974
Георг Гакеншмідт, російський лев (1878-1968).
Найбільший російський спортсмен, багаторазовий світовий рекордний тримач в масліфтингу і чемпіон світу з боротьби
«З чисто вегетаріанським столиком, надмірність значно небезпечна. Кожна їжа, крім, мабуть, чисто вегетаріанська, залишає деякі ненарядні частини в організмі. (Георг Гакеншмідт)
Георг Карл Юлій Ґаценшмідт (Hackenschmidt) - легендарний діяч в світовій спортивній історії, один з перших професійних реслінгерів і перший світовий чемпіон у вільному стилі. Він почав свою професійну кар’єру в Росії і проживав більшу частину свого життя в Лондоні, де заробив прізвисько «Російський Лев» за свою владу. Він вважається творцем ряду методів боротьби і системи фізичних вправ.
Жорж мав багато пригод у своєму житті, тому, один раз на екскурсію в Самоа, місцевий король сподобався йому так багато, що він відразу запропонував Джорджу королівському титулі і крім гарема, який він буде збирати на власний розсуд. Георгій Політно відмовився. У Манчестері він атакував бандою 6-7 чег, з яким він розтріскував за хвилину.
Зовнівши кільце, він намагався розвивати наукову систему для розвитку власної міцності і не підтримує жорстоку тактику багатьох життєдіяльників.
Після своєї пенсії він став міфічним філософом, і написав Ману і Космічної антагонізму до розуму і духу (1936) і інших книг. Він став громадянином Франції після Першої світової війни і прийняв британське громадянство в 1950 році.
Жорж приділив велику увагу дієті. Він був вегетаріанським і споживаним горіхами, свіжими овочами та фруктами у великій кількості.
Незважаючи на те, що у своїй молоді він не отримав хорошої освіти, обмежуючи себе реальною гімназією, він завжди мав бажання знання, їх систематизація. У 1911 році в Москві він опублікував книгу «Шлях сил і здоров'я», яка є культурною цінністю для нашого часу. Але людська природа неперевершена, ситуація сильно змінилася з початку ХХ століття - порівняно мало людей приєднується до фізичної культури. Я цитую Gakkenschmidt's думки сто років тому на ролі і місці фізичної культури: Визначені етапи культури в наші дні, серед інших речей, тріумфом медичних знань. І, незважаючи на це, ми повинні стати прогресивною фізичною дегенерацією. Справжні, різні епідемічні захворювання поширюються на значно менше, ніж у наш час, але схильність людей, що відрізняються слабкістю, слабкістю і нездужанням.
Не потрібно шукати занадто глибоко в причини цього явища. Зростання міського населення і збільшення кількості людей, які призводять до малорухливого способу життя, роблять себе безпосередньо пов'язаними, при цьому тільки дуже слабкі спроби вирішують неправильний спосіб життя - за допомогою раціональної гімнастики.
Людство не хоче хворіти, але вона вважає, що це доля всіх людей. Тим часом, в такому поганому стані речей, при раціональному догляді вашого тіла, при щоденній фізичній вправі в 15-20 хвилин, можна протистояти різним захворюванням. І, звичайно, це не те, що ви вважаєте результатами. Це призвело мене до того, щоб запропонувати свою власну систему, яку я особисто і себе протестували і протестували. й
... Свідомість самопідряду тягне за собою самоконтролю, влада створює енергію і життєздатність, допомагає вирішувати найбільш складні питання і дає справжню радість життя. . . ?
Чи не це добре написано? Сучасна інтерпретація ролі і місця фізичної культури в житті людини не відрізняється.
У більш зрілих роках він зустрінеться з питаннями турботи більшості розвинених людей: значення істоти, походження людини, що вже є громадянином Англії, опублікуватиме книги з цих питань.
Повага хліба своїх інтересів. І, це особливо помітно на загальному фоні акторів у професійному спорті початку століття, де переважна більшість спортсменів були знизу, стурбовані лише матеріальними перевагами їх окупації. На відміну від відомих спортсменів-учасників Луріха, Аберга, Зайкіна та навіть Поддубного, Гаккеншмідт не був організатором бойових чемпіонатів - досить прибутковим бізнесом у п'ятницю відсотків у спортивному віці. Набрав своє розуміння місця фізичної культури в житті сучасного суспільства у колі засновника російської атлетики – д. Краєвського, широко освітлюваної людини, яка налаштовує тон для розвитку спортивного спорту в Росії протягом багатьох десятиліть і поставила спортивну підготовку на здорову наукову і духовну основу.
Як тип спортсмена, Гакеншмідт нагадує давні зразки, будучи зразок класичної гармонійної композиції, милуючись своєю силою і гармонією. Що милосердя повинен бути назавжди. Добре поєднується здоровий початок, сила і краса форм.
Владислав Францевич Краєвський, лікар Санкт-Петербурга мав велику практику, не вагався в фондах, не маючи сім'ї і дітей, витрачаючи їх на спорт. Приніс Гаккеншмідт до столиці, він оселився його в домашніх умовах, створив прекрасні умови проживання і навчання. До кінця свого довгого життя Хасеншмідт був вдячний Краєвському, претендуючи, що він кинув все, що він досягнув і до нього був.
Назва Георга Гаккеншмідта дуже популярна серед любителів спорту по всьому світу. Це підтверджується словами Олімпійського чемпіона Юрія Власова: Так, я читаю в юнацькому Купріні, який був друзями з Зайкіном. Але Ґаценшмідт визнав свою долю! І це не перебільшення. У рок-музею в Лондоні я був досить щасливий, щоб познайомитися з чоловіком, який допоміг мені зрозуміти себе і свою владу.
У пам'яті найбільших російських спортсменів кінця XIX і на початку XX століття, як ім'я Георга Гаккеншмідта негайно попроситься в розумі. І це не дивно: неймовірно подаровано природою, Ґаценшмідт виявився серед своїх колег приголомшливою фізикою, феноменальними записами та майстерністю французьких реслінг-технік. Але це не все: дивно, Георг Hackenschmidt був відомий філософ.
Ось як Лебедєв згадує перший вигляд Гакеншмідта в Санкт-Петербурзі, відомий пізній популяризація російської атлетики і організатор турнірів французьких (класичних) боротьба "Дядько Ванья": «На одному з зимових вечорів 1898 року кілька людей навчалися нам: брати Прохоров, Цехановський, Гуідо Мейєр та інші в спортивному офісі Краєвського. Вдово, двері відкривають від вітальні і «старого лікаря» вводять руку деякого широкосмуженого молодого чоловіка в сірому загартованому жакеті з словами: «Гентльмен, я рекомендую: Гаккеншмідт від Юрія, щоб говорити, Зірка Естонії!» Я повинен визнати, що ми познайомимося з гістьм не дуже доброзичливим: це було дуже ревнощів нерезидентів. Крім того, ми чули, що Gakkenschmidt squeezes 6 poods з однією рукою, і слабкий в інших рухах. Коли він почав роздягатися, ми таємно очікували, що ми були про «посипати» Ю.Є. Але тільки Gakkenschmidt зняв куртку і сорочку, ми газовані: ми ніколи не бачили таких м'язів в будь-якому спортсмену! Абсолютно без жиру, весь рельєф, з бджоликами 44-45 см, з феноменально широкою спиною, покритими м'язовими грудями, "бегінер" ще не підійшов до барбекю з однією з його фігури збити нас до пилу. Починався вичавлення з однією рукою з 200 фунтів (1 фунт був близько 400 грамів — близько. ред.) — барбелли пішли, як легкі канати. . 220, 240 і 260 однакові! Це був всеросійський рекорд! Важко описати те, що відбувалося в колі: Гаккеншмідт розбивається «браво», «уррах», скелястий і т.д. Ми вже не слухняні, безпосередньо розуміли, що голова «попереднього» над нами. На одному з наступних днів Gakkenschmidt squeezed 282 фунтів з однією рукою, розбиття записів Sandow, які потім вважалися по всьому світу, на 2 фунти.
На початку
Георг Карл Жулюс Гакеншмідт народився 20 липня (серпень 1 за новим стилем) в 1877 році в Тарту в сім'ї майстра барвника. Дуже мало інформації про дитину. Маленький Георгій залюбив грати з однолітками в луках в заплаві річки Emanygi. Між віками 8 і 9, він командував невелику армію, в тому числі старших хлопчиків, бо він був найсильнішим. Пізніше, навчаючись в реальній школі, Джордж любив гімнастики, стрибнув на висоту і довжину, а ще він займав гантелі. У віці 15, Школа листя Гакеншмідта і отримує роботу помічником котельні. У вільний час він продовжує займатися спортом. Його прогрес став особливо помітним після переїзду в Тарту, де Георг розпочав навчання під керівництвом А. Андрушкевича. У 1896 році на клубних змаганнях Gakkenschmidt показує наступні результати: одноручний прес: 65, 8 кг - 12 раз, 70, 3 кг - 10 разів, 89, 8 кг - 3 рази. Він також підняв 56.7 кг з правою рукою і 54 кг. У той же 1896 р. відбувся перший публічний виступ Hackenschmidt. У 18-річному спортсмені заслужили універсальне затвердження. У цьому ж році в Таллінні Ґаккеншмідт зустрівся з відомим професійним спортсменом Георгом Луріхом, і ця зустріч мала великий вплив на долю майбутнього. Незважаючи на те, що Гаккеншмідт не займався боротьбам в той час він вирішив спробувати боротися з Луріхом і закінчив першу боротьбу в розіграші, втративши тільки в другому. У жовтні 1896 р. за свої успіхи у сфері боротьби, Гаггеншмідт отримав звання «першого сильману Таллінну». Збиток до Луріх вимушений Гакеншмідт, щоб привернути увагу до бою. Паралельно, Гак продовжив навчатися з "іроном", досягаючи 1897 року наступні антропометричні дані: висота - 174 см, шия - 45 см, передпліччя - 32 см, зап'ястя - 19 см, грудей - 114 - 117 см, стегна - 60 см, блискучі - 40 см, вага - близько 80 кг. Найвищі досягнення в вантажопідйомних вагах були наступним чином: штовхати двома руками - 98 кг на 12 разів, штовхати однією рукою - 85 кг - 7 разів, натиснути барбелли з однією рукою - 98 кг на час.
Гаккеншмідт і Краєвський
Георг Карл Юлій Ґаценшмідт Після поранення своєї руки Гукеншмідт пішов до лікаря, і він побачив «шкірку російської атлетики». В.Ф. Кравський та запрошений до Санкт-Петербурга. З моменту прибуття в Санкт-Петербург 1898 р. в житті Гаккеншмідта розпочався новий етап, в якому д-р Краєвський грає дуже важливу роль. У своїй книзі Шлях до міцності і здоров'я Хакеншмідт пише: Я можу сміливо сказати, що все, що я придбав і стати, я owe Krajewski. Він був йому, хто навчив мене, як жити і навчити, і це був його, який мене привів через моє життя. Я віддаю йому найглибшу подяку. Але я не єдиний, хто кине його більше, ніж хтось інший. Скрізь є спортсмени. Всі вони безпосередньо або непрямо неприпустимо. Тому він був вірно названий «шкірою атлетики». . . "
Тренінг у Краєвському клубі мав універсальний характер: крім підйомної ваги, Гаккеншмідт поліпшив свої методи боротьби, і ці класи почали нести плоди. Спочатку він поступився сильним бійцям, але в квітні 1898 р., всього за чотири хвилини перед засвідченою аудиторією, він вислухав французьким Paul Ponce, який тільки проголосував чемпіон світу в Парижі. Це був перший великий успіх молодого спортсмена на підлозі. Соон Хакеншмідт став числом однієї фігури в Санкт-Петербурзі Він погравав всіх і всіх. Так само сталося в Москві та інших містах.
Джордж не забув про підйомні ваги. У 1898 році він зламав світовий рекорд у пресі з однією рукою, що належить німецькому Євгену Сандову, вичавивши 116 кг. У той же рік на чемпіонаті Європи з Відня, Гакка, як його контемпорі називають його, стає тільки третиною, але справедливості я повинен сказати, що потім не було вагових категорій, а з його вагою 89 кг, Гаккеншмідт був важко боротися на рівних умовах з важкими вагами, як австрійська Турка, яка стала чемпіоном Європи, вага якого була 120 кг. Крім того, він, як і інші російські спортсмени, мав змагатися в вправах, які були невідомі в Росії. Тим не менш, Гакк зробив добре, встановивши дві світові рекорди в ході справи: в Джеркі і пресі, для яких він отримав золоті медалі. У турнірі борців, які почали відразу після закінчення змагань ваговики, він стає першим.
Незважаючи на те, що боротьба заважала Гаккеншмідт у своїх класах з вагами, він ще в січні 1899 року встановлює світовий рекорд з пресом двома руками - 127 кг. У той же рік Ґакеншмідт був покликаний до військової служби і впорядкований в Дображенському полку, в особистому охороні царя. Однак незабаром він вийшов з сервісу за рахунок «поганого здоров’я». Припустимо, що за цим фактом став найвищий рейтинг, покровники спорту.
27 жовтня 1899 р. Ґаценшмідт пішов до Парижа, де він збирався взяти участь у змаганнях з боротьби. У той час він був чемпіоном Європи серед аматорів, але ніхто не знав його серед професіоналів, крім, можливо, звідси. Тим не менш, після кількох успішних боїв Гаккеншмідт був виведений з турніру через тривалу травму плеча. Через шість місяців після того, як він виконує силові вправи ретельно, але потім зробив чергову спробу встановити світовий рекорд в ваговому підйомі, що призвело до перекриття травми. Після цього Gakkenschmidt відмовляється до вивчення ваги.
Переїзд в Європу
У травні 1900 р. Гаккеншмідт знову пішов на реслінг-ковролін, а в червні того ж року завоював великий турнір в Москві, отримав золото медаль, почесний ремінь і премію 975 рублів. Після цього, як газета «Новий світ» потім писав... пішов з категорії аматорських спортсменів і перейшов на звання справжніх сильовиків. Спорт став джерелом життя для нього. Гаккеншмідт вважається «найсильною людиною у світі», присуджено епітети «незбірний», «титанік», «сильний», «непристойний», «необхідна сила», тощо.
На початку століття Гакк все частіше вирушав за кордоном, виступаючи у Франції, Німеччині, Англії, Америці, Канаді. З царської Росії, Гака була керована потребою. У славі, всі медалі та токени, він ніколи не міг завоювати. Згадував себе такий характерний випадок: один вечір він зламав дуже високий рекорд і Краєвський як приз перед кожним представив його ... нові штани - об'єкт довгого бажання спортсмена. Я повинен визнати, що я був радий цей подарунок, ніж з великою золотою медаллю, що я отримав кілька днів після цього запису. Найбільший успіх впав до Hackenschmidt в Англії. Він завоював кілька високопрофільних перемог, де його виступи збиралися безпрецедентну кількість глядачів - до 20 тис. В кінці все це означалося твердим і постійним заробітком. Тож Англія стала притулком для великого спортсмена. У Англії він зазвичай поєднував свої виступи з демонстрацією спортивної пози (позує) і зробив це з такими художніми почуттями і природністю, які радять зацарювати на трибунах. Недарма в 1901 році німецький скульптор Бегас використовував Гакку для створення його створення «Кхачований прометеус». «Не один тисяч бійців і спортсменів з усіх країн і континентів пройшли через руки. Я бачив багато видатних у вигляді і результатів сильних, писав Дядько Ванья Лебедєва, але другий такий Гаккеншмідт серед них не зустрічався. Незважаючи на комплексний м'язовий масив, він був настільки пропорційно і красиво складним в спортивному сенсі, що його неможливо не захопити. ?
Легенди великий спорт
Тим не менш, Краевський вмирає в Росії. «Я втратив другу в м.Краєвському, який був другим батьком». Gakkenschmidt продовжує брати участь у всіх змаганнях і перемагає всюди. Цей продовжив до 1908 року, коли Ґакку було запропоновано взяти участь у дуелі з Франком Гочем, чемпіоном з неймовірно популярної фрістайлової боротьби в Америці. 1908 р. боротьба за звання чемпіона світу. Після 2 годин і трьох хвилин боротьби, Гох і судді, які грали разом з ним вимушений Гакеншмідт, щоб відмовитися від продовження бою. Але незважаючи на те, що чесний суддя повинен вимагати закінчення боротьби. 4 вересня 1911 р. в Чікаго відбувся рематч Gackenschmidt-Goch. Як удачі було б, перш ніж змагання, побували ногу в тренінгу, який Гох, хто знав про це, не вдалося використовувати. В кінці кар’єри Ґаценшмідта як бійця. Поставивши спорт, Георг Ґаценшмідт, легендарний «Російський Лев», так як він був визволений британським, заробив видатну популярність як спортсмен, встановивши безліч записів для підйомної ваги і виграти три тисячі бортів на килимі протягом 10 років.
Gakkenschmidt - філософ
Зацікавивши філософію і одну з газет цього часу зацікавили: «Не Ґаценшмідт, філософ, надшвидкість слави Ґаценшмідта?» У 1908 році опубліковано першу роботу Хаккеншмідта «Як жити» та 1909 р. книгу «Комплексний доктрин строполита» (на німецькій версії – «The Way to Power»), пізніше опубліковано російською мовою. У 1929 році на англійському пресі з’явився сенсаційний звіт, який Гаккеншмідт був складним видатним письменником6el і драматургом Б. Шахом, щоб зустрітися в арені філософії ... Ніщо відомо про себе матчу, але той факт, що супротивники стали хорошими друзями. У середині 30-х років від ручки Gakkenschmidt є ряд книг: «Непристойність і характер», «Три види пам'яті і забутості» і т.д. На додаток, Gakkenschmidt дає свої лекції в університетах Англії, Америці, Німеччині.
Висновок
Георгій Hackenschmidt жив дуже довго життя - дев'ятдесят років, і до його смерті він зберіг як психічний дух і фізична перемога. Відомий, що у віці 82, він міг стрибати по мотузці, простягається між заднями двох стільців, і один відомий американський журнал написав про Ґаценшмідт наступне: «Приємні фізичні здібності для людини, яка перевищила 80 років, в сенсі, такі як неймовірна сила, розвиток і досягнення як чемпіон світу серед спортсменів». Це був «російський лев» Георга Hackenschmidt.
У 1961 році наш відомий ваговик Юрій Власов отримав нагороду від рук Gakkenschmidt, в Лондоні. Про це пише британський прес: «... перша спроба він перемогла Фінського та американського суперників. І ось останній тур – незабутні моменти! Власов налаштовує на рекордний барбелл і... А потім він метеликів, "Змазування, неперевершена." Він дрочить задні двері, щоб вітати новий Лев. Це подія і я ніколи не забуду його! Гаккеншмідт, як і раніше міцний, незважаючи на роки, рука Шок Власова і висловила його захоплення. Власов був надзвичайно поважним, в своїй країні походження. У мене є величезна трансформація. З гігантської висоти своєї позиції, Власов просить непомітно. І раптом я бачу ті самі вирази своїх обличчя, мимовільну схожість постави, жести, деякі органічні громади – чудові моменти! Я проду! Власов спокійно, природно і щиро вводив роль молодого шанувальника Старого Гакенштина.
Ось деякі слова у своїй книзі, які можуть стати його девізом:
« » » » » » » » » » » » » » » До питання, чи хтось може стати міцним, я відповідав у підтвердженні. Все про те, що майстер вашого тіла. Якщо ви хочете стати міцним і здоровим, ви повинні знайти дозвілля для нього, так само, як і кожен повинен знайти час для їжі.
Його книги, його особистий приклад надихнула досягнення багатьох відомих спортсменів. Цей чоловік зарекомендував, що стажування та постійне навчання можуть працювати чудесами. За свою силу він назвав російський лев, а Георг Hackenschmidt все ще вважається одним з найбільш видатних спортсменів, відомих людства.
Ґаценшмідт сказав, що він не піклується, якщо він мав назву або ні. Його назва була його дуже ім'я, яка міцно встановлена в історії спорту.
Дотепер краса і гармонія фізичного розвитку Георга Гаккеншмідта захоплюється до теперішнього часу, захоплюючи молоді люди, які приймають гантелі. Його особистість також гідна відродження, оскільки його ім'я в спорті не пов'язана з будь-якими темними історіями. Його спортивна честь була поза підозрою і в цьому він дуже схожий на наш сучасний Юрій Власов, з яким Ґаккеншмідт був доведений в 1961 році в Лондоні і який має чудовий сюжет про нього «Великий Гаккк».
І навіть в історії його ім'я залишився в ім'я вправ для розвитку стегон Гак-квату, відомі всім любителям спортивного одягу. «Я народилася в Росії». Я виріс в Росії як борець і спортсмен, і я завжди пам'ятаю це.
Ми можемо самі зателефонувати одержувачу!