Хороший спосіб зрозуміти почуття дитини при появі у молодшій родині

Однією з причин жорстокості дітей з тієї ж сім'ї є ревнощі. Не секрет. Тим не менш, зателефонуйте спаду, що це одна річ, але дійсно вражаючи, як літня дитина відчуває, коли з'являється нова сім'я. Уявіть.

Чоловік приносить домашню дружину: «Лок, мед, у нас є нова дружина! Шукайте, як чарівна вона. Нова дружина отримує ваш Французький макіяж і вишуканий новий одяг. «О, що любов нова дружина, подивіться на це!» (Мене може уявити подібну ситуацію, в якій дружина приносить новий чоловік будинку.) Як ви відчуваєте? Як довго ви триватиме?

Дитина сприймає зовнішній вигляд нового члена сім'ї таким же чином. Не йому, але новонароджена дитина отримує в достатку батьківської уваги. Це залежить від того, як дитина візьме поїздку до McDonald's або не буде через змії. Дитина – це все захоплення і доторкнутися, старша дитина часто отримує непристойні кати на плечі і підробці «О, як ви зростали!».

Не дивно, що старша дитина бачить молодше, як джерело їх збоїв і проблем. Так, що приховати: іноді молодші діти самі в будь-який спосіб намагаються небалансувати своїх літніх людей. Яскравий!

Завдання батьків – навчити дітей висловлювати свої негативні почуття без виклику болю.

Це може бути досягнуто наступним чином:

Не заперечуйте почуття дитини до сестри або брата, але визнайте їх. Ви сердитися з ним для зламаного замку?

Скажіть, що дитина може знадобитися. «Ви хотіли б її лікувати краще. й

Допомогти дитині направляти свої ворожі почуття до символічних або фантастичних предметів. «Зніміть картинку, яка виражає ваші почуття або напишіть листа до сестри. й

Припинити невідповідну поведінку. Показати дітей, як вирішити проблему без атаки один одного. "Не бійся!" Не хвилюйте своїх кулаків, скажіть, що ви не любите грати так багато" або "Заборонити одяг, спокійно розповісти йому, як ви відчуваєте.

Іноді батьки роблять помилки у формуванні почуття дитини. Господи, «Що ви дійсно захочете свою сестру» можна зустріти з підтвердженням: «Так!» «У вас є труднощі для вашої сестри: іноді ви любите грати з нею, а іноді вона жахливо дратує! й

Коли син не погоджується з думками брата, батьки просять, "Щоб вам подобається, якщо ви робили те саме?" Дитина мовчить і стає сердитися для того, щоб покласти в смішну ситуацію. Визначте ідею у підтвердженій формі: «Я впевнений, що ви можете уявити себе в місці брата. й

Діти просто повинні кому зупинити свою поведінку, яка неприпустимо іншим особам і показати адекватні способи вираження емоцій і побудови відносин.

«Я наполягаю, що брати і сестри люблять один одного, ми тільки збільшимо свою ворожість. Зазначаючи існування негативних почуттів, ми стимулюємо пробудження позитивних почуттів. й