Бізнес на молоці: московський сировик про особистий досвід

Аїтишник Олег Сирота залишив бізнес через тиждень після введення контрсанкцій і пішов до села, щоб зробити пармезан. У два роки з тих пір він відкрив сирний завод і магазин в Московській області, вірив в російські чиновники і став розщеплений молоком. Олег розповів про ситуацію з імпортним заміщенням і що він зробив би, якщо підійшов санкції. Починався з блогу з двох років тому, в якому Олег розповів про довгострокову мрію, щоб розпочати сир і що найкращий час для цього прийшов. На День захисника України стартував 360 днів після швидкого, на ювілей введення контрсанкцій, розпочато сирну завод «Російський Пармезан». Пармезан ще не виробляється в ньому, але зроблені інші тверді сири, а замовлення були зібрані до середини літа.

Чому немає Росії Пармезан

Головний біль кожного виробника сиру - молоко. Я знав від початку, що я повинен зіткнутися з проблемами пошуку виробників, але я не рахував на них. Магазин навіть мав бути підвішеним протягом декількох тижнів і пара більше працювати на частковому навантаженні. Молочні кормові корови таємно з силосом або погано дотримуються стандартів гігієни. Таким чином, сир після набряків, тріщин і повністю втрачає свою презентацію.

55395

По суті, проблема молока для Росії історична. За 200 років всі породи корів були вирощені на жирі, з яких було виготовлено вершкове масло (вживало для того, щоб бути породженим по всій Європі). Не існує проблем з жиром в молоці. І з білками або гігієною.

Так тепер я не захоплюю план, щоб побудувати мій баран. Що б коштувати 60 млн рублів. Я хочу отримати гроші на грант, а також заставу сирого заводу і взяти банківський кредит. Я влаштував багато сиру через погане молоко, обсмаживши майже мільйон рублів до свиней сусіднього фермера. Якщо це не було для попереднього замовлення, все буде закрито зараз. І так я збираю корів вранці і зробіть сир з молока вдень, і око, нарешті, зупиниться відьма.

Скільки грошей потрібно починати в с.?

Ідея з попередніми замовленнями була реалізована завдяки посту в LiveJournal, яка продала дуже добре в мережі. Клієнт перед замовленнями сиру він потребує, оплачує за нього, варив його, і клієнт чекає на голову сиру дозрівання. Для твердих сортів, які ми робимо (беркутська, винна маринована, Winzer, garganzola), термін від 6 тижнів до 7 місяців. Керівники вже замовили понад 800 осіб за 6 млн рублів. А тепер всі сири на сирній заводі Istra продаються до середини липня.

Тверді сири не варяться ранньою весною, тому ми почнемо виконувати замовлення в травні, коли корови вийдуть на траву, фермери перестануть харчуватися силом, а якість молока покращиться. В той же час ми боремося з йогуртом і м'якими сирами. Якщо не було проблем з молоком, сирна фабрика буде божевільна. Навіть з поточною точкою і половиною сиру на місяць, ми вже досягали нуль. І якщо я можу приготувати 300 кг сиру в день, як я планувати влітку, це буде добре плюс.

За два роки я витратив 20 млн рублів на сирну завод. З них близько 7 мільйонів запозичених партнерів у минулому бізнесі, браті та сестри. Ви можете побити такі гроші на сирну завод з гарним молоком в двох або двох і півріччі.

Якщо немає санкцій

Я просто надали заявку на отримання гранту. Займає 7-8 років, щоб переоцінити його і банківський кредит. Якщо санкції підіймаються протягом цього часу, нам доведеться перейти до міст Московської області. Я готую сири на квадратах, мій козок покаже акробатичні числа, пагони з роги. Ми ніколи не вмираємо голоду.

Габаритний зображення

І тяжко, нам потрібно будувати і збити баран, щоб отримати над молочною проблемою, і отримати тон сиру в день. Після цього, навіть при підйомі санкцій, можна зберегти пристойні обсяги продажів – 500 кг на обов’язкове. Якщо ми були у зв’язку з тим, що з Сан-Маріно тепер, то це також дасть сумніви у наших перспективах. Ми не можемо конкурувати з італійськими, французькими або німецькими сирами. В той час як є санкції, вона має сенс займатися виробництвом твердих сирів. І без них, на краще, буде майстерність і гастрономічний туризм.

У вітчизняній промисловості ще не освоїв купу

Переважна більшість обладнання, 95 відсотків, є побутовою. Я постійно шукаю компанії, які можуть зробити щось для нас в Росії. Нещодавно відкрив спеціальні засоби для очищення. І вартість 4-5 разів менше іноземних аналогів. Тим не менш, купіль ще імпортується. Важко сказати, але якісна купівля для приводу води з підлоги, вітчизняна промисловість ще не справляється.

Ще одним з імпортних є молочний шланг, насос і всілякі дрібниці, які ми думаємо найближчим часом будуть замінені. Складність сирних котлів. Я навіть думаю, щоб організувати змагання в LiveJournal – принести котел з Швейцарії влітку і запропонувати вітчизняним виробникам копіювати його.

Я не даю гроші офіцера, він дає мені гроші.

По суті, сирна фабрика працює з кінця серпня 2015 року. За цей час я сплатив 250,000 рублів за податками. І це небагато, не менше, майже рік зарплата сільського вчителя! Ви відчуваєте себе добре. Наприкінці цього року я планую платити близько 6 мільйонів доларів до скарбнички.

Я не мав жодної перевірки. Розпотребнадзор самостійно регулярно бере на себе товари для аналізу та підтвердження сертифікату відповідності продукції. З посадових осіб за минулий рік роботи на фермі побачили тільки два люди: район – він прийшов до зустрічі і залишив свою візитну картку (район має візитні картки). Так, я бачив голову мікрорайону.

Я також хотів подякувати йому за спробу виконати основну функцію держави – створити умови і не заважати розвитку. Перед Новим роком запитав прийом і приніс сир в подарунок. Для чого він був публічно очищений. Неча каже, що ми тут в коридорах влади породжувати корупцію! Він запитав мене про те, що я продаю, відрахував мої гроші, взяв сир і побігла.

Є сирники в російських селах

Олег Сірота – це не єдина, яка була підказка запровадження протисанкцій для запуску імпортної заміни сиру. Є два інші блогери, які пришвидшують до спокуси і залишають великі міста. Один пішов, щоб запустити стартап в Адижані, інший в Іркутській області.

Першим, DIMOHEHA «Кафказ джигіт» вирішили розпочати виробництво м’яких сирів. Він знайшов інвестора і пішов на південну республіку, проте він не має оптимізму глави російського Пармезана.

DIMOHEHA пише про ті ж проблеми, як і Орфан з пошуком молока («Молочний перевізник загинув мене і заливається молоко, заливаючи оборот, жир на прийомі 3.9%»), намагаючись знайти лояльних працівників «Ми повинні дизайнера, який буде працювати для сиру <...> Сьогодні це останній день, щоб передати баланс до Ростату, і останній боон видали всю інформацію від 1С» і ділиться неприємними перспективами розвитку бізнесу (Інвестор сказав: «Холд на!» Але я не даю вам більше грошей!

Друга, сироватка Іркутська BAIKALSKY_PERS, дивиться на майбутнє свого проекту ще більш позитивним, можливо, тому що він ще не почав. Тепер він купує європейське обладнання і адаптує його до російських реалій і запрошує на Італійський сирний гурус для проведення майстер-класу в Сибірі. Проміси в найближчому майбутньому, щоб розпочати виробництво і навіть довести до московських сирів молодими і напівм'якими, класичними і з наповнювачами, в тому числі «Her Highness Gorgonzolu», як на фото вище.

P.S. І пам'ятаєте, просто змінивши наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Джерело: www.livejournal.com/magazine/1452231.html