1563
Чому у чоловіків є діти?
У сучасній цивілізації людина вважає, що він живе за задоволення, тому жінка є об'єктом задоволення для нього, і дітей, звичайно, є тягар і непристойність для чоловіка, тому людина просить, чому я повинен мати дітей, якщо я можу просто ходити з жінками і почати відносини з ними, і якщо у них є діти, то ви можете просто відмовитися від них і вірити, що це не шахта. Це гріхне життя, яке створює багато страждань, тому що коли людина так розуміла, він ніколи не буде розвиватися як розумна людина, адже знак раціоналості бере відповідальність.
Відповідальність страждає, що людина не несе відповідальності, якщо він не страждає. Для чоловіка це діти – тобто це тягар: людина повинна працювати більше, брати більше відповідальності, вкладати більше духовної енергії, але це тільки означає, що він розвивається як людина, стає більш розумним, більш зрілим від такої діяльності. А потім він стає щасливим.
Якщо чоловік вважає, що його життя тільки для задоволення, і тому необхідно познайомитися з жінками, використовувати їх і не мати дітей, то це означає деградація.
«Чому варто почати сім'ю?» може бути наступне питання, тому що потрібно сім'ї, якщо у вас є діти, можна просто пройтися. Це означає деградоване життя. Тому люди не вводять в юридичний шлюб - вони не хочуть брати відповідальність за свого чоловіка, дружини або дітей. Вони хочуть просто насолоджуватися один одному, що означає нездатне існування, яке призводить тільки до страждання, тому що чим більше подобається людина, тим більше приступає він стає. Причина людини посилюється тільки шляхом виконання своїх обов'язків, відповідальності, обов'язків, присяги, обіцянок, і це життя призводить до причин і щастя, і безвідповідне життя, спрямоване на задоволення, призводить тільки до страждання.
(Торсунов О.Г.)