Захоплюючі звуки Star Wars

В університеті Південної Каліфорнії Бен Буртт мріяв про космос. У 1975 році його мрія прийшла. Але не через НАСА.

Жорж Лукас, письменник і режисер, попросив продюсера Gary Kurtz знайти студента, який не доведеться платити багато, щоб почати пошук звуків для нового фільму. Гаррі назвав університет Південної Каліфорнії і попросили, якщо вони мали «фунт Вальтер Мурчі». Він був рекомендований Бен Буртт. «Мостові студенти хотіли б бути письменниками або режисерами, але, звичайно, не звучать, – каже Буртт.

У той час Бен не міг уявити, що фільм Лукас і Курц «Зоряні війни» зробить всіх учасників процесу зйомок Голлівудських знаменитостей. Але він вже відчував, що його перше знайомство з кіноіндустрією запам'ятається надовго.

Нерідко в роботі беруть участь не менше трьох фахівців, від яких залежить якість саундтрека (по суті, може бути набагато більше з них, або одна людина може поєднувати роботу з різними завданнями). Одним з них є мікрофон, який несе відповідальність за запис звуку під час зйомок. Запуск мікрофона, він записує діалог і все, що відбувається на комплекті. Друга професія – звукорежисер. Цей чоловік працює з набором звуків, записаних з рекордером. Третя людина - це рекордований інженер, завдання якого полягає в тому, щоб принести всі звуки, діалоги і ефекти в одну кінцеву аудіо доріжки.

«Всі мита зазвичай суворо обмежені. Якщо ви є мікрофоном, ви не будете займатися редагуванням та редагуванням, а звукорежисер не буде займатися рерайтингом. Я був винятком до правила, Буртт згадав. Я мав придумати новий термін, щоб описати свою роботу, тому я назвав себе директором звуку. Бен дав поради про те, де знайти певні звуки, пошук і записувати їх самостійно, і редагувати і змішувати. «У той час така часта зміна ролей була щось незвично для мене», - сказав він.

На початку Бен попросив Джорджа Лукаса, що фільм вони були зроблені. Реалістичний, як Stanley Kubrick's "Космічна Одіссея", " або фільм, де ви можете спрей на фізику і зробити те, що ви хочете? Лукас відповів, що нога простору буде супроводжуватися музикою, тому ви можете зробити все з звучанням. "Ми забули про фізику і вирішили, що ми б хотіли б звучати в космосі - що зробив фільм так багато цікавого, - сказав він.

Як випускник університету, Бен Буртт подобав використовувати системний підхід до вирішення проблем. Він попросив себе, "Якщо цей об'єкт дійсно існував, що він зробить?" Його завдання було зробити громадську віру, що цей об'єкт, транспорт, зброя або місце насправді існував. Кращий спосіб зробити це для використання звуків реальних об'єктів.

Зібрали звуки для різних істот і механізмів, які з'явилися в сценарії. «Уві створювалося, що я пішов на різні місця, які шукають звуки. На зоопарку я написав голоси тварин, а в аеропортах я написав звуки двигунів і літаків. Я навіть побував на військовій базі, де я записав звук кулемета, що гасить Бен. Одного разу я пішов на Морський водний парк в Довгому пляжі, Каліфорнія, сподіваючись, що голос Вальсу буде працювати для Ваукі.

Звук світильників - один з улюблених звуків. Я зробив його в першу чергу, незважаючи на те, що спочатку я мав придумати голоси для Chewbacca і R2-D2, і тільки потім працювати з беластрами і все інше. Як тільки я прочитав сценарій і побачила ілюстрації Ральф МакКваррі, світильники

У той час, в університеті Південної Каліфорнії, де працював кіномеханікою. У цьому кінозалі були встановлені дуже старі прожектори, які зробили цікавий звук. Тим не менш, не було достатньо – картина була неповною. Новий звук знайшов випадково. «Я ходив в кіностудії з мікрофоном, коли я ходив поруч з телевізором. мікрофон був безпосередньо над кіноскопом, і через це був дуже дивний шум – сильний шум, говорить Буртт. Я зафіксував цей шум і поєднував його з звучанням від spotlight. Так народився звук світильника. й

Головна вілла Дарта Вадер в скрипті описана як зло істота, підключена до системи підтримки життя. Спочатку вадер виявився дуже «невідомим»: він вдихнув гучно і кинувся, як вітер, і коли він вийшов голову, можна почути звук механізмів. Зроблено це занадто багато, як робота, тому нам довелося крок назад від цієї концепції. На перших тестових стрічках Dart звучав як ходьба інтенсивного догляду.

Вважається, що для того, щоб записувати звук бластера, підійшов до Золотого Міста воріт і вибивається на його натяжні кабелі. Бена батько Бенджамін Буртт Ср. каже, що це не вірно. У 70-х рр. вони пішли на гору Поконо, і Бен взяв рекордер Nagra з ним як зазвичай. «У одну з вершин була радіостанція, що підійшов туди, і я потрапив до одного з кабелів з скельною парою разів», У той момент мій син проголошений, «Чому, що блюстр повинен звучати!» Після цього інциденту Ben Jr. вирішив знову записувати те ж саме звучання, але вже в Каліфорнії, коли він знайшов підходящу вежу в пустелі Мояве.

«Такі знахідки привели мене, щоб вірити, що пошук звуків є пригодами», - сказав Бен. І він був правим. У віці 27 Burtt завоював свій перший Оскар за свої досягнення у створенні голосів для іноземців, істот і роботів у Старих Війнах, фільм, який підняв бар для кінотеатру абсолютно різним рівнем.

У 90-х роках Буртт мав можливість повернутися в час. Кінотеатр Star Wars. Епістод I: Прихована загроза є відновленням старої трилогії. Наприклад, в деяких місцях спеціальні ефекти були додані безпосередньо до фільму після завершення роботи, тому що кілька вибухів і суден не випромінюють ніяких звуків. Бен Буртт каже, що «Зоряні війни був першим великим проектом, який я працював над тим, що я був щасливий з будь-яким результатом – але ті недоліки дратували мене трохи. й

Люкас, Буртт і команда зібрали список змін і, «на основі двадцять-річного запису і їх пам'яті», - почали правило, саундтреки фільмів. Як звичайно, Lucas дав Буртт повну свободу. «Мост звуків в сучасних фільмах – це просто непривабливий і невибагливий шум», – сказав Бен. Ми спробували «вибрати» аудиторію з звучанням. Оригінальні звукові ефекти були оцифровані і оброблені в інструментах Pro Digidesign, але додавати звуки до фільму, команда повинна буквально вирізати і приклеїти магнітні стрічки, на які записані звукові доріжки. «Для того, як музика стурбована, ми хотіли використовувати оригінальні записи для збереження почуття, що давали композиції Івана Вільямса», - сказав він.

Burtt радий, що Star Wars має фундаментально змінений спосіб звуку дивиться в кіно. «Я працював і навчився нових речей в команді з досвідченими інженерами звуку з Голлівуду», - розповідає він, порівнюючи себе з молодим Luke Skywalker в аудіо світі. Результатом нашої спільної роботи шокував світ.

З тих пір, поки щось залишилося. «Я ще маю мій Награ» він жартів. Це дуже надійний рекордер, який відмовляється від перерви. Я буду використовувати його для відпочинку мого життя. й

P.S. До речі, нещодавно ми почали розвивати тему портативних реєстраторів на нашому сайті.

Джерело: geektimes.ru/company/audiomania/blog/271368/