10 «Не» відомого психолога Юлії Хіпенрейтера, який має все необхідне для дітей

Як стати наставником вашої дитини? Як навчити дітей самостійності та передати свої почуття до них? Журнал «Слон» провів зустріч з відомим психологом Юлії Хіппенереітера та записав десять порад, які не роблять при спілкуванні з дитиною.

Веб-сайт Він публікує цю важливу статтю для своїх читачів. Обов'язково почитайте його до кінця! Ця інформація відкриє ваші очі на багато речей.

Багато людей просять те, що гірше – дитина, покинута робочою матір’ю, або дитина, яка тільки бачить маму катування побутовими хребтами. Вважаю, що слід вибрати або самореалізації або дітей.

По суті, якщо ви сидите з дітьми, і ви відчуєте, Зміна ситуації. Якщо ви пішли працювати на повний день, і ви незгодні і переповнені своєю совістю, що ви покинути вашу дитину, змінити ситуацію знову. Не означає, що ви повинні відмовитися від роботи. Просто, що є кімната для думки і творчості – подумайте про те, що саме вам потрібно і який ступінь зайнятості, який ви працюєте. Вам необхідно відповісти на внутрішні незадоволення. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.

Людина стає щасливим, коли різні частини своєї душі і розум погоджується один з одним. Не потрібно пригнічувати будь-яку частину себе, а не по відношенню до дітей, подружжя, ні роботи. Будьте більш чутливі до себе, позбавляйтеся від schematic причин, або горщиків або успіху в суспільстві. Таке спрощування не про реальне життя з почуттями і буде змінюватися. Не боятися ризикувати. І змініть свої траєкторії життя.

Не чекайте дива

"Якщо Дад заходить додому п'ятнадцять хвилин, перш ніж хлопець йде на ліжко, як я можу зробити контакт?" Вони можуть контактувати. Але свінгери Ця дитина не може зробити це протягом п'ятнадцять хвилин на день.

У пам'яті дитини залишаться мати, бабуся, тітки, носини і їх ставлення, персонажі, спосіб мислення і ставлення до світу - але не тато. Оскільки багато передається дитині не через прямий виступ, але через спостереження близьких і їх зв'язок. А потім є діти. відтворюються в життя. Тому, на жаль, такий хлопчик не зможе підняти сина повністю, він просто не знає, як - після усього, батько його не підняв його. Не існує дива.

До шкільного віку головний спосіб існування дитини грає. Не скільки годин і хвилин ви проводите з ним.якість ваші ігри з ним. Не змушуйте себе грати з дитиною через силу. Він відчуває себе і чує, що ви нудьтеся з ним. Ви дізнаєтесь про те, що ви зацікавлені у роботі з дитиною.

Крім спільних ігор, дитина повинна мати можливість самостійно займати себе і грати. «Я роблю себе», «Я подумав себе» Ви не зможете будувати його розумом. Тому важливо, щоб не тільки «з’єдналися», а й «Я сам». Для того, щоб він перестав спиратися на матір: що робити зараз? Що робити? Важливо ретельно зняти себе з гри, щоб дитина грає себе.

Більш того, батьки не скажуть про дії дитини. «Ми пішли в дитячий садок», «ми пішли до другого класу», «ми готуємося до школи», а потім «ми пішли в університет». Для дітей Сортуватиде "ма мати і я" і де "й?

Дитина часто принесла на те, що мама і батько вважають головним чином, від своїх ідей про те, як правильно поводити дитину і як його життя повинно бути організовано. Безсумнівно, дитина повинна забезпечити безпеку і в багатьох випадках обмежити, принаймні так, щоб він не падає з вікна з шостого поверху і дізнатися, як перетнути дорогу. Важливо, щоб він їсти, сну і є в'яленими.
Але Контакти З дитиною це недостатньо. Зрозуміти дитину означає зрозуміти, що він хоче, що важко для нього, що неможливе для нього, що він мріє про і що найголовніше для нього. Часто діти знаходять свої бажання в гострих формах: «Я не хочу спати», «Я хочу морозива», «Я хочу, щоб ви не пішли працювати».

Всі ці прямі «Я хочу» і «Я не хочу» насправді розмножуються з різними ознаками батьківського «неді», які ми називаємо вихованням. Потрібні йому спати і їсти на час, ми повинні йти до роботи. Що він хоче? Я збираюся сказати, можливо різко і парадоксально, якщо ви хочете зробити підключення з дитиною, Стоп підняти його.

Не завжди бути правим Більшість батьків в нашій практиці навчанняй Ми це робимо. Якщо дитина не робить цього, ми виправимо його. Ми контролюємо. «Читати, читати, читати – це потрібно». У гіршому бажанні: «Якщо ви потрапили на комп’ютер, ви будете звикли, як алкогольні напої». Якщо ви не навчаєтеся добре, ви будете захотіти з школи і вигнати вулиці. Наша виховання дає дитині форму, яку нам потрібно, і критика, залякування і покарання заморожують цю форму: «Це неможливо!», «Це необхідно!»

Якщо дитина зробила помилку, ми спочатку поспішаємо виправити: «Ви знаєте, як скласти, навчити...» І ви помилитеся з метою, напишіть до першого сортувальника: 2 + 5 = 6. Як пощастити дитину, щоб їхні батьки були неправдивими! Діти використовуються для контролю і нагнітання. Нема нічого. Не навчити дитину, грати з ними. Попри те, що дитина чудесно вже від народження уклала багато здорової енергії. В основному розвивається. Дитина - людина в рік. Ми повинні поважати свої інтереси і надати їм можливість самовизначення.

Ми нервово тягнемо колготки на дитину, тому що ми пізно для дитячого садка. Він сидів про щось. Бо він вже знає: він буде одягнений, під керівництвом, подається - коли і де батьки повинні піти. Він буде сформований. Що він хоче? Які його інтереси? Поставити його, коли він молодий і він розповість вам все. В іншому випадку він буде занадто пізно - в підлітковому віці він вже приховує свої інтереси від вас - він використовується для того, щоб бути об'єктом виховання, а не предметом побудови власного життя.

Вчення дитини, його інтереси повинні бути поважними як яблуко очей ірозвитокй Уміння знайти себе секрет щасливої людини. Дитина завжди хоче чогось, і якщо ви кинути їжу за свої інтереси, він буде дотримуватися шляху щастя. Нехай ваша дитина знаходить себе і не паніка: «Ох!» Де він шукав себе? Нехай він йде. «Я соромлюся!»

Я часто чую це питання: Тут ви, Юлія Борисівна, проповідна людизм і повага до дитини. А наше суспільство запобігає насильства, жорстокості та хитрості. І якщо в домашніх умовах дитина буде тільки білою і пухнастою, як він приготує принаймні для школи, де працює пригнічення і командна система? ?

Я маю відповідь на такі питання. Більше збережені Дитина залишає будинок у світі, чим більшепідготовлений і зміцнений. Чим більше він зрозумів і поважав, тим більше він зміг реалізувати свої інтереси, тим краще його самовизначення, тим більше його здатності протистояти, тобто його стійкість до жорстоких умов, будуть розроблені. Неперевершено, якщо ви піднімаєте дитину, вінлаціна Коли ви йдете в світ.

Як показує дослідження, розвиток так званого емоційного інтелекту важливо для того, як добре дитина зможе впоратися з складними ситуаціями в майбутньому. Щоб розвивати емоційний інтелект у дітей, потрібно використовувати в спілкуванні лексика емоцій. Найчастіше використовують слова, що описують Ваш стан і стан дитини, називають їх іменами різними враженнями, впливає і почуття. «Ви хочете», «Ви незадоволені», «Ви торкаєтеся», «Ви дійсно хочете морозива, і я забідаю тебе, і ви знаходилися».

Розкажіть мені. Дитина про себе, про його стани, динаміку його досвіду. Перекласти дитинчату і маніпуляції в розмову про свої почуття. Це не з гнівом, але з розумінням. І не запитайте, "Чому не вислухаєте?" Ми домовилися... Дитина не може знати відповідь на ці питання. Це просто ви. блокування Емоційний контакт, приведення розмови на логічний рівень.

І не забудьте передати свої почуття до нього: «Я дуже шкода, що я не можу пустити, що у вас є десять морозива» (так само іскрава гумор).

Не скажеш: «Ви пообіцяли мені це останню кіно!» Це так само називається. ЗареєструватисяІ це дуже шкідливо. Краще не заборонити щось безумовно, але ввести правило. Правила не обговорюються або обговорюються.

«Я не хочу йти до ліжка». Зустрінете свій настрій: «Ви не бажаєте спати?» Тексти пісень, а це означає: І ви дійсно upset, що у нас це правило? Я хочу, щоб не було таких правил! Так, деякі правила дуже непристойні... Але нічого не можна робити про це, бо це Увійти? Така розмова полегшить життя всім.

«Ви знаєте, що ви можете носити автомобілі на день народження» - це попередження. Якщо дитина потребує чого, не вступайте в переговори, не суперечать своїм словам, але встановлюємо ліміти. І найголовніше, не слухайте його, просто розумійте його: Вам потрібна машина. Ви дійсно хочете її. Я не маю шансів прямо зараз. Але я пам'ятаю вам потрібно. й

Але не забувайте про те, що крім правил, діти повинні мати Правай Якщо дитина не отримує те, що вони дійсно потрібні, вони порушують правила, сперечають, лежать і приховують. Він поважає ваші правила, якщо ви поважаєте свої мотиви і права.

Особливість нових технологій полягає в тому, що вони дають миттєвий зворотний зв'язок. Це, дитина, що піднялася на гаджетах, не використовується до того, що реакція на його дії може бути затримана, затримується. Ще одна особливість полягає в тому, що взаємодія фізично обмежена. З гаджетами, невеликими маніпуляціями приносять величезний потік інформації. В результаті неможливе вивчення фізичних законів взаємодії об’єктів. І третій характерний рис нових технологій: емоційні зв’язки в комп’ютерних іграх і соцмережах вузькі, обмежені даними формами.

Батьки повинні розуміти багатство реального світу і її параметри. Витримуєте, які ці параметри в технології стриптизй Коли ви обмежите взаємодію дітей з гаджетами, заповнюєте вільний час з діяльністю, в якій дитина отримує які технології не дає йому. Переміщення класів, реальні дії з об'єктами, емоційне спілкування з мамою і татомВарто звернути особливу увагу. Не існує запахів, не доторкнувшись, не втілює в соцмережах. Якщо ви поділитеся емоціями з дитиною, наполягати в нього смак на реальний світ, то до того часу він йде в школу, ліміти гаджетів будуть добре відомі йому. І він не хоче сидіти на телефоні більше половини години.

через slon.ru/posts/56137