Вправа з родзинками - зупинка, ви подаються!

Щоб покласти принцип шини на практику, відвагу не вистачає, хоча вам буде потрібно. Важливо проаналізувати, що саме їжа вам подобається, що викликає апетит і забороняється вам.

Всупереч поширеній вірі, що мало їжі можна зберігати в домашніх умовах компульсивного eater. Доступна їжа з'являється тільки в моментах переїдання - і відразу зникає.

Зазвичай в холодильнику компульсивного eater є пакет молока, є кілька яєць, огірок перетерти.

Ще один, також дуже поширений варіант, коли придбана їжа і зберігається призначена для інших членів сім'ї, потреби найбільш компульсивного eater просто не враховуються - адже його завдання полягає в тому, щоб їсти якомога простіше, а краще всього не їсти на всіх! Ось стейк в холодильнику - "для мого чоловіка", "діти" курка, сніданки для всієї родини, цукерки "для гостей" - для всіх, крім мене.

Впровадження принципу гамстера полягає в тому, щоб почати врахувати ваші харчові потреби, бажання, дозволити собі бажання. У співвідношенні корми так глибоко турбують, що він знаходить тисячі важливих причин, що не мають його в будинку. Наприклад, класичний пояснення є те, що я тільки їсть свіжі продукти харчування, я боїтеся, що їжа, яка була в холодильнику протягом декількох годин / днів зіпсує. Я не хочу псувати, і це дозволяє мені мати мінімум їжі в будинку.

Частина завдання нормалізації ваших відносин з їжею полягає в тому, щоб створити поживне середовище для себе, і для цього, вибір їжі повинен бути великим, і багато його імен повинні звернутися до їжі, які ви думаєте, смачно.

Характерною помилкою компульсивного тера є намагатися «зробити правилами», тобто дотримуватися певного плану харчування.

Найвища модель плану харчування я бачив у голландських сім'ях, де люди часто не люблять загадувати, що ми їсти сьогодні. Так сім'я робить план - в середу їсти пасту, в четвер стейку, в п'ятницю - курку. План повторюється з тижня до тижня. У цьому випадку ви ніколи не відповіли на виклик вашого тіла, щоб годувати його певною їжею, ви їсти те, що написано в таблиці, щось з вашої «успішної» кошика, яка призначена для захисту вас від їжі. В результаті заповнюєте шлунок, але продовжуєте відчувати незадоволеність.

Це незадоволення призводить до того, що рано чи пізно ви йдете в пошуку «неприємний» – що заспокоїть незадоволений, рясний монстр всередині. Незадоволеність досягає такого високого рівня, що відбувається збою їжі. До речі, ми забули - нічого смачного в будинку для вас. У курсі є «густий цукерки», «погані печиво», що ви, в кінці, знову, не хочете. І так ви провокуєте наступну поломку.

Отже, щоб визначити момент сати, важливо їсти, коли ви відчуваєте голодний і з'їсти точно те, що ви хочете.

І все ж, для багатьох компульсивних їдалень, визначення моменту ситості продовжує бути найважчою точкою. Які методи можуть допомогти?

Темпи

Швидкість, на якій ми їсти, залежить від нашого фізичного та психічного стану.

Якщо ви занадто голодніЯкщо ви запізните час інтенсивність голоду ще на середньому рівні, ви будете добре харчуватися. В результаті ви пропустите час насичення.

Якщо ви поспішаємо і звикли поспішатиЯкщо ви ви зростали в ситуації, де ви постійно проштовхуєте батьки, не слухайте свій індивідуальний ритм життя (Доказ, поспішайте!) Що ви прокопуєте!, то ви починаєте харчуватися швидко, не розуміючи його.

Якщо ви досвідчений блендер або компульсивний eaterЯкщо ви неодноразово почалися і втратили боротьбу з зайвою вагою перед сім'єю, то ви можете бути сором'язливими, щоб з'їсти те, що ви хочете при наявності близьких. У цьому випадку ви їсти в секреті, самостійно, і дуже швидко.

Якщо ви зайняті, бізнес-орієнтовані, орієнтовані на кар’єру (чуйна, нечуйна і т.д.) людина, яка багаторазово віддає перевагу зонам, крім низької потужності тіла, ви будете харчуватися поспішаючи, можливо читання, комп'ютерна робота.

Якщо ви не відчуваєте важливість і значення себе, ваше тіло як феномен, ви не з'їдете спокійно і щиро.

Більшість компультивованих їдалень також полегшують швидке харчування. Рекомендації "Не поспішайте." Ми чули це тисячі разів, але що це дійсно означає?

По суті, це означає, що давати собі неприємності бути присутнім, психічно і фізично, в даний момент. Це «так і зараз», що стала настільки широко відомою, що щодня ми сидимо на обідній стіл. Якщо є перешкоди між мною і харчуванням - guilt, див. діал, батьківські моралі - Я нічого не буду присутній, я відкине.

Тільки, будучи повністю присутнім в даний момент, я можу визначити, коли я повністю.

Вчимося бути присутніми в даний момент, щоб бути в курсі себе в даний час, є досить молодий поле сучасної психотерапії, Mindfullnes, один з базових вправ, які ми зараз будемо виконувати.

Raisin вправи

Кожен знає експресію «як насіння». Якщо ви починаєте з'їсти щось невелике – насіння, горіхи, попкорн, як, здійснили, ви втратите контакт з реальністю, в якому відбувається процес їжі, я збираюся думками в область, яка дійсно цікавить мене або турбує мене, захоплено читання або перегляд фільму. Я тут. Враховуючи, що це може звук, ситуація з насінням їжі є типовою ситуацією, де я не тут і не зараз, але там і далі.

Ця вправа повинна бути виконана дуже повільно, тому вибрати момент, коли ви дійсно готові присвятити його. В якості родзинок можна використовувати невелику цукерку, скибочку шоколаду, будь-який продукт, який ви, як правило, «змащувати, як насіння. й

1,1 км Поставте в долоню рукою один родзинок, горіх, насіння або попкорн. Зробіть гарний вигляд. Позначити колір поверхні, зморшки або тріщини на ньому.

2,2 км Додати ще родзинку. Порівняйте їх. Як вони схожі і різні?

3. У Підігніть родзинки між пальцями і індексом. Як ви відчуваєте? М'якість? Жорсткість? Жорсткість? Наклейка?

4. У Поставте одну родзинку в рот, але не запустіть жування. Підігніть її на мову. Як ви відчуваєте зараз? Яка текстура у роті?

5. Умань Тепер починайте жування. Зверніть увагу на зміни текстури та смаку. Повільно росити і ковтати родзинки, відчути, як вона ковзає вниз в вишвод.

6. Жнівень Повторіть це з другим родзинкою. Як ви відчуваєте себе різними?

Чим відрізняється ваш досвід з родзинками, як ви зазвичай їсти?

Наші клієнти в клініці проходять спеціальну підготовку з питань здоров’я. В рамках цієї підготовки вправа з родзинками і ряд інших вправ повинна виконуватися щодня, відповідно, принаймні протягом трьох тижнів. В результаті майстерність усвідомлення розвивається, що допомагає нам в процесі засвоєння їжі, щоб контактувати з власним тілом і підібрати найменші сигнали сати - тут смачна, улюблена їжа більше не схожа на смачну, ми починаємо гасити механічно ... Тепер шлунок говорить - я готовий зупинитися, але на пластині все ще повний, і кожен навколо все ще їсть. . й

Коли ви починаєте практикувати смачне харчування, ви будете здивовані як невеликі кількості їжі, які ми насправді їсти.

Ось кілька практичних рекомендацій щодо визначення часу насичення.

1,1 км Уявіть результат. Перед тим як почати їсти, спробуйте оцінити, скільки їжі ви повинні отримати повну. Неважливо, скільки ви маєте на вашій пластині, або скільки залишилося в ящику або сумці - це тільки важливо, скільки потрібно зробити тіло, щоб досягти половини. Не боїться маніпулювати, якщо потрібно більше або менше їжі.

2,2 км Важливість паузи. Під час кожного шроту періодично кладемо виделку і ножем або ложкою, і прислухайте до себе. Який етап голоду є вашим тілом? Намагайтеся уявити, скільки більше кріплень, скибочок або скибочок, які потрібно буде досягти бажаного етапу насичення?

3. У Не боятися їсти занадто мало. Одна з чарівних колів, які ускладнюють їсти, в тому, що почуття голоду – це потужна тривожність, оскільки це сигнал сили, що тіло має над нами. Вішалка інтерпретується як позитивний знак (Hurrah!). Я голодний, так що я можу їсти!

Не важливо, якщо ви не їсти достатньо. Ви зможете знову поїсти.

Кожен новий досвід харчування подарує Вам нові, важливі враження, які покращують контакт і відносини з їжею.

4. У Не забудьте подивитися вподобання (Так, як гомеопатія). Якщо ви хочете, щоб запитати себе, що їжа буде задовільнити ваше тіло краще?

Багато залежить від того, яка індивідуальна характеристика сприйняття в цілому. Ви, як правило, думаєте про фотографії? Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.

Якщо візуальне сприйняття не є вашим найсильнішим боком, спробуйте уявити структуру та смак. Солодкий або солодкий? Пікантний або свіжий? Крунчи або м'які? Гаряча або холодна? Поєднання цих факторів призведе до правильної страви. Холодний, м'який, солодкий - йогурт, морозиво. Гарячий, м'який, солодкий - каша. Еластичний, пряний, гарячий - можливо стейк? Дозвольте себе грати з різними смаками, не забудьте знати про те, що це, що ви зараз їсти.

5. Умань У той момент, коли ви вже повні, ви підкажете різні фактори, які запобігають зупинці:

• Потрібно закінчити.
  • Решта все ще їсть.
  • Їжа виглядає настільки привабливою і апетитною.

Це допомагає уяві собі на самому останньому етапі насичення на вузькій шкалі: повний, злягання, ледь дихання. Ви хочете піти там? Ні. Може бути час зупинитися.

Тут я хотів би розповісти про ще одну важливу проблему. Я отримав гостро усвідомленість її, коли після перерви 8 тижнів (тренінг Mindfulness триває так довго), Анна прийшла до мене за консультацію, той, хто міцно вирішив мати дітей, або через прийняття або через штучне запліднення.

Я був вражений, коли я бачив її - немає кращого аргументу для ефективності власної роботи, ніж прийняття перерви і не бачить клієнта протягом декількох місяців. Дуже інша жінка прийшла до мене - красива і сексуальна, тонка, омолоджена. Після схуднення Анна ріже волосся і почала використовувати косметичні засоби. Її, як правило, бліда обличчя типової натуральної блондинки був прикрашений рум'янкою, її очі здавалося б яскравим.

І якщо ви думаєте, що весь секрет є те, що вона втратила вагу різко, ви помилилися. Анна втратила лише 18 кілограмів. Все. У «за» числах, що відносяться до ваги, зазвичай перевищують центнер, це не так багато. Але досить, що фігура почала шукати пропорційні, тоновані, а головне – Анна почала любити себе, і це відразу відобразилося в тому, як вона виглядає і відчуває.

Тріумф? Ноп. Анна була дуже, дуже сумна. Я не пам'ятаю її кричу. Ні. Тепер, ледь скасовуючи на її стільці, вона лопала в сльози, чуйно витираючи її сльози серветкою. Вона заспокоїлася з сускою, страхом, тривожністю. До тих пір, як вона була повною, її життя був повністю під контролем, вона виправила, стежить її. Після втрати ваги і переживання її життєвих пріоритетів, вона пішла, щоб побачити її гінеколога, який раптом розповів її, що вона може завагітніти себе, "і почати процедури в понеділок."

Анни шокували. Моя нерозумна Анна втрачається. Вона більше не мала свого захисного шару, щоб зберегти її від таких заготовок. Вона почала відчувати реальні почуття. Садиба, страх, паніка від прощання до звичного, вже встановленого способу життя. Є багато питань – що якщо у нас є дитина, бо так багато змін, і ми впораємось? Вона криється протягом майже години, а потім сказав:

«Ви знаєте, що мені потрібно зараз. З`ясуйте його океї. Що життя іноді непередбачуване. Я не був використаний для життя, як це, я завжди можу приховати в їжу. А тепер - тепер я відчуваю все! Дякую, Я буде тонким. ?

І зліва.

Знаючи, що вони більше не потребують їжі як регулятор настрою, багато людей відчувають справжню сумність, страх або паніку. Відкриваючи, що мало, набагато менше, ніж вони звикли до вбирання щодня досить наситити, багато людей відчувають, що вони втрачають найкращий друг. Тому, щоб реалізувати це на практиці може бути складно.

Автор: Світлана Ілина

П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши нашу свідомість - разом ми змінюємо світ!

Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Джерело: svetlyachok.livejournal.com/59595987.html

Категории

Смотрите также

Новое и интересное