енергія. І вирощують колектив органічно.

Ви не повинні давати людям, які мають 30-річний досвід роботи в галузі. Нам дуже досвідчені люди, але вони були у віці, коли вони знали, що вони були в важкому бізнесі, що вони потрібні, щоб дізнатися знову, і що вони мали реальний диск і бажання досягти успіху. Ми постійно оновлюємо команду.

Зміна ринкуДивитися можливості ринку. Коли ми починали цей бізнес давно, ми сиділи тут в Менло Парку, і світ техніки був змінений. Світ компаній, які ви запустили сьогодні, дуже відрізняється від того, що ми побачили 30 або 40 років тому. Що відбувається в Китаї. Так 12, 13 років тому, ми почали в Китаї, тому що ми відчували, що з часом, це буде більш важливим для Sequoia і компаній, які ми інвестуємо в Силіконову долину, щоб зрозуміти китайський ринок і що сталося там.

Коли ми починали цей бізнес, кожен ставить до нас. Хто сказав, що ми не змогли, щоб нам було занадто багато ідей про себе, що ми збираємось бути ще однією американською компанією, щоб бути вчителем в Китаї. Але завдяки нашим китайським працівникам і величезним зусиллям мас, наш бізнес в Китаї бумінг. Це не мій кредит, це кредит тих, хто працює там в Китаї. І це дуже складно.

Я не хочу, тому що ми зробили багато помилок, багато речей, які ми зробили по-різному. Але те, що ми завжди пам'ятаємо про те, що ми завжди були на межі збою.

Сам Альтман: Це дивна відповідь. Що надихає вас через тридцять років?

Михайло Моріт: О, це виклик для мене, щоб перемогти всіх лідерів. Якщо ви будуєте компанію або берете участь в ньому або допомагаючи компанії рости, це завжди проти коефіцієнтів. Весь світ ставиться до тебе. І великі компанії думають, що вони хочуть подрібнити цю маленьку компанію, оскільки вони мають стільки ресурсів.

Візьміть Instacart. Чому любить Sequoia працювати з Instacart? Кожна людина вважає, що це завдання. Просимо, "Ви не читаєте, що сталося в Webvan?" Ми не повинні прочитати. Ми інвестували в Webvan самі. "Не вбити Amazon?" «Я можу мати нормальну бізнес-модель?» «Я це низький бізнес? й

Я, yeah, yeah. Всі негативності. Ну, пЦе задоволення, щоб мати справу з такою командою управління кліентом, яку вони зібрали, щоб довести всі ці детрактори неправильно. І той же аргумент може бути виготовлений проти Airbnb, Stripe, Dropbox, інших компаній Y, які ми вклали.

Це неймовірне задоволення, щоб ставити палець на всіх цих жирних кішках, які стоять перед вами. Ось чому я люблю тебе. Видання

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Джерело: Ideanomics.ru/? p=5419