394
Учитель придумав метод, який допомагає дітям не відчувати себе самотнім
Психолог, автор і блогер Гленнон Дойл Мелтон написав пост про вчителя сина Часа, який використовує незвичайний метод тестування для роботи з дітьми. З його допомогою викладач визначає, які діти повинні звертати увагу і допомогти встановити стосунки з однолітками.
Веб-сайт Я хотів розповісти вам про цей цікавий метод.
Учителька «Часа» шукає одноденних дітей. Ті, хто важко знайти спільну мову з іншими. І вона миттєво розуміє, хто страждає від глухих однокласників і хто за ним, говорить Гленон Дойл Мелтон.
Кожна п'ятниця, учитель запитує своїх студентів, щоб витягнути частину паперу і писати імена чотирьох дітей, які хочуть сидіти з наступного тижня. Діти знають, що їхні запити не завжди виконуються. Також вона просить дітей писати ім'я одного студента, який має особливий ставлення до інших.
Вона ретельно вивчає всі листівки і відразу розуміє, які з дітей ніколи не згадується в списку; які важко назвати принаймні одне ім'я; хто так невидимий, що не зауважив, і хто багато друзів минулого тижня і ні на цьому тижні.
Учитель не намагається зробити будь-який спеціальний план прогресу або перетворювати дітей в продигії. Вона просто переконана, що діти не перестають спілкуватися в класі, і допомагає адаптуватися до тих, хто потребує. Це як рентгенівський промінь, що видно, що прихована поверхня в серцях дітей. В іншому випадку дитина особливо потребує допомоги дорослим, щоб зробити друзів з іншими дітьми, попросити чогось, навчитися дарувати і отримувати подарунки.
Цей тест з нотами також погіршує негативні прояви дітей. Кожна вчитель знає, що господиня і блювоту зазвичай відбувається з погляду. І діти, які роблять це занадто страшним, щоб розповісти про це. Але правда може вийти на ці шматки паперу.
Учитель почав працювати над системою після перегляду новин школи Columbine. За її словами, вона здавалося бачити і усвідомлювати, де коріння агресії і насильства приховані: в внутрішню самотність дітей і у їхньому бажанні бачити будь-яку вартість. Саме тому викладач вирішив розпочати боротьбу з ним на своєму місці - просто в класі математики. Після 10 років вона зберегла більше одного життя. У цих списках вона допомагає дітям уникнути внутрішньої ізоляції та поділу та побудови відносин на основі розуміння та дружби.
Сайт: www.paramount.com/