Сценарій для нового жахівського фільму «Імпозитивні речі» написаного за участю AI

Штучний інтелект (так звана слабка форма штучного інтелекту) останнім часом був зайнятий в мистецтві. АІ обробляє фотографії, малює фотографії, створює композиції для музичних творів, генерує дизайни номерів та обличчя людей. Тепер штучний інтелект займається написанням сценарію для жахівського фільму.

Чому потрібен AI? За словами авторів проекту, зараз так багато сюжетних ліній були розроблені для фільмів, які важко придумати щось нове. Але можна зробити фільм з елементів сюжетних ліній існуючих робіт. Як правило, нові письменники, але вони використовують лише невелику частину матеріалу, що вони пам'ятають. По-друге, це важко для людей, які об’єктивно оцінювати як окремі сюжетні лінії, так і в результаті сценарію в цілому. В результаті 87% нових фільмів не вдається в касі.

Штучний інтелект може проаналізувати величезну кількість даних, оцінити інформацію за різними критеріями. Проблема з AI полягає в тому, що вона не може спричинити когерентну ділянку, яка є привабливим для людини і логічного в цілому. Прикладом є коротка плівка “Sunspring”, сценарій для якої написано повністю AI.

Не має сенсу. Єдине, що може виправдати AI в цьому випадку, є велика кількість фільмів, виготовлених людьми, де сенс і логіка сюжету не більше, ніж в Sunspring. АІ слід сказати: «Я художник, я бачу це».

Тому автори проекту «Імпозитивні речі» вирішили скористатися AI для пошуку оригінальних та популярних серед аудиторії кіно сюжетних ліній, окремих елементів. І щоб зробити все це в одну людину.

Кінотеатр «Імпозитивні речі». Це історія сім'ї, яка втратила дочку. Для того, щоб відновити від досвіду, сім'я йде в заміський будинок. Мати реконструює будинок, оформлення кімнат для неї інших двох дітей. Але речі не йдуть за планом - вона починає чути голоси, дивиться дивна жінка і зустрічає дух дитини, як її дочка.

Автори проекту вважають, що людина не може бути замінена на творчий процес. АІ може допомогти йому, але занадто рано говорити про заміну людини з комп'ютером.

Як це все працює?
Оператори, що використовуються для обробки натуральної мови (NLP). Вони покрили AI тисячі і тисячі елементів різних сюжетних ліній до сотні фільмів, надаючи системну інформацію про популярність фільму, обсяги і рейтинги.

Розробники також створили графічний інтерфейс для роботи системи. Результатом стала платформа з аналізу окремих елементів сюжету фільмів з демонстрацією популярності сюжету в різних регіонах США. АІ також намагається прогнозувати окупність фільмів шляхом включення запропонованих сюжетних ліній.

Після вибору 10-20 окремих елементів, які разом, відповідно до AI, дають максимальну популярність фільму, народні письменники починають складати когерентний сюжет.

Що це таке?
АІ все це було, і люди написав скрипт на основі аналізу. Він готовий, фільм можна зробити. Єдине, що запобігає зняттю на цьому етапі, є відсутністю грошей. Не потрібно багато грошей, близько 30,000 канадських доларів. І автори ідеї намагаються підняти гроші на Kickstarter. Квартальник необхідної суми було зібрано протягом трьох днів, а ще два місяці до закінчення терміну збору. Ви можете очікувати, що гроші будуть підніматися, і фільм з'явиться на екранах. Інвестори, які пожертвують C$1,000, зможуть отримати доступ до програми, що використовуються для створення сценарію. Доступ доступний протягом шести місяців.

Я хочу, щоб фільм був якомога швидше, тому ми можемо зрозуміти, що про фільм, і чи може штучно поліпшити якість плівки. Ймовірно, але є така проблема, як бачення режисера, якість зйомки камери і виконання акторів. Якщо все це зверху, ми можемо говорити про успіх фільму.

Джерело: geektimes.ru/post/278994/