Звичайно, морська хвороба є дуже неприємним явищем. З`ясуйте, чому наше тіло відреагує так боляче до монотонного ходу і що можна зробити про це.піратський корабель виглядав так само, як і в пригодницьких фільмах: на його носі крихкі фігури у вигляді голови Медуса Горгона, Меррі Роджер витертий на стегні, і на борту ми зустрілися подвійним Джеком Губка з вишитою бородою.
Ми пішли бачити дельфіни з берега Тенеріфе, і мій трирічний був абсолютно гострий з поїздкою, в той час як я ... намагався зберегти мій сніданок всередині.
Морська хвороба є одним з найгірших ворогів відпочиваючих. З огляду на нещодавнє дослідження, круїзні пасажири цитували морську хворобу як основний незручність, які пережили на відпочинку.
Крім того, важко уникнути. Як британський комендант Spike Milligan один раз сказав: «Таким чином, щоб уникнути морскості, щоб сидіти під дерево. й
Тим не менш, багато мрії про подорожі по воді - недорогі круїзи, прогулянки на човні з острова до острова або човнові поїздки, керовані тільки вітром.
Деякі намагаються боротися з цими страшними почуттями, як я зробив, а інші просто воліють мати тверду землю під ногами.
Морська хвороба – це форма захворюваності руху. Автомобіль, море та повітряна хворість обумовлені фізичними стимулами, а також захворюваністю тренажерного залу та кібер-дизезеазом, викликані візуальними стимулями, але всі ці типи порушень руху характеризуються загальним механізмом виникнення.
Ми хворіли, коли внутрішній вуха (або лабіринту) і центральна нервова система не може розпізнати, де вертикальна площина.
Або, в інших словах, коли відчуття балансу і балансу, що внутрішній вуха відповідає за порушення руху, наприклад, хвилювання на морі.
Однак головна відмінність моряків полягає в тому, що в багатьох випадках вона триває досить довго.
«Навіть найгірші поїздки на автобусі, автомобіль або літак не за останні кілька днів. Так, літак може здатися, але не на довгий час, говорить Річард Дауд, фахівець з медицини подорожі в Лондонському флоті.
Під час поїздки в машині можна зупинитися і виїхати. На високих морях це можна тільки мріяти. Ви відчуваєте розтоплений, і це відчуття збільшує ймовірність появи морів.
Навіть відомі моряки, які постраждали від моря, включаючи адмірал Ньюсон, Чарльз Дарвін і Крістофер Колумб.
Коли англійські кораблі королеви Єлизавети я зустрілися з неймовірною аркадою, іспанським дивним герцогом Медіною Сідонії стала морська хвороба. Вважають, що це було одним із чинників, які привели до перемоги Англії.
Під час Римської імперії поет Горас написав, що перед морською хворобою всі рівні: бідні і насичені.
Beth Leonard, досвідчений морський мандрівник, говорить про те, що сьогодні рух хворість досвідчена в різних ступеніх від багатьох моряків. Це зазвичай відбувається протягом перших двох-трьох днів кожного рейсу.
Більшість людей звикли до неї протягом трьох днів, незалежно від того, які спроби зробити, щоб впоратися з нею.
Леонард вивчав 38 моряків і знайшов, що три квартали з них постраждають від нудоти кожен раз, вони йдуть на море.
Ще одна яхта Світове опитування 223 людей виявило, що 62% прояви досвідчених морів.
До них відносяться не тільки сильні почуття нудоти. Зазвичай починається з м'якших симптомів, таких як щелепіння або підвищена слинація, а потім стан починає гірше.
Людина має холодний піт, запаморочення і головний біль, відчуває втому, і закінчується нудотою і, можливо, блювота.
У ранні дні на морі багато також скаржаться на проблеми з концентрацією.
33% опитаних Beth Leonard скаржались на сонливість, чверть летгаргії, переважна більшість (79%) нудоти та половина блювоти.
У 86% тих, хто ігнорував перші ознаки морів, стан погіршився, призводять до тяжких нападів блювання.
Тим не менш, досвідчені моряки часто мають власні хитрощі, щоб допомогти їм швидко впоратися з морською хворобою.
Себастьян Сміт є одним з них. Він часто виходить на море з дружиною Аделе і двома молодими дочками і написав кілька книг про те, як боротися з хворістю руху.
«Я ніколи не розумію, чому кожен відчуває себе настільки різним від того, що на палубі корабля він каже. Очевидно, що морська хвороба не залежить від віку або міцності людини.
«Чи не можна приїхати на раптом. Людина може бути в гарному настрої, відчувати себе спокійно, а потім їх обличчя раптом зміниться. Через десять хвилин він знаходиться в ембріональному положенні. й
Сміт каже, що він постраждав в першу чергу, але, як тільки він почав плавати довгі відстані, морська хвороба відійшов на власній і ніколи не повернулася.
«З власного досвіду я можу сказати, що є психологічний аспект», – каже він. Я знаю, що навіть якщо у мене є перші симптоми, я можу керувати ними. Це великий досвід і це важливо. й
Дружина Adele все ще страждає від морів під час тривалих поїздок, як правило, протягом одного до двох перших днів. Коли їхні діти були дуже молодими, вони не нудьгували.
"І цікаво, Adele був дрібним, занадто, хоча б здається, що це повинно бути іншим чином навколо, так як вона мала змінити підгузники в крихітній каюті під час пітчингу."
Як діти виросли старшими, вони почали страждати від морів. Але тепер вони можуть обробляти його, завжди.
«Дякую за три дні, але потім все раптом зупиняється, і вони відчувають себе знову, як досвідчені морські вовки. й
Сміт каже, що
Для когось найкращий спосіб боротьби з морем Як правило, пітчинг відчуває себе найменшим в салоні, тому навіть якщо ви краще вимкнете на відкритому повітрі, не боїтеся ходити в салон і взяти з собою накид.
Однак це не допомагає всім, і багато хто повинен приймати ліки, такі як Stugerone або Драмамін. Однак, Смітові обережності, які будь-які ліки повинні бути спробовані на землі першими, оскільки деякі мають сильні седативні ефекти.
Dawood коментує, що протягом тривалого часу - до трьох днів - це краще спробувати Scopoderm патч першим (хоча патчі мають побічні ефекти, і це повинно бути лікаря рецепта).
«Дискусити проблему з лікарем детально. Від тяжких нападів блювоти, існує ще один ефективний препарат рецепта (Ondansetron). Не потрібно ковтати, просто покласти під язиком. й
Час прийому препарату також має значення. Один моряк ім. Андрія Бартона, інтерв'ю Леонарда, організованої програмою «Пригода Сайлінг», в якій регулярно пливуть між Бермудями та Карибським басейном.
Після того, як його флот опинився дев'ять суден з 54 членами екіпажу, всі вони були в Ньюпорті протягом трьох днів через погану погоду. Кожна ніч Бартон попросить їх взяти ліки від морів, думаю, що вони залишать порт наступного дня.
Коли вони встановили вітрильні вітрильні вітрильні вітрильні вітрильні, на морі, але морська хвороба почалась лише одна людина, яка не стежить за порадою Сміта.
Досвідчені вітрильники радять приймати ліки від захвату руху не кілька годин до поїздки, але набагато раніше, принаймні ніч до.Ще однією рекомендацією не піднятися на палубу корабля з похмілля. Сміт консультує
абсент з спирту принаймні пару днів до подорожій
Якщо ви раптом відчуєте дивний, росіть щось, навіть якщо ви не хочете. Ідеальні сухі тріщини, свіжі фрукти та сирі овочі. Хтось порадує імбирних бісквітів і імбирного чаю.
"І з якоїсь причини апельсинів" додає Сміт.
Крім того, три дні до вашої поїздки, уникайте продуктів, які коли-небудь викликали розлад травлення, особливо гострі і жирні продукти, а також продукти, які високо в кофеїні, солі і цукру.
Якщо ви відчуваєте придатність нудоти в той час як на швидкісному вітрильного судна, не згинайте перекриття, так як ви ризикуєте впадати в воду. Візьміть відро або біорозкладний мішок (це часто використовується власниками собак).
Оскільки блювання призводить до зневоднення,
пити більше рідиникомпенсувати втрату вологи тілом.
Одним з опитувальників Леонарда моряків рекомендується якомога більше підготуватися до подорожі: наприклад, взяти запас легко засвоюваної їжі протягом п'яти днів.
Морська хвороба може бути загострена сильними запахами (наприклад, дизель), перегрівом або гіпотермією, і втомою очей від читання або роботи на комп'ютері.
Слухати музику або аудіокниги не веде до таких проблем.Позбутися від неприємних відчуттів,
Ви можете подивитися на горизонті.й
В той час як на палубі, спробуйте зберегти баланс без проведення. Yelte Bos з Free University of Amsterdam коментує, що вона допомагає центральній нервовій системі швидко адаптуватися до нових умов.
Коли з'являються перші симптоми, він рекомендує пити з вуглецевої кола.
Якщо ви плануєте провести великий відпочинок на великому круїзному суді, шанси ви будете добре навіть без імбирних напоїв.
Пасажири цих великогабаритних суден рідко скаржаться на порушення руху, бо рух на них практично не відчувається.
Звичайно достатньо, але ваше здоров'я також може залежати від форми корабля.
Нещодавно за фінансової підтримки ЄС реалізовано проект «Компас» («Раціональний підхід до зменшення симптомів хвороби моря та підвищення комфортності та безпеки пасажирів у Морському транспорті». Його мета було вивчити різні види суден і як три найважливіші види прискорення (довголівні, поперечні і вертикальні) впливають на хворобу руху.
Проект виявив, що морська хвороба викликається як горизонтальним, так і вертикальним прискоренням. Це означає, що
На пасажирському судні з конфігурацією катамарану, захворюваність руху тричі менше, ніж на однолюдному посуді.й
Це через прискорення, що ми відчуваємо рух, і ми хворіємо. Захоплення на морі викликає судно, щоб пересуватися і постійно змінювати швидкість руху. Згідно з Босом, отриманий вертикальний прискорення є основним чинником прояву морської хвороби.
«Фурше, якщо ви над центром обертання корабля, ви перейдете як поперечний, так і поздовжній напрямок, що веде до горизонтального прискорення і, в результаті, морська хвороба», - додав він.
Ще одним фактором, що впливає на порушення руху, може стати стійкість корабля.
маневри судна можуть бути розраховані на основі його конструкції. Враховуючи погодні умови, це дозволяє прогнозувати, скільки пасажирів буде хворим на борту – і навіть перед судном будується.
Згідно з Босом, катамаранами в загальному тенті менше, ніж однострупні судини - просто тому, що їх корпус більш широкий.
Тим не менш, катамарани, як правило, коротші, ніж одиночні судна. Це означає, що вони обертаються більше на вертикальній осі.
"Для останнього ефекту, як правило, менш виражений, ніж перший, на катамаранах пасажири, швидше за все, постраждають від морів, у порівнянні з однолюдними судинами", - каже він.
Цікаво: Гігантський екологічний лайнер з сонячними вітриламиДізнайтеся, чому ви хворіли в машині і як його уникнути.Бос вважає, що якщо ви не любите великих круїзних суден і воліють плавати на веселих або вітрилах на внутрішніх водних шляхах, шанси ви будете добре.
Люди, як правило, повинні бути найбільш чутливими до циклічних рухів, повторюються приблизно кожні шість секунд. При навігації на водних шляхах в невеликому катері період проходу коротший і не має сильного впливу на нас. й
В цілому, чим ближче ви до дерева Spike Milligan порадували вас сидіти під, тим менш ймовірніше ви отримаєте рух хворим.Видання
Джерело: www.bbc.com/russian/vert-fut-37220517