474
Поміряти споживання кави, пов'язане з краще здоров'я
Вчені пов'язані щоденне помірне споживання кави з зниженням ризику цукрового діабету II типу, серцево-судинних захворювань і захворювань нервової системи. Лікарі з Гарвардської професійної школи здоров’я вважають, що регулярне споживання цього популярного напою можна включити в перелік продуктів, придатних для здорового харчування.
Дослідники виявили зв’язок між зниженими ризиками здоров’я та споживаючи помірну кількість кави на добу – не більше 5 склянок. Крім того, було встановлено, що регулярне вживання кави значно схильні до самогубства. Цікаво, що навіть використання деффайнованої кави мав позитивний ефект. Очевидно, що деякі інші хімічні речовини, що містяться в зернах, вигідно.
Дослідження базується на обробці анкет більш ніж двохсот тисяч американців. Кожен з них бере участь у дослідженнях кожні чотири роки, а загальна тривалість спостереження – до 30 років.
Виявлено, що більшість людей, які регулярно споживали каву, також схильні до куріння і вживання алкоголю. Тим не менш, ті, хто не курить, значно краще, ніж курці.
«Витрата кави може бути включена до здорового харчування», - зазначив лідер Франк Ху, професор харчування та епідеміології Гарвардського. Однак деякі групи людей, особливо вагітних і дітей, повинні бути обережними, не споживати занадто багато кофеїну як в каві, так і в інших напоях.
Джерело: geektimes.ru/post/265980/