694
Валентина Душутина: «Я хочу, щоб Київ був пов'язаний з замовленням і часткою»
- Валентина Анатоліївна, чому потрібна поїздка до депутатів?
- Я не хочу ніяких шляхів. Але я дуже хочу допомогти Київу вийти з держави, вона була привезена до дев'яти років безперешкодного правила і дешевого популізму. Що таке управління? Місто систематично загинув, перетворюючи з тривавого мегаполісу в депресоване поселення, яке вигідно виглядає тільки на тлі ще більш депресованих регіонів. Не всі. Чи знаєте ви, що сьогодні Київ займає лише восьме місце в плані стандартів життя міст України? Моя думка неприпустимо.
Наші досягнення як лідер
-Запобігає пам'ятну річ для мене, коли у віці 33 вона була призначена директором Центрального будинку культури, який протягом 30 років до мене очолював ман-епоха для CDC. Для святкування 30-ї річниці будинку необхідно взяти ферму і підготуватися. Мінімальне фінансування, двоповерхова будівля, відхилений котел. Не нагрівається. А директор повинен бути менеджером, навіть для самої частини. Встановити з'єднання з усіма послугами району, і, буквально, зібраними з світу нитками - де цвяхи, де дошка, бо все було потрібно.
З іншого боку, в CDC більше десятків команд, лідери яких старше мене. І з ними, теж, необхідно було знайти спільну мову, не порушуючи на свої інтереси і амбіції і створити співгерентний творчий ансамбль. І не можна дисконтувати складну взаємодію з членами команди «Фрідом-любителя» - люків, митців, водіїв, які спробували влаштувати несанкціонований відпочинок. Так було щось загартувати характер.
Але ви знаєте, що коли я зрозумів, що я люблю менеджера. І я можу це зробити. Ви можете сформувати команду, спрямовану на результати.
Робота в Київраді і працює компанія точно не те ж саме. Ви готові до цього?
По суті, різниця не настільки велика, що вона може здатися на перший погляд. І найголовніше, що я знаю, як керувати, працювати в команді, орієнтуватися в новому середовищі і, дуже важливо, я знаю, як вести переговори і приймати правильні рішення. Так, є певна проблема для мене особисто, але це не виходить за межі моїх можливостей.
- Чому один?
Він повинен робити з поставленим завданням. Олексендр Омельченко – людина та мер, які перетворили Київ у європейську столицю. При розробці системної інфраструктури було ціновано створення робочих місць. Бізнес-якості були цінні, неможливість або нездатність надати інтерв’ю. Олександр Олександр Олександрович – це той самий попит на свою команду. Тому питання вибору не було нічого важкого і болючого для мене.
З повагою А.А., ви не думаєте про свій час, як мер і політик?
У нас дуже спотворена ідея вікових критеріїв і можливостей людини в певному віці. Це перша. Серед людей, які я знаю, є люди віком 70+, які, з точки зору їх стану, як інтелектуально, так і у зв'язку з життям, її сприйняття, подарують голову більш молодшим людям. Олександр Омельченко – один з тих. Його енергія і ідеї можуть бути загиблими.
І по-друге, Київ тепер потребує політики, але бізнесмена. Хто знає, як керувати такою складною структурою як величезне місто. Хто знає, як налаштувати свою команду конкретними завданнями, спрямованими на розвиток його осушування. Хто, після всього, не отримайте ніяких локшин.
Чи можу я відповісти досить?
Якщо ви обрали, що ви робите спочатку?
Перше, що я зроблю, щоб переконатися, що всі гроші, виділені до мого району, витрачаються до копійки на його потреби. І є багато проблем: тут житловий запас, і ставлення до району як додаткового передмістя. Я дуже не погоджуюся з цим. Це дуже цікавий район, з його історією, і один з найзеленіших. Так, знову, я не буду до палацу інтриги. Не мій. Я хочу, щоб Київ був пов'язаний з замовленням і смертністю.