11 Погані гроші не повинні приймати ваші діти

Звинуватитити дитину тяги, вміння розраховувати і не витрачати гроші, не так легко. У цьому випадку не обійтися, обов'язково рецензент порталу Credit.com Джефф Роз. Діти звертають увагу не до слів своїх батьків, а до своїх дій. Тому, щоб принести дитину до фінансової дисципліни, потрібно працювати над собою. У будь-якому випадку не варто приймати дітей.

Кількість місць 1. Не робіть бюджет

Якщо ви не використовували для формування бюджету, фіксації доходів і витрат, швидше за все, гроші випливають з вашого гаманця. Звичок витрат лівий і правий, купуючи все, що ви хочете, безумовно приємно. Тим не менш, ця практика негативно впливає на особистісний фінансовий стан: в першу чергу це не дозволяє економити.

Значок #2й

Це, мабуть, одна з найбільших проблем сучасної сім’ї (і вся країна) – проживає в боргі. Ми завжди купуємо, що ми не можемо дозволити собі. І жити в боргі означає зменшення доходу в майбутньому. Це не здоровий підхід. Хочеться поговорити з дітьми про борг і чому це погано.

Звичок #3. Допінг "все, як інші"

Якщо у нас є друзі, нам необхідно купити їх. Якщо ви починаєте з цього правила, то, не чіпаючи його, навчайте дітей орієнтуватися на думку сторонніх трейдерів і дозволяють незнайомцям непрямо контролювати гаманець і впливати на витрати.

Звичок #4. Оплатити тільки з картками

Ігнорування готівки позбавляє від «ліку грошей» і запобігає точному контролінгу витрат, говорить Джефф Роз. Якщо дитина бачить, що батьки постійно сплачуються пластиковою карткою, він перестає пам'ятати про реальні паперові гроші і, в результаті чого не навчається їх підрахувати і цінувати. Логіка проста: дитина не запам'ятовує про векселі, якщо батьки постійно оплатити з «магнітною карткою».

Габіт 5. Я купую його, тому що я заслуги.

Ви коли-небудь придбали щось, тому що ви сказали: "Я заслуги?" Звичайно, так, тому що ми любимо себе. Однак дуже важливо, що причина «Я заслуги» не виникає занадто часто і з часом дає можливість більш скромним «Чи можу це дозволити».

Погана звички #6. Ніколи не говорять про гроші.

«Чому діти говорять про гроші, коли вони молоді?» Цей підхід є фундаментально неправильним, Джефф Роз вважає. Діти, які ніколи не розповіли про те, що гроші, і де вона йде від ризику стати учасником. І, найголовніше, не буде його вини.

Кількість місць 7. Життя одного дня

Життя коротке, тому вам потрібно жити яскраво. А скільки грошей на неї можливо. Багато людей, які виправдовують свої непотрібні витрати з цією заявою, пояснюють фінансовий експерт. Ви навчитеся жити один день і не думають про майбутнє.

Хабіт 8. Не економити або інвестувати

Інвестувати в щось або «збереження майбутнього» не в правилах. Запевняйтеся, що діти зазначають це теж. Так, в дорослому віці вони не зможуть доглядати за завтра і думати про майбутнє. Інвестування передбачає довгострокові цілі. Але вони зможуть зацікавити людину, яка з дитинства використовується для того, щоб отримати все тут і зараз?

Habit 9. Завжди перейдіть на продаж.

Це, мабуть, найбільш поширений міф, який маркетологи використовують для того, щоб отримати якомога більше людей. Можливо, іноді (як великий виняток) продажі дійсно дозволяють зберегти, але в більшості випадків вони просто пастка для незрівнянних клієнтів.

Погана звичаї No 10. Про гроші

Ви коли-небудь придбали щось, а потім попросили дитину не розповісти про вашу дружину? На перший погляд, це може здатися, що нічого не небезпечного в цьому: ви думаєте, попросили дитину брехати про гроші, щоб уникнути конфлікту. За словами Джеффа Роза, звичаї за участю дітей в «фінансових секретах» загрожує тим, що дитина пізніше почне лежати і витрачати гроші за спину близьких.

Чи не впливає на здоров’я

Будь-які відносини з грошима впливають на здоров’я. Це може бути стресом мислення про борг до банку або нездатність оплатити іпотеку вчасно або купити щось. Єдиний перевірений спосіб зменшити негативний вплив грошей на Ваше здоров’я, щоб зробити контроль ваших фінансів. І, звичайно, навчити дітей про це.

р.

Завантаження Завантаження

Як це? Поділитися з друзями

Завантаження Завантаження