Популярна експозиція передових теорій фізики та колекції мантра для глибокої медитації - це те, як можна коротко описати книгу Nobel laureate Frank Wilczek "The Beauty of Physics". Розуміння тканини природи. йАвтор показує ідеї краси і симетрії, що лежать в основі фізичних концепцій, від орнатних ласощів грецьких філософів до останніх наукових публікацій.
По дорозі читач чекає на парі, анекдоти, красиві ілюстрації і багато іншого, що зробить подорож захоплюючою навіть для тих, хто мав тьмя три в фізиці в школі.
Франк Вілчек – американський фізик, професор Інституту технології Массачусетса. У 2004 році отримав Нобелівську премію з фізики імені Альфреда Нобеля «відкритість асимптотичної свободи в теорії сильних взаємодій» (з Девідом Гроссом та Девідом Полица). Починав свою Нобелівську лекцію з словами: У теоретичних парадоксах фізики грають позитивну роль. Здається парадоксична ...
Український переклад І. Огієнка Ілюстрація: Петро Перезенцев
Від неба до земліЯк я роблю цю книгу, неприємний випадок, що приніс мене назад від небесного до землі. Мій ноутбук, який був майже схожий на мозковий додаток до мене, був вкрадений. Я був позбавлений.
А ось сталося диво. У мене було резервне копіювання всіх моїх даних, а через кілька днів я мав новий ноутбук з усіма даними, відновленими: зображення, слова, розрахунки, музика тощо. Всі це були зашифровані як номери — в рядках нулів і ті — так точно, що вони можуть бути реконструйовані без будь-яких відчутних відмінностей. Він став для мене, що важко побажати на більш матеріал, прямо, і вражаюча демонстрація правди П'ятагораса:
Всі номери.Це красива реальність, для якої я вдячний.
З Франківська термінологічна словника:«Ми говоримо, що два підходи до тієї ж проблеми доповнюються (або доповнювати) якщо кожен законний і логічний, але вони не можуть застосовуватися одночасно, тому що вони заважають один одному.
Це загальна ситуація в квантових механіках. Наприклад, можна вибрати, чи можна виміряти позицію частинок в просторі або її імпульсі — але не можна вимірювати як ці характеристики одночасно, оскільки ці вимірювання заважають один одному.
Натхнений в частині таких прикладів, але також своїм великим життєвим досвідом, Niels Bohr запропонував, щоб застосувати концепцію доповнювача значно ширше, як оригінальний метод вирішення складних проблем і подолання явних протиріччя. Це більша концепція доповнювача, яка, здається, мені корисно і визволяє, краще пояснюється прикладами.
Поповнення мудростіВи думаєте, що я проти себе?
Ну, то я проти себе.
Я великий, я можу вмістити багато різних людей.
Валт Витман. Листя трави
Наші дослідження природи дали нам багато нових перспектив. Непросто перезбирати їх з повсякденними враженнями, а також з кожним іншим. В результаті занурення в квантовому світі, де суперечність і правду тісно співіснують один з одним, Niels Bohr видобули додаткові уроки:
- None від поглядів вихлопної реальності;
- Різні перспективи можуть бути цінними, хоча і взаємовигідними.
Знак ян-йанга є підходящим символом для доповнювача, і він був прийнятий таким Bohr. Дві сторони рівні, але вони різні; кожен містить інші і міститься в іншому. Можливо, це не збіглося, що Нільс Бор був щасливий одружений.
При розумінні, доповнювачі мудрості, які ми поновлюємо і підтверджуємо як і з матеріального світу. Це мудрість, яку я дізнався і пропоную вам. Давайте розглянемо деякі додаткові пари:
Ілюстрація: Петро Перезенцев
Підсилення та поглинанняОсновні будівельні блоки природи мало в кількості і дуже прості, а їх властивості повністю визначаються рівняннями високої симетрії.
Світ об'єктів величезний, нескінченно різноманітний і невичерпний.
Поглибше розуміння основ не може скасувати багатство досвіду. Ми можемо висвітлювати і освітлювати досвід з новим світлом, що дозволяє нам збагатити його далі.
Один світ і багато світівМозок однієї людини – це мінімальний прийняття людської думки. На планеті знаходиться окрема черепна коробка індивідуального живого тіла.
Більшість людей витрачають більшу частину свого часу — коли вони не філософські або астрономічні — думають про події, які відбуваються в невеликій площі простору біля поверхні Землі.
Саме там, де відбувається історія людини: великі війни, велике мистецтво, і мільярди цікавих «чарівних» життів.
Під час перегляду з ближнього космосу Земля просто крихітна пляма відбиття світла.
Останні досягнення в косметології свідчать про те, що частина Всесвіту, яку ми можемо в даний час вивчити навіть найбільш потужні інструменти є просто невеликою частиною багатостороннього, далекі частини яких можуть виглядати дуже різні.
Якщо це було відомо, це буде посилити думка, що було чутно багато разів до:- «Світ» за умови, що в кожній людині сенси є лише один з мільярдів від них (один з осіб принаймні).
- Земля – це лише одна з планет нашого Сонця.
- Наш Сонце лише один з мільярдів зірок у нашій галактикі, який називається «Молочним».
- Наша галактика є однією з мільярдів у видимому Всесвіті.
Засвідчення пам'яті, що вона не відзначає від мене, ви, або людства в цілому. Це може надихнути і надихнути нашу уяву. Ілюстрація: Петро Перезенцев
Об'єкт і людинаЯ і ви колекція кварків, глюконів, електронів і фотон.
Тексти пісень, а це означає: Ви і я думаю людей.
Без категоріїВи і я є матеріальним об'єктом, який заперечує закони фізики.
Ви і я можу зробити вибір. Я відповідальний за нього.
Перехід і ектернСтан світу знаходиться в в вічний рух, і будь-який об'єкт в ньому підлягає зміні.
Концепти існують позачасові, і оскільки всі вони є числами, вони забезпечать нам свій вплив.
На фронті фізики та косметології цей доповнювач грає дуже важливу роль. Ми зараз робимо складне розмежування між законами фізики та початковими умовами, які необхідно подолати.
Розуміння світу будь-яким скінченним спостерігачем розвивається, але простір в цілому, що є найбільш природною арени для опису світу, не робить. квантово-механічна хвильова функція системи в цілому може бути постійною, в той час як її частини, розглядаються окремо, відносні зміни досвіду. (Для експертів, це регулярно буває для енергетичних показників складних систем.)
Це може бути вірним для світу в цілому. Змінити без зміни, великий і плідний принцип симетрії, після чого буде повністю втілений, так як Пармениди парадоксально наполягають:
Одна історія, одна дорога зараз.
Ось це. І він має ознаки на ньому.
Це безліч речей, які не відтворюються і неприпустимо.
Хто, один і нерозумний, і завершений.
Дивись також: Виявлення фізика, яка повернулася з іншого світуЯк фізика змінить світ в наступні 100 роківФінальна пара завершує нашу медитація:
Красивий і потворнийТексти пісень, а це означає: Матеріал світу втілює красу.
Матеріал світу містить бідність, страждання та напруження.
Коли ми думаємо про будь-який аспект, ми не повинні забувати інші. Видання
P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!
Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki
Джерело: kot.sh/statya/1814/krasota-fiziki