Пантенол для обличчя (д-пантенол, декспантенол) - препарат у вигляді мазі, що регенерує тканини, на які його наносять. До складу препарату входить похідна пантотенової кислоти - провітамін B5, в результаті чого мазь відновлює пошкоджені тканини, прискорює обмін речовин в клітинах епідермісу, допомагає колагенові клітковини залишаються в бажаних обсягах, а, крім того, підшлунає запальні процеси.
Найгірший ворог красива молода шкіра - сухість. Пантенол є відмінним засобом для глибокого зволоження сухої шкіри, незалежно від того, яка шкіра висохла: морська вода, сонячне світло, холодний клімат або щось інше. Група ризику – мешканці великих міст. У мегацитах токсичні речовини випускаються в атмосферу, негативно впливають на здоров'я шкіри обличчя зокрема, так як вона постійно відкрита.
Пантенол у вигляді мазі, гелю, спрею або крему допомагає шкірі захистити себе від таких негативних факторів, а також допомагає зберегти структуру шкіри нормально.
Процес дії PanthenolОсновна діюча речовина - вітамін В є невід'ємною частиною коензиме А, яка відповідає за вуглеводно-протеїново-жировий обмін. Це коензим, який допомагає процесам знежирення енергії від вуглеводів, синтезу і розбиття жирів, синтезу гормонів і ацетихоліну. Останній необхідний для нормального функціонування кишечника, який також важливий для підтримки краси шкіри. Адже кишечник безпосередньо пов'язаний з появою шкіри людини.
Таким чином, можна зробити висновок, що пантотенова кислота відіграє важливу роль у підтримці нормального функціонування шкіри. З місцевим недоліком кислоти можна поповнювати місцевою аплікацією у вигляді мазі.
У медицині пантенол у вигляді мазі використовується:
- всі види порушення цілісності шкіри: нездорові рани і виразки, тріщини, опіки, стирання і т.д.;
- сухі запальні ураження шкіри;
- дерматит і алергічний дерматоз.
Також препарат застосовують для лікування і захисту очей, внутрішніх органів і не тільки. Крім традиційних показань існують нестандартні методи застосування препарату. Завдяки своєму складу пантенол для шкіри обличчя стає ефективним засобом проти зморшок і прищів. Застосувати засіб на шкіру без побоювання, адже його використовують при лікуванні дітей і вагітних.
Переваги препарату- прискорює регенерацію дерми;
- нормалізує обмін клітин шкіри;
- прискорює вироблення колагену в шкірі;
- м'які зморшки і загоює мікрокраки;
- дерміс набуває пружності і пружності;
- Додає і пом'якшує сухість шкіри.
- Недорога ціна, в аптеках ліки можна купити в межах 100-250 рублів.
Препарат застосовують у вигляді мазі, обприскування, молока. Пантенол спрей для обличчя найчастіше використовується, відгуки про цю форму випуску найбільш позитивні, так як спреї виступають швидше, ніж мазь або крем.
Дефіцити препарату- При постійному використанні може з'явитися пілінг від швидкого оновлення клітин;
- Безперервне лікування може призвести до алергічної реакції;
- Протипоказання: при підвищеній чутливості світла препарат не можна застосовувати.
Використання пантенолу проти зморшокЩоб зрозуміти, наскільки корисний препарат, його ефект порівнюється з дорогими послугами косметолога. Якщо аптечні процедури мають однаковий потужний вплив, то чому переплатити гроші і відходи дорогоцінного часу? Шлях пантенол впливає на шкіру можна порівняти з дією гіалуронової кислоти. дерміс стає еластичним і гладким.
Крем пантенол для обличчя використовується для сухої шкіри, оскільки має емульсійну основу. Пантенол наноситься в тонкий шар на очищену шкіру обличчя вранці і ввечері замість звичайного крему.
Якщо шкіра може бути віднесена до проблеми або жиру, то крем необхідно замінити спреєм.
Спрей наноситься один раз або кілька разів на добу, обприскуючи агента на відстані 10-20 см. При частому використанні лущення може утворюватися, які, як правило, переходить з часом.
Використовувати мазь для нанесення на обличчя не рекомендується, так як основа її жирна. Застосування препарату в цій формі призведе до закупорення пори, шкіра не отримає достатньо кисню, а зворотний ефект можливо.
Пантенол у вигляді крему застосовують для сухого, схильного до роздратування шкіри. Після того, як препарат не має дратівливих компонентів. Крім того, вона живить шкіру з усіма мікроелементами, які дозволяють зберегти здорову шкіру.
Крем зручний у використанні, так як його можна використовувати на будь-яких ділянках шкіри. Лікування здорової шкіри або шкіри з виразами і тріщинами є однаково ефективним. І носити трубку в сумці не складе труднощів.
Маска з пантенолом для обличчя проводиться наступним чином:
- Зніміть кілька крапель камфорної та чайної олії з невеликою кількістю пантенолу;
- Ретельно очистити шкіру довгою мити, бажано з скрабом;
- Покладіть тонкий шар підготовленої маски на шкіру обличчя;
- Тримайте маску на 20 хвилин.
- Далі маска змивається, шкіра протирається лосьйоном без вмісту алкоголю.
Багато жінок використовують D-пантенол для обличчя, відгуки залишають як про використання крему, так і використання спрею. Найкраще робити маску вночі, попередньо забравши гарячу баню. Пори обличчя відкриються від впливу пари і зможуть поглинати набагато більше корисних елементів, тим самим підвищуючи загоєння маски. Для підтримки здоров'я шкіри достатньо зробити процедуру 1-2 рази на тиждень.
D-пантенол використовується в світі косметології не тільки для шкіри обличчя, але і його можна використовувати з іншими косметичними засобами, наприклад, для зняття подразнення після депіляції, для кращого росту волосся на голові і т.д.
Використання пантенолу проти прищівЛікування акне з пантенолом слід ретельно розпочати, так як найчастіше форми випуску мають вазулін або жирову основу. У разі боротьби з прищами краще використовувати пантенол для обличчя молока або спрею. При світлій фактурі вони не запилюють пори обличчя і одночасно виробляють цілющий ефект.
При лікуванні прищів препарат використовують разом з іншими більш відомими препаратами.
Справа в тому, що d-panthenol для акне є відмінною альтернативою порівняно з дегідрантами і кислотами, які можуть збільшити вміст жиру шкіри і викликати неприємні висипання.
Завдяки цілющим властивостям, декапантенол відмінно бореться з вугром, прищами і пустовими висипами.
Однак швидкий результат не повинен бути очікуваний. Склад препарату не настільки вражає, як, наприклад, композиції дімексиду і солькосерилу, які часто використовують в якості швидкої допомоги зморшок і прищів.
Що говорять про пантенол?"Я можу змащувати обличчя пантенолом?" дівчата просять один одному на форумі. Багато з них використовуються різні народні засоби, тестування їх ефективності. І ось що напишіть під темами: «пантенол для відгуків обличчя»:
- «Я скористався кремом пантенол протягом багатьох років. Я знаходжу його важко, тому що я алергію. Але якось ви повинні зволожувати обличчя. Коли я почав використовувати d-panthenol, я помітив, що він не тільки має глибокий зволожуючий ефект, але і виділяється. Свербіж ніколи не сталося. й
- «Я не використовуйте мазь пантенол для обличчя як маска. Під час зимового сезону він став моє життя Я алергію на холод, і моя шкіра постійно лущиться в холоді, немає втечу. А на лобі і на щоках шкіра жирна, а в інших місцях висихати! Вона постраждала до тих пір, поки вона виявила пантенол. Інші креми в холоді не допомогли. Моя змішана шкіра Вона сказала тільки до цього препарату.
- Повідомляємо, що мій сюжет: Я боровся з прищами, змащував обличчя з різницею двічі на день вранці і ввечері, і мала алергічну реакцію на препарат! Я припинив лікування. Але шкіра просто погіршилася. На одному сайті я читаю, що є чудовий засіб крему d-panthenol для обличчя. Мазь допомагав як від алергії, так і прищів. Що це?
Таким чином, можна зробити висновок, що пантенол можна використовувати не тільки для звичних цілей, але і в косметичних умовах, лікуючи шкіру обличчя виходячи з краси. У боротьбі з старінням пантенол корисний як при лікуванні запальних утворень у вигляді висипів, прищів і прищів.