Невідомо

Подумавши про те, що тибетська ома для роз’яснення сутності віри та причини несподівано прийшла. Наша логіка була простою: оскільки Буддизм сам буддисти не розглядає релігію, крім Буддизма є досить раціональною доктриною, це означає, що вони мають чітку ідею віри і причини і чітке розуміння їх функцій.

Так само несподіваний був втіленням нашої ідеї. Фат дав нам можливість поговорити з Geshe Lharamba Yonten Damcho, abbot of the Найбільший філософський монастир Тибетського філософського монастиря Drepung Gomang University.

Під час візиту до Калмики в бібліотеці Центрального Кугуру Ілліницької «Золоті абоди Будди Шакимуні». Вже в останній день перебування в Єлисті. На зустрічі з Калмицькими науковцями, а після нашої бесіди він ще мав провести фінальний клас з льменями та монахами на філософії вищої школи буддизма, Прасангіки-Мадимініки.

На всіх зборах він супроводжувався однією з кращих інтерпретаторів Тибетану в нашій країні, Bem Mitruev, без якої особлива робота наша розмова може стати можливою.

Людмила Сергієнко: Рєверенд Геше, Його Святість Далаї Лама викликає Буддизм не релігію, але наука свідомості. Чи є місце для віри в Буддизм?

Джеш Йонтен Дамчо: Так, є віра в Буддизмі.

Опитувальник Л.: А що? У Буддизмі Бог, який є творцем Всесвіту, людей і всіх речей, повністю відмовлено. А Будда Шакіамуні не є богом, але людина, і тому, як будь-яка людина істота, на відміну від всіх і повноправних Бога, має свої недоліки. Що таке буддійська віра і що це на основі?

Ю. Д: Почати з того, коли Будда ще не затримала повну пробудження, він був просто людиною і був неправдивим. Але в той час він не був названий Будда, ні був об'єктом нашого біженця. Що це, ми не взяли біженця в нього, ми не домоглися до Будди.

А коли Будда було на шляху навчання, тобто у всіх його попередніх ребіртах, він був простим людиною. І, можливо, він був не простою особою, але він все ще не був відхилений і не був Будда, і тому не наш об'єкт біженця.

Але з часом Будда почав дискренувати і розуміючи, що були недоліки, що були віртуозами. І так він почав ліквідувати недоліки і поглинати всі переваги, тобто він почав придбати всі необхідні переваги. В кінці він затримував повну пробудження, став Будда, тобто він позбавлявся від всіх дефектів, набрав всі краї. Коли він став Будда, він став одним з трьох ювелірних виробів, в яких ми беремо притулок.

Він був людиною. Коли він повністю пробудив, він став Будда. І коли він став Будда, він повністю позбавлявся від всіх недоліків і набув всіх віртуозів. У цьому Будди ми приймаємо біженців, в цьому Будди ми віримо.

Опитувальник Л.: Яке місце займає розум у Буддизмі? Як це стосується віри?

Я. У Буддизмі є те, що називається вірою і що називається причиною. Розум і віра повинні йти в руки.

Ви побачите деякі недоліки в Його holiness виклик Buddhism наука свідомості тому що вважається, що немає місця для віри в науку? Але немає недоліків. З точки зору буддизму необхідно доповнювати вірою, віра повинна бути доповнена причиною, тобто ці два аспекти навчання повинні йти разом. В суть віра є аспектом методу в Буддизмі. Причина є аспектом мудрості. Відомість і метод повинні йти рукою в руці.

Якщо ми стежимо за однаковою вірою, це неправильно, бо це може призвести до неправильного шляху. Віра, звичайно, дуже важлива. Перш за все віра в людину щодо об'єкта. Наприклад, всі ми віримо в Шакіамуні Будди, з яких ми є послідовником. Але тут дуже важливо, щоб за допомогою причини, за допомогою раціонального мислення, логіки, ми можемо переконатися, що об'єкт, в якому ми віримо, насправді варто вірити, насправді має ті якості, які можуть зробити його гідністю віри.

Віра, що необхідно. З буддійської точки зору, це форма свідомості. У Буддизмі є поділ на свідомість і психічні чинники. Віра є одним з психічних чинників. Віра спрямована на власний об'єкт, тобто на об'єкт віри. Але віра як психічний фактор не може добре відрізнити від поганих, гідних від непривабливих. Це просто спрямований на цей об'єкт. Але визначення слідства про те, чи є цей об'єкт непоганий або невигідний, вже є функцією причини. Це вже визначено логікою, тобто аналітичним мисленням.

Наприклад, ви вірите в науку?

Опитувальник Л.: Наука, ймовірно, не дуже добре, тому що вона не може відповісти на всі питання.

Я. Q: Не думаю, що наука хороша?

Опитувальник Л.: Так, це добре.

Ю. Д: Ось чому віра приходить. По-перше, ми думаємо щось добре, а потім віра виходить з неї.

Є три види віри в Буддизмі. І ми віримо, що це справа з вашим сприйняттям науки. Довіра, самодостатня віра, віра, спрямована на його об'єкт.

Є два інші види віри: прозора віра, усвідомлена віра. Але ми не будемо говорити про них зараз, бо важко їх пояснити. Приклад чіткої вірності в Буддизмі є вірою в трьох ювелірних виробів, віртуозах трьох ювелірних виробів.

Вадим Карелін: У сучасному світі, принаймні у Західному світі, велика увага приділяється знанням та раціональним сприйняттям. З іншого боку, люди довіряють один одному, люблять один одного, вірять в щось. Мені здається, що раціональні, логічні знання інстильовані з дитинства, а віра і довіра не приділяють уваги. І ось чому нам важко довіряти один одному. Як дізнатися віру, довіру?

Ю. Д: Це дуже складне питання. Для того, щоб мати віру або довіру, вам потрібно об'єкт, який ви можете довіряти. Покажіть мені, чи є хтось чи щось, що ви вірите? Ви вірите мені сто відсотків? Ви отримали?

В.К.: Ні, сто відсотків не.

Я. Девід: Ну, де віра приходить від того, чи не у вас є якийсь об'єкт або хтось, що ви вірите в сто відсотків? Де вона надходить від, віра?

Якби не було вогню, не буде диму. Для того, щоб мати дим, потрібно його першопричину, потрібно вогонь. І так, якщо у вас немає об'єктів, які ви віруєте, де віра прийде?

В.К.: Щоб знайти об'єкт?

Я. Д: Так, нам потрібно знайти об'єкт віри.

Ті, хто слідує Христу, християни, вірять у Бога. Вони вірять в Бога, вони вірять сто відсотків. Таким чином, вони вірять. А потім вони використовують їх інтелект, їх мислення, щоб далі розвивати, що віра, якось вивчити свою віру, і так далі.

Для того, щоб знайти об'єкт, який ви можете довіряти, що ви вважаєте сто відсотків.

В.К.: Чи називають цей об’єкт у Буддизмі? Чи є вони різні речі?

Я. Д: Так, це те, що для нас є три ювелірні вироби, які ми розглянемо притулок.

Вам необхідно скористатися вашим інтелектом і намагатися знайти те, що потрібно для вас. Потрібно враховувати деякі переваги і, можливо, недоліки однієї релігії, іншого, третього, можливо, християнство, Іслам, Буддизм. І в кінці ви обов'язково знайдете деякі релігійні викладання, які підходять вам, що ви можете вірити. Найдовший джерело Біженця, в якому ви можете вірити і в якому ви можете взяти біженця, сказати в буддійських умовах. Після цього ви зможете скористатися іншими і таким чином скористатися ним.

І це буде дуже добре, якщо ви вважаєте методи усунення неприємностей, які ми не хочемо. Нещастя (Я думаю, що ви погоджуєтесь з цим) Ми не хочемо. Щастя є те, що ми хочемо, що ми хочемо. Таким чином, ви повинні намагатися знайти навчання, що пояснює методи усунення нещастя і страждань, для пошуку щастя, яке ви думаєте, є істинним. А після того, як ви зрозуміли все це, ви стежите за деякими одними викладаннями, в яких ви обов'язково, абсолютно вірно.

Опитувальник Л.: Для християна, Бог є правителем свого життя. Не існує такої лінійки для буддисти. Це означає, що східний може зробити те, що він хоче? Абсолютно неконтрольований, абсолютно буде

Y. D: В основному, так. У Буддизмі буде завершено безкоштовно. Людина може зробити те, що він хоче. Не існує більшої кількості, які можуть утримувати або ускладнити особу.

151200 р.

І в той момент майстер раптом пішов на наступ.

Я. Q: Що ви, чиї ви послідовники?

Опитувальник Л.: Дослідники Західної класичної філософії.

Я. Q: Чи можете ви розповісти нам про те, що це філософія?

Böhm пояснив: У Буддизмі є така річ, як ранній луг, власну традицію. Ці пости або деякі речі, які ми підтверджуємо з точки зору нашої школи. І є й такі речі, як лука, інша традиція. Це те, що ми намагаємось зрозуміти, іноді навіть рефлекс. І з тими, які ми насправді маємо суперечку. Таким чином, в цьому випадку, вчитель просить Вас розповісти про основні постули філософської школи думки, що ви слідуєте.

Ось ми маємо чіткий приклад того, як причина і віра пов'язані з Буддизмом. Учитель прийняв ініціативу і починав питання про нашу віру. Поведінка була обурена і розкочувала очі, намагаючись перенести західні погляди на східну психіку. І учитель тримав наполягають, що ми повинні пояснити йому, чи навчаємося ми були наступні методи усунення нещастя, для усунення страждань на особистій площині, і для досягнення щастя.

Коли я заблокував явно нерозривне слово "соул", "Бем проголошений, "Ох, душ!" Це про початок! ?

З нашої подальшої бесіди ми здобули дуже яскравий досвід вирішення спорів в Тибетському монастирі, що дозволило нам реалізувати прогалини в нашому світогляді, про які ми раніше були досить високою думкою. І по суті, ми відразу побачили, що це недолік віри варто. Ми повинні патчувати ці розриви прямо через обговорення. Багато наших висловлювань провокують радісним, негайним, практично пологовим сміхом від вчителя. Böhm пояснив: "Якщо ви йдете про щось, то ви повинні мати точну і чітку ідею про те, що ви йдете про те, і ви повинні мати можливість вмітити пальцем в ньому, не буквально, звичайно." А якщо ви скажете слово “соул”, то ви зможете чітко сказати, що душа є, що це і де це таке. В іншому випадку ваші знання душі не в принципі знання, але десь на рівні вірувань. й

Але в кінці, коли ми розуміли умови і вчитель навіть знайшли листування з нашими ідеями в філософії одного з буддійських шкіл, які визнають існування Атмана, він радісно сказав:

Ю. Д: Ну і так, ви можете дотримуватися цієї теорії. Одна може дотримуватися цієї школи філософської думки, яка визнає існування всеохоплення, всеохоплення Атмана. Я маю на увазі школу, яка не визнає існування такого Атмана. І це вигідно мені. Ви, ймовірно, визнаєте Атман, який охоплює всі явища, весь Всесвіт, і це, ймовірно, переваги вас. Це як лікар, що припускає ліки. У вашій хворобі ваша медицина, Атман, здається, допомогти, що переплітає все. Я, мої захворювання, здавалося б, допомогло ліки, яка заперечує існування такого Атмана. Я думаю, що це добре для мене.

Час нашої бесіди приїжджає до кінця, вчитель поспішав до Дугана (прайєр-хол), де багато людей вже зібралися, щоб почути викладання пам'яті - достовірні знання. Половина бібліотеки, вчитель припинила і повернулася до нас. Він був дуже радий і подякував нам за нашу безпосередність і за сміливий спосіб, в якому ми провели себе без побоювання його реакції і слів. І ми раптом усвідомили, що навіть така офіційна подія як інтерв'ю, венозний Geshe використовується в його співвідношенні, щоб допомогти нам особисто прийняти хоча б один крок у боротьбі з нашим ігноруванням і стати щасливим.

Автор: Людмила Сергієнко, Вадим Карелін