Давид Дрога: Як стати світовим креативним директором 21?

Девід Дрога - ще одна глобальна рекламна ікона. Люди, які знайомі з принципами його роботи, не дивно, що понад 40 Cannes Lions, з десятками нагород D&AD і 23 олівцями фестивалю One Show, знаходяться на своїх полицях.

По-перше, він зібрав всі найважливіші назви та регалію, а також закінчивши свою кар’єру в мережевих агентствах. Після того, як стати кращим креативним директором AdAge та вигравши нагороду Global Agency of the Year від Cannes у 2002 році, Девід пройшов безкоштовно з власним агентством, Droga 5.

Але головне питання, яке турбує всіх, хто навіть трохи присвячується його біографії:

Як стати креативним директором 21? Лак. обставини. Навігація. Я нічого не знаю про галузь, її структуру, або будь-який з обов'язкових часових кадрів, які супроводжують кар'єру в ній. Я дивився на це з моїми очима широко відкритим, коли я почав. Я був 18 і був тільки закінчив Австраліюську школу реклами, яка була однією з кращих на континенті і яка була поставлена "бой" в галузь. Я був одним з найяскравіших студентів і відразу отримав роботу в рамках багатонаціонального агентства.

Я точно знаю, що я не хочу робити. На щастя для мене, один з великих творчих робіт почав бізнес і запитав, якщо я хотів приєднатися до своєї команди. Звісно, я бажав і був першим дивним. У нас було чотири. Немає класичних представництв. В першу чергу ми не мали таблиць. Але ми були молодими, і ніхто не заважав про порядок денний і великі гроші.

Я швидко зріс з агенцією. Якось неприпустимо, це додано «вагу»: замість 4 з’явилися 50 співробітників. Один із засновників вирішив залишити рекламний бізнес. Коли він пішов, всі слова були переважно написані мною, і я запропонував стати креативним директором і поділитися. Я не думав про те, що це означає. Я дуже сподобалося звучання цього.

Як стати креативним директором.

А рекламна кампанія проекту Unicef’s Tap, яка підняла 5,5 млн. дол. минулого року, запровадив Нью-Йорка, щоб оплатити один долар на питну воду в ресторанах, які використовуються для безкоштовного використання.

Ви розбиваєте багато деревини? Взявши свою історію, ви будете плавно приходити до слави. Що з цих трьох років, від 18 до 21-го, був найбільш наповнений сумнівами і згубністю? Я не розумію себе особливо подарованої людини, я не розумію себе краще, ніж будь-який інший. Але один день я зробив великий рішення - Я буду працювати як ніхто інший. Я вирішив зробити все, що я можу отримати кращі ідеї. Я прокинувся в агенції не менше 2 разів на тиждень. У руїнських руїнах милосердя.

Що про неї зараз? Руйнів, але трохи відрізняється від тих.

Це не професія, де все написано за хвилину. Ви не маєте юридичної особи, де ви знаєте заздалегідь, що станете для вашої кар'єри в 10 років, 15 років і так далі. Ви добре, як вони кажуть, що ви сьогодні. Щоразу ви починаєте з тієї ж порожній сторінці. Неважливо, як голосувати звуки вашого імені. Я вирішив, що я буду працювати дуже важко, щоб лепфог неминучий г ... але іноді наша промисловість гріхів. Я не хвилювався з матеріальними питаннями. Я був успішним в Австралії, і я міг легко прийняти один з пропозицій, які обіцяли багато грошей, але я знаю, що якщо я взяв цей курс, я знайшов себе на повністю іншому проспекті, на одному, що не вибачав мене взагалі.

Я просто тримала казку, роботу, роботу. І постійно навчатися.

Він пішов на деякий час, але потім мій супутник і я отримав на точку, де ми почали приймати себе занадто серйозно. Звісно, всі вони вже одружилися, тоді вони мали дітей, іпотеки, будинки, і звичайно, вони були попередньо заселені з іншими речами. І ось. Але я все ж був молодий, сердитися і безтурботний хлопець. Я не хочу відповідальності. І коли я відчував агента, заголовивши в основний потік, я вирішив залишити. Компанія була придбана компанією BBDO, взяла участь і залишила її.

до 2500

Чудова акція для полювання Monster

Ви приєдналися до команди Саатчі? Азія. Я не зв'язався і Азія - це гарне місце. Моя симпатія для французів Neil кладуть фінальну точку вибору нової роботи.

Неал був ваш наставник? І так і ні. Я мав величезну повагу йому, але я ніколи не працював з ним. Він стверджує, що географія не має значення. З будь-якої країни, як Сінгапур, він може підвищити глобальну творчу хвилю.

Все дуже цікаво, бо не про залежність від грошей і населення, а від ідей. Я був 2 і половина років, але вони еквівалент 5-6 років досвіду в будь-якій точці світу. Проекти, які дійсно круті і великі. Наш творчий відділ був схожий на ООН, кожен з них прокоментував все. Я кохаю його, тому що я з зони комфорту. Я любив бути вимушеним, щоб прийняти мій погляд і побудувати творчу культуру. Це вона, яка надає високу роботу.

Серія виграшів для TBS NETWORK є однією з великих серіалів про оцінку гумору.

Р

З Саатчі та їхні цінності, все зрозуміло. Що про Publicis? Що таке мережевий стенд? Потрібно подивитися на корені. Це дуже європейська структура. Він почав розвиватися з маленького але іконичного бутіку у Франції. Цей бізнес був успішним, і поступово засновники почали купувати всі основні гравці. І в одній точці вони усвідомили необхідність пошуку власного почерку в творчості.

Як для мене, одна з причин, які я переїхав до мережі (хоча всім було говоріння, «Що ти, ти божевільний», яка тільки попсувала мене) була можливість працювати для запуску після Саатчі. Захоплююча перспектива. Це певний виклик. Не важливо, як велика структура, це люди. Отримайте право 20 людей онлайн, і ви зміните його.

, Україна

Р

Ви вже давно стали творчим директором. Чи змінилася його роль в останні роки? Я думаю так.

Моя трансформація з копірайтера до арт-директора була дуже цікава, бо я один з найспішніших людей світу. Я не можу працювати з арт-директором, я працював над усіма ідеями. У роботі творчого режисера з'явилася несподіванка для мене. Я почав отримувати лише стільки, якщо не більше, коли мої творчі роботи породжувалися блискучими ідеями. Я міг бачити і відчувати себе в своїй роботі, і я нічого не хочу писати.

Зробляючи свою команду трембл, коли він сідає в кінці зали за закритими дверима і просто сказав так чи ні. Зараз ця робота є більш ніж просто встановленими стандартами і підтвердженням того, що цей проект є достатнім для певного рівня агентства. Тепер дух місця, що має створити керівник креативного відділу. «Я хочу бути креативним режисером» і «але я хочу зробити велику рекламу». Це божевільний. Я знав, коли я працював в Сінгапурі та Лондоні, що я мав більш успішними людьми в моєму відділі. Що? Якщо все добре йде, це буде впливати на вас. Я не подумав, що моє ім'я повинно бути під однією роботою або іншим.

Кращий творчий директор, на мій погляд, є тим, хто не кладе тиск на свою команду, але дозволяє це бути просто творчою групою.

Ви в залі слави. Як ви відчуваєте, коли ви в ній? Це інше навантаження. Коли ви отримуєте визнання. Я все-таки заспокоївся, коли я отримую. І я оцінив повагу. Але в той же час я змусив себе над ним. Коли я пішов в Сінгапур, моя місія була отримати Saatchi London. Запрошуємо мене до роботи.

Я був одним з перших місць в Лондоні і був нагороджений дуже холодним. «Чому це 29-річна Австралійка з Сінгапуру?» «Що він робить на ринку?» І зробив мене думка, OK. Зробіть свою роботу. Покажіть, які іноземці здатні. й

Щось сталося, коли я отримав на Publicis. Але умови були точно протилежними. Американський прес привітав мене з відкритими руками. І хоча це дуже різноманітна зустріч, вона викликає ту ж саму реакцію в мене: «Подивитися і працювати, показати результати. й

номінальний #image4326055