Чому я даю Goodbye до Apple, Google та Microsoft

Коли я почав писати статті на технології в середині 90-х років, інтернет просто почав досягати мас. У той час я консультував читачів не брати участь у політичних або навіть релігійних битвах для захисту конкретної технологічної платформи. Я заохочув людей лікувати технологію як інструмент і використовувати його як призначене.

Тому я набравши цю статтю на ноутбуці з GNU/Linux, безкоштовною ОС, а не комп'ютером, що працює Apple або Windows? І чому всі мої таблетки, що працюють з Cyanogenmod, конфіденційності-орієнтоване вимкнення Android?

Перш за все, тому що я можу зробити свою роботу на цьому ноутбуці. Грати ігри. Використовуйте браузер. Альтернативні платформи вже достатньо, щоб зробити все необхідне.

Але важливіше, я перейшов, тому що я змінив мій погляд на технологічну політику. Я тепер переконаний, що технологія, яка використовується, повинна бути інвестована в мої інстинкти і значення. Ці значення стебла з простої думки: Ми втрачаємо контроль інструментів, які спочатку обіцяли нам рівних можливостей для інновацій та експресії. Це має зупинитися.

Контроль стає централізованим і потужними компаніями і урядами, які створюють пляшки для наших операцій. Вони знищують конфіденційність, обмежують свободу вираження і зафіксують культуру і комерцію. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. І інструменти, які я намагаюся використовувати якомога більше можливостей, засновані на значеннях суспільства, а не значеннях корпорацій.

І я не на милості параноїдних фантазій. Я охочую в техніці принципи, які призвели багато людей, щоб перейти до повільної їжі, стати вегетаріанським, зменшити викиди парникових газів або зробити бізнес тільки з соціально відповідальними компаніями. І я не збираюся ставити. Але якщо я можу переконувати мене, я буду дуже щасливим. І я знаю, що я довгий шлях від технічної свободи. Не може бути байдужим найближчим часом. Але це подорож варто брати. Ми можемо змінити світ.

Частина причин для моєї зміни думки є відмовою від спроб отримання повного контролю урядами і корпораціями. Якщо ми віримо в свободу, ми зобов’язуємо ризикувати. Якщо ми віримо в конкуренцію, іноді суспільство має намагатися і подивитися, якщо це ярмарок.

Р

Одним із способів допити до чесності, є забезпечення законів, спрямованих на організацію справедливої боротьби. Наприклад, закони антимонопольного законодавства, які перешкоджають роботі з домінуючою позицією. Класичний приклад буде Microsoft в '90-х роках, який перетворився IBM і кожен інший, щоб домінувати операційні системи і ринок програмного забезпечення.

У багатьох випадках їх програмне забезпечення не було кращим, але воно все ще було досить. Тактика бізнес-клімату компанії становила від генія до жаху, а також були одночасно. Адміністрація Clinton спочатку не вистачало духу, але потім вони, нарешті, зібралися і усвідомили, що необхідно заборонити Microsoft від несправедливого продажу її OS і його офісних продуктів на ринок, а також антимонопольного законодавства кінця 90-х років допомогли розробити інновації. Тоді, наприклад, був Google.

Я оголосив свою власну «декларацію незалежності» від програмної компанії, до того ж, що це можливо в часі. Я повернувся до Apple Macintosh, який в той час був запущений добре OS і на відмінному обладнанні. А крім звичайного використання Microsoft Office, я запустив себе від оплати за компанію, яку я не поважав. Як MacOS, MacOS, MacOS, MacOS, MacOS І багато, як мені, виявили, що екосистема Windows викликала більше проблем, ніж переваги.

На прес-конференціях в Кремнієвій долині 2000-2005 р. я був меншим з моїм Macbook. Після 10 років практично всі переїхали до них. Яблуко зробив велику роботу над технологією протягом останніх 15 років. Я сказав вам, що в той час як Windows завжди був у своєму шляху, Mac OS не опинився у моїй дорозі. І я рекламую його протягом багатьох років тому, хто хоче слухати.

І тепер на конференціях я майже не користуюся Mac або iPad. Що відбулося? Три речі: розширення впливу Apple і нового покоління технік-гігантів; переосмислення мого генецького квесту для соціального правосуддя; поява нормальних альтернатив.

Яблука відобразила свою особистість. Він був в основному добре, тому що він завжди хотів бути ближче до досконалості. Але потім компанія перетворила мобільні обчислення і стала лідером ринку. Я не віддаю підтримку – обробляється контрольними користувачами, розробниками та пресом. Хочу сказати небезпечне майбутнє відкритих мереж та керованих технологій.

У той же час, Google, Facebook та інші стали новими центрами впливу різного роду: централізовані особи, для яких відеоспостереження користувача є бізнес-моделі. Для зручності ми пропонуємо нашим клієнтам конфіденційність. На мобільних пристроях і навіть комп'ютерах, які були інструментами для визволення, були все більш обмежені.

Я використовував, щоб грати з Linux і інші альтернативи іноді, і, як правило, знайшов ці ігри нудні і ненадійні. Але я завжди зустрілася з такими словами, як Річард Столлман або Корі Докторов, які сказали, що ми всі збираємося дуже небезпечний шлях. Я попросив Corey, як він любить використовувати Linux як його основну операційну систему. Він сказав, що йому важливо зробити те, що він вірив. І в певній мірі система добре працювала.

Так близько трьох років тому я встановив один з варіантів Ubuntu на Lenovo ThinkPad ноутбук, і я почав використовувати систему як основний. Про місяць я плутав, роблячи натискання і відсутні деякі додатки Mac. Але я знайшов, що програмне забезпечення Linux працює не менш помітно, і іноді краще, ніж конкуренти Mac і Windows. І один день я зрозумів, що був адаптований до нової системи. Тепер я невірно про використання Mac.

У мене є кілька різних моделей ThinkPad. T440 є кращим поєднанням з точки зору розміру, ваги, підвищення продуктивності, підтримки та ціни. Ubuntu підтримує багато різних залізних, але особливо добре – ThinkPad. Ви також можете придбати комп'ютери з Linux попередньо встановленими, включаючи кілька ноутбуків від Dell. І після того, як Lenovo скандал, де вони вимкнено користувачів Windows, я радий, що я не використовувати Windows, і що у мене є апаратні альтернативи.

, Україна

У віртуальному режимі все необхідне для Linux, навіть якщо іноді це не так мило. LibreOffice є достатнім заміною для Microsoft Office. Українська Thunderbird достатньо для обробки пошти. Практично всі основні браузери доступні на Linux. I в основному використовується Mozilla Firefox.

Деякі речі Я не можу зробити досить, як складний скринінг. Це коли потрібно записувати ваші дії на відео, додати голосові коментарі, можливо, вставити маленьке відео в вікно і збільшити бажані ділянки екрана. Я платжу за хорошу програму, але це просто не існує. Для цього я перемкнувся до Windows, яка йде з ThinkPad, і запустіть програму Camtasia.

З підйомом мобільних пристроїв я мав переосмислити свій підхід до цієї платформи. Я все ще думаю, що iPhone є кращим поєднанням програмного забезпечення та обладнання, але я не використовувати його через чоловічий контроль Apple. Я оселився на Android, який більш відкритий і простий у зміні.

Але вплив Google хвилює мене, хоча я довіряю їх більше, ніж будь-який інший. Google Android добре, але відеоспостереження занадто багато вбудованих в систему. І розробники програмного забезпечення люблять збирати приватні дані.

Але альтернативні команди з проектами, заснованими на Android, почали з'являтися, приймаючи програмне забезпечення в якості основи і покращуючи його. Зокрема, ці зміни дають набагато більше контролю за налаштуваннями конфіденційності, ніж це можливо з стандартним Android.

Одним з кращих проектів цього роду є Cyanogenmod. Я бачив його попередньо встановленим на одному з телефонів, OnePlus One, а потім встановити його на одному з телефонів, які спочатку мали звичайний Android. І я не тільки використовувати поліпшені налаштування безпеки, але і зашифровані повідомлення за замовчуванням.

р.

Cyanogenmod виріс з простої групи волонтерів. Декілька засновників злітаються і утворили окрему некомерційну компанію, що фінансується інвесторами Силіконової долини. Я поділяю страхи багатьох ентузіастів, які це руйнує Cyanogen і відволікає його від концепції «все під контролем користувача». Якщо це сталося, я можу спробувати одну з найпопулярніших версій Android.

Мій внутрішній комп'ютер вентилятора (і я мав комп'ютери з '70-х) насолоджуватися все, принаймні, поки він починає дратувати мене. Я люблю розуміти технологію, які я використовую. Для того, щоб зробити це простим. Ситуація стає краще: технологія стає простіше, надійніше і більш добре. Але все ще забирає зусиль для відновлення техніки.

Після того, як я зробив, щоб стати більш незалежним, я все ще використовувати деякі програми з Microsoft і Google. Що робить мене невеликою гіпокритичною. Українська Карти - це незамінна річ на смартфоні (Відкрити карту Вулиця - це крутий проект, але не достатньо). Іноді я повинен зробити щось в Windows. Дорога до технічної свободи має безліч недоліків, тому що є нюанси всюди.

Я шукаю шляхи зменшення залежності від інститутів. Один з моїх старших планшетів працює на Cyanogenmod, і я тестую його, щоб бути менш залежним від Google.

Він підходить для домашнього використання, і отримує краще, як ви знайдете різні безкоштовні програмні засоби (в основному через бібліотеку F-Droid). Я навіть встановив версію планшета Ubuntu, але це занадто сира. Може бути Firefox OS буде досягнуто щось.

Але я не сподіваюсь, що програмне забезпечення відкритим вихідним кодом та обладнанням з відкритим вихідним кодом стане нормою для більшості користувачів в будь-який час. Може бути, вони ніколи не будуть, незважаючи на те, що програмне забезпечення відкритим вихідним кодом зберігає Інтернет.

Наша економіка адаптується до рішень, які пропонуються громадськими організаціями. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Більше і більше людей знають про недоліки, які приходять з цією угодою, і один день ми всі визнаємо його як діаболічний.

Я сподіваюся, що виробники все частіше побачать переваги звільнити своїх користувачів від адміністратора. Так я був збуджена, коли Dell, який використовується для того, щоб бути в одній команді, як Microsoft, запропонував ноутбук Linux. Якщо менші гравці в галузі не радять бути лапами програмних компаній та операторів мобільного зв’язку, вони теж мають силу, щоб зробити різницю.

Тим не менш, я спробую переконувати більше людей, щоб знайти способи боротьби з собою. Свобода вимагає зусиль, але це варто. Я сподіваюся, що ви поглянете приєднатися до мене на моєму шляху.

Джерело: geektimes.ru/post/264402/