Зимовий Петропавлов-Камчатський

Сьогодні не дуже звичайний день. Напередодні нового року я пам'ятаю про те, що це було на цей зимовий день 1991 року, що я бачив лише занурення в життя активного вулкана, а саме Авачинського. Я вже писав про це один раз (і це було одне з перших постів мого новонародженого журналу), і сьогодні, як традиція, хочу показати деякі фотографії звичайної зими Петропавловськ-Камчатський. У 2005 році від Vio camrad, знайомий з вами з Камчатка повітряних збірок, тому подивіться зараз і ви.

Ми, Kamchadals, живемо там, часто скасовували це місто нікому – за сім-денну лютий-березню, коли тиждень не видно поза вікном; для кінця травня «повний» з несподіваним снігом від холодного циклону Тихого океану; для ізоляції від життя – і не було інтернету в цей час; для хробних будинків і тимчасового способу життя. Не тільки я пам'ятаю його весь час, але я часто мріяв про нього. Немає мрійних снів, але це в сні. У нас багато хороших речей.
Де можна їсти таку красиву червоною рибою? А звичайний краб - варити кіготи і гострі ноги в солоній воді, порізати ножичками і вирізати м'ясо? І велотурні поїздки в Кабо-Майахний – до краю землі і Тихого океану, де можна побачити з пагорба, як згинається Земля? А чорний підводний човен, наодинці йде в ворота Avacha, яка буде мати довгий похід? Підставка з великим на травневому скелі і утримуючи дихання, спостерігаючи як вона виходить в океан, переправивши пасер мису Станицький. І полів Шикси за вулканами, в Наличево, до яких можна просто згинати і пити ягідку? А вечірні кораблі на рейді Avacha Bay, красиво світиться на темно-синій воді? Ви йдете до Сіро-Ей з вісімки і ви подивитеся на них весь час. А вітчизняні вулкани, раптом одягалися в елегантному сніговому ковпаку всього за одну серпень ніч? І є багато більше...
У цій серії фотографії не буде щось красивим – це просто звичне зимове життя далекого російського міста на берегах Авача Бей.