Переїзд в Болгарію: 4 роки в іншій країні

Довгий час я запитав писати про своє життя в Болгарії, способи заробітку грошей і якості життя. Я встановив чітку ідею країни і її особливості, вирішив поділитися з громадою.

Моє повідомлення для тих, хто думають про переміщення і не знаю, де.

Чому Болгарія Нереально дозволити собі квартиру в Москві, зараз з відсотковою інструкцією і ще більше. І в регіонах ціни на житло можна порівняти з вартістю житла в Європі, тому чому б не вивчити ринкові пропозиції, особливо віддалені роботи, і в принципі не важливо, де в світі ви є.

1. Країна є частиною Європейського Союзу, так далеко без угоди Schengen і без євро валюти, але закони спостерігали, корупція воювати, ніхто не пресує, ви відчуваєте себе як «європейський».
  2. Незважаючи на психіку ЄС близько до російської, слов’янської. Простіше спілкуватися, знайти спільну мову. Я не розумію азіатських країн (Тайланд і т.д.) через особистісний дискомфорт, оточений іноземною культурою і різним кліматом. Також можна назвати історичні з'єднання. росіяни позитивно сприймаються тут, як Цар Олександр отримав незалежність від Турків.
  3. У кліматі є південний, "Сочі", є, albeit Black, але море ( влітку), гори (зимою). Спочатку я хотів залишити мегаполіс, жити біля морського узбережжя, так як я втомився від московської погоди, отруєного повітря. Взимку є заморозки, але погода стабільна близько 0, а в сонячну погоду промені приємно нагрівають шкіру.
  4. + Ціни на нерухомість низькі. Тим не менш, при різкому падінні рубця, звичайно, цей показник майже дорівнює заміському житла в Росії. Квартира-студія, якщо ви шукаєте, придбати від 10 000 євро. Два від 20 000, будинок в гідному стані від 40 000. І все в 15-20 хвилинах моря. Оренда нерухомості починається від 100 євро. Для 300-400 Ви вже знайдете дуже гідні квартири в хорошій місцевості.
  5. Болгарія розташована недалеко від Росії, через Румунія вже Україна, і там і до нас близько. Я поїхав 3 рази на машині в Росію і назад через український маршрут (навіть в 2014 році, але на болгарських кімнатах) і 1 раз по європейському маршруту по Польщі-Білорусь. Fly 2.5-3.5 годин до Москви. Є регулярні рейси, літо сповнене статутів багатьох міст Росії. Авіаквитки для літака залежать від сезонності - від 15 (це якщо ви літаєте на Росію в червні) до 200 євро (при оформленні пікового сезону) в одному напрямку. В середньому можна знайти і вгадати про 250 круглих поїздок.

Правові питання. У Європі, і в багатьох інших країнах, коли покупка або оренда будинку, ніхто не зможе спокійно жити на постійній основі. Максимально - це багатовізова, яка дає право жити тільки 90 днів на півроку. Для отримання посвідки на проживання обов’язкове для отримання посвідки на проживання. Болгарія є однією з найпростіших країн, щоб отримати її. Основою є відкриття представництва іноземної компанії. Для того, щоб зробити вас представником своєї компанії в Болгарії. Ви повинні, звичайно, пристойні роботи з папером, але розгляньте його як квест, і все буде відмінно. Вартість навчання від 500 до 2000 євро (якщо самостійно або через посередників). Так, по суті, ви створюєте матеріальне підприємство, але це абсолютно законне. Це ще простіше для пенсіонерів. Це, як варіант, якщо у вас є проблема з житлом, ви можете влаштувати своїх батьків хороший старий вік, якщо ви погоджуєте рухатися в Болгарію. Звичайно, не забудьте відвідати їх на багатовізовій до 90 днів на півріччі або на Шенгенській візі, що також дозволено.

Отримання болгарської мультивізи досить простий через агентство (~4000 рублів), просто наповнивши анкету. Без доказів, сертифікатів або іншої червоної стрічки.

Болгарія в Європейському Союзі, але не в Шенгенському районі. Так, щоб піти кудись ще в Європу, ви все ще повинні отримати інші візи. Якщо у вас є посвідка на проживання, ви можете звернутися до Шенгенської візи безпосередньо з Болгарії, з місцевих посольств в Софії. Болгарська віза дає право відвідати Хорватія, Румунія та Кіпр. Наступні двері є безвізовим Сербию та Туреччиною. Так ви можете подорожувати на Балканах без додаткових віз, буде достатньо хвилювання вперше.

Стан посвідки на проживання необхідно поновлювати щороку, вартість всіх процедур становить близько 600 євро. Після 5 років ви маєте право отримати статус постійного проживання - працювати з документами, а потім не потрібно буде відновити. Після того, як ще 5 років ви можете подати заяву на громадянство (якщо ви не занадто зайняті, щоб дізнатися мову).

Шукаю житло в Болгарії505422

Великі зимові курорти маркуються сніжинками, але є пагорби ближче до моря, хоча не так круті.

Болгарія – найбідніша країна в Європейському Союзі, середня заробітна плата становить близько 300 євро. На сході миється Чорного моря. На узбережжі всього 2 основних міст з міжнародними аеропортами: Варна (400,000 жителів) і Бургас (200,000 жителів) + мільйон туристів влітку. Багато курортних міст, в тому числі найбільші золоті піски і Сонячний пляж. Країна сонячна (до 300 сонячних днів на рік), відпочинок взимку становить 0 + 5, а плавальний сезон від початку травня до кінця вересня. Між Варною і Бургасом 130 км, в асортименті житлового пошуку між цими двома містами вздовж узбережжя і 30-40 км, якщо ви хочете придбати будинок замість квартири.

Алгоритм дій було наступним чином: спочатку летіти так само, як туризм на поїздці протягом 2-3 тижнів і подивитися, який вид країни це, як комфортно тут, які перспективи, якість життя і т.д.
Завчасно в Росії ми розглянемо запропоновані варіанти, ми економимо квартири і будинки, які ми любимо і роздрукуємо їх.
Проживання в 3-зірковому готелі радянського типу в сонячному пляжі. Ми орендуємо автомобіль.

Перелік сайтів для пошуку нерухомостібудинки.bg
Імот.bg
У ТОП-3 компаній, які працювали з:
mirela.bg
bulgarianproperties.bg
ст.21.бг

Це перший раз, коли ви зіткнулися з мовним бар'єром. Незважаючи на те, що болгарська мова схожа на російську мову в текстовій формі, ви, ймовірно, не розумієте мови, оскільки акценти дуже різні, звучить як суміш української та турецької. Вам потрібно буде вимкнути інтроверт трохи і поговорити англійською або російською мовами з власниками або агентствами. Я не відчув сильний мовний бар’єр. Молода людина дізнається англійську, а старе покоління пам'ятає російську мову на рівні школи. Перед поїздкою купуйте і прочитайте болгарську книгу - вона відразу стане більш чіткою.

Особливості при купівлі нерухомості: 1. Якщо ви хочете придбати будинок, вам доведеться зареєструвати компанію, щоб купити земельну ділянку. Так як земля не продається в приватних руках іноземцям, але тільки юридичним особам. Витрати +200-300 євро.
2,2 км Якість будівництва, з рідкісними винятками, є дуже посередником. Зберігайте це на увазі.
3. У У Болгарії є рідко центральне опалення і гаряча вода. Нагріваємо всі плити, каміни або просто хороші потужні кондиціонери. Вода підігрівається котлями.
4. У Якщо ви купуєте квартиру в закритому будинку, то ви не маєте додаткових витрат на безпеку, обслуговування і т.д. (200-1500 євро на рік) і відмовитися від цього тягар дуже складно. Я не намагався розглянути цей тип нерухомості.
5. Умань Площа вказується з урахуванням всіх стін, тому в реальності це набагато менше.
6. Жнівень Вся угода відбувається досить швидко в нотаріуса. Видача права власності – нотаріальний акт.

Повноцінна альтернатива купівлі будинку може бути зданий повністю гуманний 200-400 євро на місяць. Нерухомість, повна і в кризі продається ще більш активно, тим самим росіянам, які дають дуже хороші знижки, легайн.

Після поїздки до сіл і сіл, курортних міст, я нарешті переконаний, що хочу жити в місті. Село дуже схожий на тих, хто на півдні Росії або України, це нудно, і нічого не робити, є мінімальна ймовірність бранчі, якщо ви залишаєте його порожнім протягом тривалого часу. Також, ви постійно повинні піти в центр в пошуках розваг, які швидко занурять.

Курортні комплекси Сонячний пляж і Золотий пісок - також не рекомендуємо. Атмосфера цих місць чудово передається в к./ф. «Оверґот» або на YouTube. Це «будьте Ібіца», де покраїнска молодь з усієї Європи за літо. Але, це одне, щоб повісити там протягом декількох тижнів, відвідати Armin Van Buuren або FatBoy Slim dj встановлює прямо на пляжі, і це інше, щоб жити в цьому середовищі весь час. Крім того, на зиму кількість жителів, як правило, до нуля, всі заклади та магазини доставляються, тріумфом відчуження.

Бургас, Варна та їх оточення залишаються постійними обласними центрами з розвиненою інфраструктурою та всім необхідним. Уважайтеся, що на північному заході біля Бургаса є великою вишуканістю Lukoil, краще вибрати іншу частину міста. У Варні є часті випадки великих бруків в центрі, хоча вони далеко від Москви.

Типовий Бургас

Спендія на дачі, подорож по узбережжі краще не менше 2 тижнів. Також, якщо ви не схильні до рішучої дії, я можу порадити вам орендувати квартиру в улюбленій зоні і жити там, щоб зрозуміти, чи є ваш або ні. Тільки таким чином ви будете формувати розуміння навколишнього середовища навколо вас і приймати остаточне рішення про те, що ви хочете. Зробив мене 2 тижні, вибір був досить хатим, але досить успішним. В результаті я купив 2-х кімнатну квартиру в віддаленій зоні від центру Бургаса в будинку збудований в 2009 році з порожньими стінами для оформлення на 25,000 євро. Займав близько 2000 євро для ремонту, меблів і техніки, але я отримав те, що я хотів. До моря зайдіть 20 хвилин на машині або 10 на машині. Ви можете побачити гори, озеро та маленьке море з вікна. Будинок з дуже дружними болгарськими мешканцями. Останній поверх і тільки 1 квартира з сусідами на поверсі. Займав лише 1 день, щоб завершити операцію.

Вид з тераси, сканованих будинків соціалістичного табору на околиці

В цілому навколишнє середовище, люди, повсякденне життя не сильно відрізняються від російської, тільки додають сонце і море, в результаті цього деякі сповільнення поведінки.

У Болгарії місцева валюта лев, курс обміну суворо прив'язується до євро і ніколи не змінюється. (В разі розпаду Єврозони, швидше за все, така страховка буде незадоволена.) ~1.95 лв для 1 євро. Для зручності розуміння я буду писати ціни в євро.
  1. Їжа дешевше на 20-50% і краще, неможливо розбити з м'яса, фруктів і овочів влітку. За моїми підрахунками, харчування від супермаркетів займає 5-10 євро на добу. Багато смачних «виставок» з Німеччини, Франції.
  2. Середній рахунок в кафе або ресторані становить 10-15 євро на два. Суші дорогі з яких причин. У китайських ресторанах, порції непристойно величезні, завжди приймають решту будинку.
  3. Устаткування, комп'ютери, телефони і т.д. є більш дорогими, і в основному продаються останні моделі (TV, пральні машини і т.д.), краще замовити з Німеччини, Китаю або взяти з РФ.
  4. Витрати на газолайн/дизель 0.8 євро на літр, тому кожен їде в паливно-ефективних невеликих автомобілях. Ціна різко знизилася після оливи.
  5. Вартість електроенергії порівняна з Москвою, але витрачається більше, особливо взимку, як опалювальна вода на електриці. Взимку понад 60-70 євро йдуть на двішку. Влітку в 2-4 рази дешевше, в залежності від частоти використання кондиціонера. Але економія в оренду. У мене є податок на житло 80 євро на рік. До складу входить сміття. + додатково 5 євро знижка на орендарів для обслуговування очищувача і ліфта.
  6. Ціна на автобус 0,5 євро
  7. Міські пляжі безкоштовно.
  8. Інфраструктура добре розвинена, всюди 3G, кабельне інтернет на хороших швидкостях для порівняння грошей (10 євро > 20 Мбіт), змагання присутні.

Не працює в Болгарії для іноземців. Також дуже складно отримати роботу. Для місцевих жителів 500 євро вважається хорошою зарплатою. Зайдіть тут тільки якщо ви є фрілансером, стартапом і т.д. з стабільними заробітками або вже відреставрованими. Якщо ви хочете, ви можете спробувати відкрити свій бізнес. Початкові інвестиції мінімальні. Оренда офісів, місць для магазину не можна порівняти з Москвою (від 100 євро). Пикабу в якості сім'ї з Одеси успішно пропагує мережу (3 очок) кавових будинків в Бургасі.

Люди в Болгарії Mentality дуже схожі на наші. Ці значення. Більшість людей живуть досить скромно. Проте ми можемо бачити розвиток держави, починаючи з 2012 року місто значно трансформується на краще. Сонячна тераса побудована, велопрокладки скрізь, велобудування.
З поліцейським трафіком, краще переважати, щоб бути valenka, вони будуть хотіти і звільнити або відправити штраф в поштове відділення. Немає точки в хабарі. Я був приємно здивований роботою державних органів. Незважаючи на те, що ви відчуваєте свого роду «свідомість» в усьому, але сервіс і сервіс знаходяться в першому місці. Наприклад, коли ви реєструєте автомобіль, співробітники самі зафіксують каркас, кладуть цифри і викручують шурупи.
росіяни зазвичай лікують позитивно, завжди посміхаються, цікавляться, як спілкуватися і жартувати.
Вони люблять пити міцну чорну каву, робітників, навантажувачів і т.д. завжди пропонують і заливають її. Я не думаю, що це дуже часто для них, але вони плавають в посмішку і лікують вас набагато краще.
Конструктори-ремонтники, однак, можуть легко зануритися ціни, так як ви є іноземцем, тому перший дзвінок або запросити кілька офісів, зробити оцінку, контракт, щоб все зрозуміло і не було шахрайства. Вони працюють, до речі, через рукави і повільно. Профіль майстра вже - краще його роботу. Або попросіть їх, хто вони, або хто вони, і що вони роблять.
Софія краще. Приїжджайте з дружиною або подругою, інакше ви зможете постійно ковзати до Сонячного пляжу або Золотий Пісок для короткострокових курортних романів з туристів.

Покупка автомобіля можлива для іноземців тільки для компанії або представництва. Тому необхідно переконатися, що компанія вже зареєстрована. Реєстрація близько тижня, 200-300 євро від місцевих юристів або бухгалтерів, щоб не працювати з документообігу. Стартовий капітал - 1 євро, можна сміливо вказати вашу квартиру. Потім запитайте бухгалтера, щоб відобразити автомобіль на вашому балансі листа, коли ви подаєте свій щорічний звіт. Тут немає нічого складного.
Оскільки Болгарія є членом ЄС, вона не має ніяких порогів для імпорту та нереальних обов’язків на використовуваних автомобілях. Істина, переважно, з Італії та Німеччини. Вибір повинен бути дуже обережним і безладно. Ви можете знайти щось в Софії. Софія знаходиться в глибині Балканського півострова, в 400 км від узбережжя. На автобусі пізно вночі і рано вранці. Виберіть заздалегідь, що ви хочете купити, ціна, напишіть адреси салонів або ринків (див. автомобілів.bg, mobile.bg), забронюйте прокат автомобілів заздалегідь, щоб подорожі на ринки автомобілів, щоб вибрати і bargain. Потім, як звичайно, перейдіть з продавцем до найближчого сервісу для діагностики, потім зробіть покупку і продаж в поліції трафіку (CAT) для видалення з облікового запису. Як в Росії на місці реєстрації компанії. Чим старше і більше виховує автомобіль, тим дешевше він коштує. Я купив великий позашляховик (Grand Cherokee) в 2004 році на дизель і автоматичний для (!) 250,000 рублів (при старому курсі ~ 5000 на 2012) з усіма податками.
В принципі, за це гроші ви можете купити дуже свіжий і веселий хетчбек або вагон набагато економніше, є безліч варіантів. Він подорожував на ньому більше трьох років в різних країнах, включаючи 4 рази в Росію і назад.

Якщо ви любителя деяких рідкісних автомобілів - то тут є рай для вас, ви можете шукати і знайти копію з нержавіючої сталі в гідному стані, який в Росії практично там. Я не протистояли і розумів мій дитинства мрії - купила Ford Probe за (!) 1000 євро.
, доб. 2

Зовсім досить, рік був великий.

Недоліки і упередження. Гіпси, так, вони роблять. Іноді перекопування в сміттєвих каналах, діти просять змінити в торгових центрах. Немає зайвих труднощів. Болгарські болгарки завжди ховаються і пливуть на них. У селах гіпси. Я пішов, - нічого не сталося, хоча дуже барвисто.
- Не престижно. Так, це не Європа в філістичному розумінні. У багатьох місцях відчуються залишки соціального табору.
- Чорний Море чисте, мені подобається.
- Болгари, як потерти, необхідно проводити пояснювальні розмови з сусідами, подрібнити їх і перенапружувати їх. У мене є 3 російські сім'ї, і вони повільно очищають і замовляють разом.
Я думаю, що це.

Болгарія є найбільш бюджетним варіантом для переміщення в країну ЄС і подальшого життя з перевагами гарної природи, моря, сонця і правильного харчування. Після всього здоров'я є найважливішим. Я рекомендую людям з обмеженими фінансовими ресурсами або які не готові залишити свій будинок відразу.
Більше і більше росіян, українців та Білорусі в Болгарії щороку. Я запрошу тебе.

Ось деякі варіанти, які я шукав, і чому я не готовий до них:
1,1 км Чорногорія. Нерухомість в два рази дорожче. Природа, краєвиди, море, звичайно, краще. Але не в ЄС. Найближчий конкурент Болгарії.
2. Італія, Іспанія, Греція. Це два рази дорожче. Попереднє Важко отримати посвідку на проживання. Можливо, як наступна країна, після отримання постійного проживання в Болгарії.
3. Латвія. Холодне море, клімат, труднощі з посвідкою на проживання.
4. Кіпр. Це два рази дорожче. Острів, який означає, що ви можете покласти хрест на подорожі на машині. (Я не люблю літаки дуже багато).
5. Умань Туреччина, Єгипет. Дешевше. Розуміння відрізняється. Політична непередбачуваність. Клімат спекотний.
6. США. Ви можете отримати візу протягом 3 років, і жити, а потім - як удачливий, як ви можете. Ви повинні прийняти рішення про такий довгий рейс, ви, ймовірно, не літати додому часто. Прихильник психіки.
7. Країни Азії відрізняються психікою. Далеко.

Напишіть ваші питання, як я можу, я спробую доповнювати і відповісти.

Джерело: geektimes.ru/post/273378/