MENA Cristal Awards 2008. Всі переможці тільки Арабського фестивалю реклами

Фестиваль арабської реклами - незвичайне явище, досить рідкісне і ще більше привертають увагу.

Ці фестивалі включають в себе премію Loerie Awards, що проводиться влітку в Південній Африці, але тільки в частині, так як вона в основному має учасників з Південної Африки, а Арабські країни Сходу і Північної Африки на Лорі не є значним кількісним.

The MENA Cristal Awards - це традиційний підрозділ фестивалю Французького Méribel Ad.

MENA – це знаменита аббревіатура «Східна Північна Африка» і чітко вказує на географічно- релігійну належність учасників фестивалю. Релігія в цьому випадку має особливу важливість, оскільки вона залишає значний відбиток на характер творчості в цих країнах.

Нещодавно на фестивалі «Мати» відбулася церемонія нагородження переможців в Лівані. І хоча європейські більш досвідчені рекламодавці продовжать допомогти своїм аналогам на Сході, вони вважають, що це дуже непотрібно, так як фестиваль на ногах і може існувати самостійно. Але зацікавленість всього рекламного світу до того, що відбувається не скасування, але досить навпаки.

За традицією Мена Кристаль, у традиціях Мерибель, що складається не тільки креативних та рекламних менеджерів, але й представників клієнтів, які завітали до цього року Олів'є Альтман, голова Publicis Worldwide:

Коли я був запрошений, щоб бути тут, як президент Юрі, моя перша реакція була: Чому? Ви не можете сказати, що у мене є багато досвіду реклами в Близькому Сході або Північній Африці! Або я вже досягла рівня репрезентації, щоб бути покровом заходу, як Jacques Seguela. Але коли організатори фестивалю розповіли мене, що менеджери агенцій цієї частини світу погодилися з цією супутньою ідеєю, розповіли, що це буде більш непристойним, якщо я звернувся на запрошення. І більше, ніж це, я бачу глобальну рекламу, яка випалюється нашими культурними відмінностями. Щоб побачити це, потрібно подивитися на кампанії, які, незважаючи на їхні локальні ідіосинкращі (або навіть навпаки), тепер подорожують світ за допомогою відеосервісів. У 80-х рр. Дизель зробив безглузду пародію чесності африканської реклами. На сьогоднішній день це країни Північної Африки, Близького Сходу, а також Азія, Східна Європа та Південна Америка, які приносять молоді та свіжість в нашу галузь, промисловість, яка була занадто обмежена та стандартизована «старою Європою» та Північною Америкою.

На додаток до Altmann журі увійшли 4 більш європейські - представники агентств з Іспанії, Франції, Німеччини та Великобританії. Всі інші представляли титульну область фестивалю, в тому числі всі представники замовника.

Оскільки творчість в мусульманських країнах з розумінням історії реклами ще дуже молодий, існує кілька нагород. "Кристали", символи фестивалю, розподілялися лише 38. Включаючи 6 Гранд Кристал, основні нагороди фестивалю.

Ще одна цікава різниця між цим фестивалем та іншими доказами молоді східного творчості є недоліком номінацій, які з'являються як гриби на всіх інших європейських, американських і глобальних фестивалів. Такі роботи на виставці MENA Cristal Awards – як категорії, так і дуже скромні. У цьому році в рамках інтегрованої категорії H&C Leo Burnett Beirut є лише два нагороди: Гранд Cristal в інтегрованій категорії був виграний компанією H&C Leo Burnett Beirut за свою роботу для Head&Shoulders і Cristal в категорії Веб-сайта.

У найцікавіших номінаціях – TV, Press Magazine, Press Daily та Outdoor – віддано 26 кристалів. Наймасштабнішим з точки зору нагород було очікувано номінацію TV - 10 кристалів. Два «преси» отримали 6 кожного, а позбавили «на відкритому повітрі» - тільки 4. Гранд-криста на цьому фестивалі традиційно присуджується одному з переможців Cristal, тому всі переможців мають два нагороди.

Як для географії, реклама з 6 країн отримала нагороди в цих номінаціях. Об'єднані Арабські Емірати є лідером – вони мають 11 кристалів, Єгипет і Ліван – 5 кожного, Туніс – 3, представники Кувейт і Марокко отримали одну нагороду кожен.

Великий кришталеве телебачення

р.

Кристал ТВ

Журнал прес-релізів

414971

Журнал прес-конференції

р.

Прес-центр

Прес-центр

Великий Cristal Назовні

Кристаль відкритий

номінальний #image5881855