Azoulejo: яскравий символ португальської культури

Настав час показати вам одну з найяскравіших символів португальської культури. Керамічна плитка всюди: на звичайних будинках, палацах, церквах. Геометричні візерунки, квіткові орнаменти, повсякденні сцени, міфологічні сюжети, барні знаки, вуличні імена - немає меж уяви художників.

Слово "азулж" походить від Арабської "а-Зулі" - "камінь". Восьмому столітті Морс приніс цю на замовлення на Іберійський півострів. Золотий вік Азульо прибув наприкінці XVII - початок XVIII століття, коли сині і білі плитки з голландського дельфта прийшли до Португалії. У 1715 р. імпорт голландської плитки припиняється. Колишні орнаменти і колірні рішення практично забуті - сині і білі азулехо з історичними і побутовими композиціями стали модними. Сьогодні така плитка вважається португальською класикою і, звичайно, виглядає ефектно.

З якоїсь причини, в Порто, кобальтова плитка зробила найсильніше враження на мене. Займав перші кроки по місту, а точніше, тільки в'їзд до залізничного вокзалу, я впав під шармом цього мистецтва. А привидні церкви Порто завершили те, що вони почали: бажання піти в будь-яку точку ще повністю зникли, прищеплені гострою потребою прогулятися і вивчити малюнки на будиночках, скільки сил буде достатньо. Звичайно, в кінці, більшість малюнків я дивлюся зараз, в фотографіях, які я пощастило взяти під час подорожі і в картинках з мережі.

Станція. Фрагмент. Трохи фрагмента!

Станція поза. І відразу - одне з привидних храмів. Ми побачимо більше, ніж на шляху до готелю.

р.

Наприкінці вулиці знаходиться найпривабливіша церква в Порто, вул. Георгія. Ildefonso, який близько, alas, дійсно не вдалося фотографії, тому було зрозуміло, що її особлива краса. Краса на відміну від синього і білого плитки фасаду і фіолетових стінок.

р.

Просто вулиця... У мене є кілька балконних вікон, будь ласка!

Туристичний електромобіль від Лісабона. Є багато з них, але це дуже канонічно фарбоване.

Я вже показав ряд подібних плиток перед тим, що я доповнить ще кілька фото на відміну від художніх полотен + для розбиття «гламуру» - по суті, багато будинків в Португалії покинуть, доставляються.

Патрон святих на будиночках. Є ті, що всередині. Не тільки в церквах, але і в будинках.

Картина Святого Антонія, покровитель Лісабона, перед нашим готелем.

Р

Азоулез нагадує, що Португалія не є останніми морськими повноваженнями.

10 відокремлених місць у Франції, які ви не знали

30 фактів про Амстердам, які можуть зробити вас кинути все і піти на відпочинок

Музей «Рабочий квартал Амури» Коли ви йдете в будь-яку церкву, ви можете зв'язатися з цим оповіданням у людини. Просто виїжджайте зовні. Видання.

P.S. І пам'ятаєте, просто змінивши наше споживання – разом ми змінюємо світ!

English, Українська, Français...