Lee Clow (Lee Clow) є одним з стовпів креативного світу, переважно телебачення, реклами, голови правління та креативного директора агентства TBWA\Chiat\Day. За так багато відомих компаній – це його талант.
57-річний Клеш виглядає як патриарх: довге сіре волосся і біла борода, чола Леонардо і сяючі очі Санта Клауса. Можливо, він якось виглядав по-різному 15 років тому, коли під його чуйним творчим керівництвом створив легендарне відео Apple "1984", але не можна судити це: деякі люди народилися аксакалями. У той же час він енергійний, веселий і захоплюючий.
TBWA є акронімом для імен засновника/власників (Tragos, Bonnange, Wiesendanger, Ajroldi), відмінним класичним прикладом «логічної» у старому типографічному розумінні слова. Агенція з дуже цікавою історією, і в тридцять років цієї історії, має твердий список досягнень.
Він відігравав кожну можливу роль в цій організації. Але день його призначення як президент був дійсно незабутнім. Співробітники банку розкажуть своїх онуків, як ведмедя довгошерстого чоловіка в санаторії і шорти приходили до реєстрації перевірок на багатомільйонний долар медіаінвестиції.
Але Лі є лідером. Ви можете побачити, що ви зносите. Це безглузно зрозуміле для клієнтів, і це аксіом сотні людей, які працюють з ним в сучасному або зіткнулися з Клеєм. Це хлопець, який володіє системою контролю, яка ніколи не згорнеться, що ви довіряєте з вашим судном в бурі. Але найчистіший арт-директор на планеті. І той факт, що копірайтер, який створив найбільшу картинку. Він підняв 15 поколінь творчих творчих творів, які створять футболки з девізом «Добрий достатньо не дуже хороший. й
Його ім'я в клубі One Club, Art Directors Club та Музей сучасного мистецтва
За 30 років роботи в TBWA Як ви керуєте, напевно, отримали не менше 20 000 пропозицій, не чіпати і працювати весь цей час в одному місці? залежить від особи. Різні люди мають різні способи становлення. З першого дня Дня Чита я зрозумів, що я був в домашніх умовах, де я можу принести всі свої таланти і всі мої здібності до життя. Я спробував удачу в інший, не менш величезний агент на Західному узбережжі, але я знав, що я не можу працювати там. А потім я знайшов це місце, де я можу виростити, і я зрозумів, що я прийшов тут, щоб залишитися. Я був одружений протягом 35 років. Ймовірно, сутність.
Деякі люди розлучаються і одружені, розлучаються і одружені, переїхала з роботи на роботу, від роботи до роботи. До кожного себе. Я не знаю, можливо, це придбані функції. Все, що я знаю, що занадто багато людей обманюють себе, стрибаючи з одного місця в інший, а потім виходив з бізнесу на 35, тому що вони змагалися себе за допомогою fickleness, за рахунок зачіски грошей. Не в змозі зробити те, що ви хочете і можете, у вашій щирій вірі, зробити.
Дивитися. Чи є наставники тут? Чи можна дізнатися щось тут? Чи є там будь-яка перспектива, яку я хочу тут? Якщо ви відчуваєте, що ви не досягнете максимуму тут, залиште. Але не запустіть, якщо хтось просто запропонував вам більше грошей. Значення матеріалу повинно бути останнього мотиву. Тому що в кінцевому підсумку, якщо ви робите велику роботу, гроші прийдуть.
яблуко 1984 (історія реклами)
Я знаю, що Apple не хоче літати 1984 відео. Вони були тільки змушені зробити це, тому що вони не могли продати час, коли вони були придбані в перерву. І якщо вони зробили, і кращі комерційні компанії, які коли-небудь були зруйновані, що станеться з вашої кар'єри? Як ви знаєте, чи маєте можливість створити кампанію, яка матиме значний вплив на свою кар’єру? Я проект, який допоможе вам зробити ім'я! Одним з важливих речей про цей бізнес є те, що він приносить більше, коли ви робите щось з наполегливістю, стійкістю, пружністю і витривалістю, ніж коли ви блискавку. Якщо вони розстріляли 1984 р., ми не знали, що це було зауважень у нашій кар’єрі. Коли ви постійно прагнете зробити щось значуще, різне, свіже, більшість робіт йде під ножем для всіх сортів, іноді стопіви, а іноді добре з'являються причини. Але ви тримаєте намагатися. Якщо ви не приймаєте одну ідею, перейдіть і спробуйте створити інший. Якщо достатньо зробити, кілька з них з часом зламається через захист.
Ми не знали, що слава чекала 1984. Ми знаємо, що пляма було дійсно круто, але не було ідей, що це зробить мене відомим. Щоразу ви отримаєте завдання, ви намагаєтеся створити роботу, яка буде йти за межі можливого і перенести все, що ви намагаєтеся сказати, і іноді ви робите помилку припустимо, що вона вийде краще створеного. Наприкінці цього все вийде – він виявився сором'язливим або чимось дійсно щадним, але приступним, не захоплюючи кого-небудь, щоб купити продукт.
Так ви не можете виїхати з вашого шляху, ви повинні триматися і над, націлений на найвищий клас. Ви повинні бути послідовними, коли хороші ідеї не приймаються і повертатися навіть краще. Більшість агентств слідують за лідером замовника: При отриманні критики для першого великого рішення вони приходять і скажуть, ОК. Що ви хочете? і зробити те, що клієнт хоче. Ми, як, спробували зробити те, що було прохолодно, але ми не розуміли, і тепер все, що залишається для виконання всіх побажань клієнта. Це найгірший синдром.
Adidas - Лайла
Adidas - Привіт Завтра
Що має бути ідеальною освітою для рекламодавця? Якщо ви відреставили завтра і пішли навчити, що б ваш перший урок був? Я думаю, що рекламні школи сприяють розвитку. Але є одна пляшка. Курс повинен підготувати фахівців широкого профілю, не чисто копіювальні або художніх директорів. Творча особа повинна стати творчим лідером. У процесі роботи доведеться працювати з усіма медіа, познайомитися з новими каналами зв'язку, стратегіями, брендингом, культурою, національними характеристиками.
Щоб дізнатися більше, ніж школа може дати. Коли я вирішив ввести цю професію, я почав шукати каталоги фестивальних робіт і спробував створити хороші рекламні оголошення і друк. І тепер я знаю, що це займає багато більше знань людської психіки, щоб запропонувати їм комп'ютер, який хоче придбати, автомобіль вони хочуть приїхати, пиво вони хочуть пити. І це не так просто, як «збільшити валик і друк».
Playstation - Double Life - Як було створено Playstation Legend
Відомі творчі твори Я розмовляв про вас, викликаєте Lee Clow найрізноманітніших креативних директорів світу. Але в розмові з людьми, я також прийшов до висновку, що нагороди та найкращі клієнти беруться абсолютно неадекватними виконавцями, які підштовхують творчі роботи навколо, трамплінг їх у грязь. Як побачити це? - Я щасливий. Я висадив на території, де загальна мета була «Для великої роботи», і ніхто не спробував форматувати мій мозок. Я знайшов свій шлях «продукції». Я не думаю, що це конструктивно, щоб стати добрим, і я не думаю, що це нормально сказати, "OK, це сором'язливо, ви краще приходять з чимось гідним ранку." Я знаю, як допомогти людям знайти найкращі можливості, коли вони роблять щось добре. Коли я прогуляюся по кімнаті, де творчість працює над ідеями, я завжди тримую зворотні інстинктивні відповіді, такі як "О, це слабкий", намагаючись знайти трохи шляху до розвитку теми, кажучи, "Якщо ви це робимо, а потім візьміть його і переверніть його навколо, це буде бути одним з кращих думок, які я бачив тут." Це мій стиль навчання. Допомогти знайти насіння в будь-якій ідеї і вижити, не викинути їх, а не обертати і розм'якшувати їх, кажучи, що ваша робота смоктати і що ви краще отримати його для того, щоб або вийти з тут.
Я можу бути дуже зухливим, безглуздим, детальним. Від мене можна почути фрази, такі як «це не музика», «Ця лінія розвитку сюжету не найкраща». Я можу бути занадто педантичним, щоб зробити щось ідеальним, але я не знаю, як бути неприємним, не дивний, пікі. Я припускаю, що хтось з цими якостями може отримати високий і отримати результати, але більшість цих людей є досконалими, які, як правило, роблять свою команду нещасливим, тому що вони кладуть занадто багато тиску на них, покласти більше на їх плечі, ніж вони можуть носити.
iPod - Гей-мама (перегляд всіх оголошень, створених агентством для iPod)
Клієнт-агентство, як це між вами і Steve Jobs, між TBWA і Apple, є унікальним. Здавалося б, що деякі з недоліків галузі пов'язані з тим, що клієнти сприймають рекламодавців як постачальників, так і не бізнес-партнерів. Довіра і розуміння з обох сторін. Ось що болить мене. За 30 років я намагаюся зробити більше, щоб стати не тільки продавцем, але, на жаль, в одній точці ми все ще ставимо в наше взуття будь-яким чином. Це. Як це не так.
яблуко - Думайте різні
Так що я можу дізнатися від вашого досвіду з Steve Jobs як aspiring рекламодавець? Ну, унікальний Стів. Дуже мало таких клієнтів. У вас є один хлопець, що ви робите все для. Це винятковий випадок. Вам необхідно знайти смарт-особа на стороні клієнта, з якою ви будете працювати.
Не знаю, як слухати і не хочуть вчитися. Я думаю, що ми занадто активний, намагаючись довести, як смарт ми, тому ми витрачаємо більше часу, ніж прослуховування. На мій погляд, найкращим способом побудови відносин є прослуховування того, що говорять клієнти. «Дякую мені, що це, і це». Але якщо ви намагаєтеся краще слухати, ви дізнаєтеся, що клієнти зазвичай не говорять про те, що вони хочуть. Вони намагаються зробити, що вони шукають. Але єдиний спосіб клієнт може виразити це шляхом формування явних фраз. І співрозмовник без інтуїції дозволяє ці слова просто вилетіти вікно. Розумний слухач зрозуміє, що клієнт хоче запитати, але не знає, як це зробити. Якщо ви зробили все правильно, ви можете повернутися до неї і сказати, "Ви знаєте, що ви йдете про те, коли ви плануєте переїхати з цієї точки A до цієї точки B." І сьогодні я збираюся показати вам щось, що зробить людей подумати, що ви означали. й
Іншими словами, прослуховування є дійсно важкою проблемою для розумного хлопця в кімнаті, але тільки до тих пір, поки він не зупиняється, що він найхолодніший хлопець в кімнаті. Ось як я побудував стосунки з Steve Jobs. Я слухав і слухав його і слухав, тому що він один з найбільш блискучих людей, які коли-небудь працювали з. І тепер я маю достатню впевненість у своїй частині, щоб говорити мій розум, бо я знаю своє мислення. Він знає про те, що факт. А коли клієнт знає, що ви розумієте їх, ви отримуєте тонни свободи і автономії, щоб діяти. І якщо клієнт бачить у вас тільки свідомо-ідеальну – вважаємо, що успішні відносини не відбуваються.
Енергайзер - Гені
Один з найвідоміших рекламних персонажів - Енергайзер зайчик - доки його народження до Клею.
Повернемося до теорії вибуху TBWA, яка полягає в прийнятті ризиків, що підкреслюють традиційні припущення. Але як вона буде реалізована в країнах, які спочатку мають всю культуру, різну систему суспільства? Я залишатися дуже позитивним, тому я працюю протягом 30 років. Реклама може бути дуже розчарування бізнес. Я думаю, що ми входимо в період (як мій непристойний оптимізм пропонує), в якому любов хороших творчих творчих робіт за свою професію є обов'язковим, тому загальним місцем, що навіть в країнах, які не гальмуються і передаються, вони розуміють, що тільки такі люди можуть спілкуватися з світом навколо них. Походи, які борються за увагу, які безглузді талановиті в творчості, у здатності залучати, які можуть бути розумними і створювати веселі стосунки між підприємством, продуктом і споживачем, стануть просто необхідними клієнтами, які вирішили бути невидимими і медіокремом в своїй категорії, але лідери, які не хочуть витрачати гроші в маринованій.
І ви повинні зробити щось лову, щось на відміну від того, що народився раніше. Я думаю, що це час, коли рекламодавці починають вірити в кращі творчі рішення. Я думаю, що навіть для консервативних культур, найкращий спосіб побудувати бізнес, щоб слідувати за принципами, які реальність диктує, особливо якщо є плани йти на глобальні.
Споживачі стають занадто розумними і занадто пікантними, тому ви можете підключитися до них, лікуючи людей з великою повагою і показати всю творчість ви можете.
Я знаю, що ви йдете. Іноді я думаю, що люди не хочуть вірити речі, які неможливі звуки. Добре, кожен сором'язливий, всі бояться. У зв’язку з тим, що на основі економічних умов почнуться зміни. А потім найвагомішими будуть ті, які будуть рухатися далі.
Taco Bell - Чихуауа
ihaveanidea.org