З успіхом завершився комплекс в історії операції для повноцінної пересадки обличчя

Ласкаво просимо до блогу iCover! Тема видання – це пластична хірургія та трансплантологія, а саме, найскладніший в історії та безпрецедентний на рівні виконання повноцінної трансплантації обличчя. Вже понад рік, щоб підготувати і провести з командою пластичних хірургів з Медичного центру Лангона в Університеті Нью-Йорка, під керівництвом д-р Едуарда Родрігуца, і вартість понад мільйона доларів. Більше про це надзвичайний захід...

Відомий сюжет фільму «Основи» за участю Ніколя Клітка сьогодні не є чимось фантастичним, адже перша успішна трансплантація обличчя виконана французькими пластичними хірургами більше 10 років тому. У той же час рівень складності та технології, що використовуються, а також досягнутий результат, операція здійснюється в Медичному центрі Лангона в Університеті Нью-Йорка (Лангонний медичний центр) може бути безпечно визнана безпрецедентним.

Трагедія з 41-річним американський вогнегасник Patrick Hardison (Patrick Hardison) сталася під час пожежогасіння в 2001 році, намагаючись зберегти жінку від полум'яного будинку.

Патрик Хардісон до трагічного дня

Одержані опіки неоцінюють обличчя Патріка за винятком визнання. Він майже втратив свій погляд. Повністю обпалюють обличчя, голову, верхня частина торсо. Майже повністю втрачений ніс і повністю - вуха, губи, брови, повік і волосся.

Після трагедії, коротко перед роботою.

Донор обличчя Хардісон став художником Девідом П. Родебугом, який збитий на мотоцикл у віці 26 року до операції і зчепив його тіло як джерело донорських органів. Його згода на пересадку на користь Патріка також була надана матір'ю померлого. Органи трансплантували з Давида пізніше врятували життя кількох безнадійних людей.

Девід Родербау як донор Патрік Хардісон

За результатами дослідження група пластичних хірургів на чолі з д. едуардо Родрігез, завідувач кафедри пластичної хірургії імені Гансжор Віс, вирішив повністю пересадити хворого не тільки обличчя, але й частина кісток обличчя, носа, вух (в тому числі вухо каналів), повік (в тому числі м'язи, які забезпечують їх рух) і шкіру голови донора. Операція, яка бере участь понад 100 медиків, в тому числі молодших медичних працівників, тривала 26 годин.

У процесі підготовки до операції, які взяли на себе загальну кількість більше року, Патрик повинен пройти більше 70 попередніх проміжних операцій, кожен з яких вирішив конкретне завдання. Використовуються можливості комп’ютерного моделювання 3D та технології 3D друку. Для реконструкції моделей донорів та голів одержувачів та попередньої оцінки обсягу, фокусу та специфіки запланованої роботи.

У той же час, незважаючи на найбільш ретельні попередні розрахунки та проведення підготовчих заходів, у своїй практичній частині, операція була настільки складною, що її потрібно повторити «ремоделювання» форми черепа одержувача так, щоб кістка, хряща та тканина шкіри зайняла оптимальне положення.

Етап підготовки, планування, фактична робота, проведена в серпні 2015 року і подальша вартість реабілітації Університету Нью-Йорка $ 1 млн.

Після 3 місяців з урахуванням стану пацієнта і динаміки процесу відновлення фахівці клініки уклали, що Патрик Хардісон може бути виділений. Звичайно, для запобігання відторгнення тканин донора, він буде мати, принаймні за деякий час, щоб прийняти більше одного курсу спеціальних препаратів. Ви також будете мати набір спеціальних вправ для розробки виразів обличчя і дізнатися, щоб поговорити з новими губами.

419883 р.

До і після операції

Перед тим як залишити клініку.

Доктор Родрігез (центр) та медичний персонал, залучений до підготовки та проведення операції

Звичайно, результат вражає, але будь-який пластичний хірург знає, що ймовірність відхилення тканин донора завжди залишається. Тим не менш, що життя з обличчям і сподіватися на майбутнє не відповідає за останнє існування Патріка. Недавній пацієнт виглядає на майбутній цілком оптимістично, і відбивається на продовження роботи, що розглядає його покликання.

«Я висловлюю свою глибоку подяку своєму донору і всієї сім'ї», - сказав Патрик Худісон в інтерв'ю. Я не знаю їх особисто, я проповідаю їм кожен день, знаючи, що це важко рішення, які вони зробили, щоб допомогти мені. Я хотів би подякувати д-р Родрігез і його команді за надання мені більше, ніж нове обличчя. Вони давали мені нове життя.

Коротке посилання
Батько пластичної хірургії вважається Harold Gillis, який виконав перші операції для відновлення зовнішнього вигляду в 1917 році. Один з перших пацієнтів, які успішно пройшли пластичну операцію на обличчі і голову, був англійським вітрильником під час Першої світової війни Walter Yeoh. Постраждав тяжку травму голови у знаменитій битві з Ютландом, найбільшою військовою битвою Першої світової війни. Непрямо це ім'я асоціюється з народженням нового напрямку медицини.

Гаролд Гілліс.

Перша успішна часткова трансплантація обличчя в історії. Isabelle Діноар
Незважаючи на те, що пластична хірургія в її класичному трактуванні існувала близько сто років, проведена часткова трансплантація обличчя тільки 27 листопада 2005 року. Перший пацієнт успішно пройшов пересадку обличчя у 2005 році був 38-річною французькою жінкою, Ізабелл Діноар, який втратив свій зовнішній вигляд після невдалої спроби самогубства. Зіткнувшись з стресом, собакою, лабрадором, в спробі принести господиню до почуття, запаливши обличчя Діноар за винятком визнання. На носі, рот, підборіддя перебували в стані, що, відповідно до хірургів, які виконали операцію, повністю виключено можливість пластичної реконструкції будь-яким існуючим способом.

Пластикові хірурги Bernard Devochelle та Jean-Michel Dubernard University of Amiens Hospital в північній Франції запропонували першу часткову трансплантацію обличчя світу з анонімного донора – жінка, яка загинув рік раніше. Ісабел погодився. Операція, яка використовується донором м'язів і тканин, артерій і вен, тривала 15 годин.

На відміну від Patrick, Isabelle Dinoir була трансплантована особа анонімного донора з міста Ліллі і не доступна інформація про жінку, яка додала їй обличчя або її близьких. Згідно з французьким законом, це ім'я не буде визнана для відпочинку її життя.

Isabelle Діноар

В цілому, в світі, в тому числі країни, такі як США, Туреччина, Китай, Іспанія, вже більше 10 подібних операцій. Ми можемо змінити обличчя, яка не влаштовує нас ще в очікуваному майбутньому.

Українська

Шановні читачі! Ми готові продовжити обмін цікавими та відповідними даними та спробуємо зробити все можливе для того, щоб час, проведений з нами. І, звичайно, не забудьте підписатися на наші стовпчики і ми обіцяємо, що ви не будете нудні!

Інші статті та події

• Огляд навушників Westone W60 - 10 друзів музичного коханка
  • Xiaomi Power Bank: Royal Flash зовнішні батареї
  • Гарна знижка на преміальні AV ресивери
  • Гравець Astell & Kern AK380 з навушниками в подарунок!

Джерело: geektimes.ru/company/icover/blog/266008/