Великі імена, створені непрофесійними

Як показує історія, не завжди таланти копірайтера сприяли створенню великого бренду. Іноді назва походить від імені або проживання засновника. Однією з найстрашніших головних болів для людей, які починають новий бізнес, є приїхати з ім'ям для їх осушування. З глибоким змістом, на тему, легко, пам'ятний, і це, звичайно, залишиться протягом століть.

Історія показує, що популярність багатьох брендів є чисто історичним, а не через винахідливе namming.

Днів і тижнів проводяться пошук таємного слова, а недепроцентні рахунки від торгових агентств.

Але як історія найуспішніших брендів, які проживали і володіли нашими думками протягом десятиліть доведено, найбільш талановиті копірайтери та дорогі агенції, а також намінування, брендування та багато іншого смарт-слова, часто не мають нічого спільного з ним.

Назви відомих брендів були іменами міст, імен та прізвищ засновників, що відображають свої погляди на світ, релігійні переконання та навіть харчові вподобання. Не кажучи вже про простий вплив обставин.

Були два брати ім. Даслера. Адолф і Рудольф. Вони мали сімейний бізнес - вони зробили спальні тапочки. Підошва автомобільних шин, верхня частина відхилених військових уніформ. Винайдені нові моделі, інші продаються тапочки. Потім прийшла тренувальний туфлі, чешки з шпильками. Навіть ковзани. На ранніх термінах минулого століття Даслер був невизнаний стандарт світового спортивного взуття.

Але після смерті батька брати перенесли на шматки. Два великих взуттєвих заводів були розділені точно навпіл, і кожен пішов самостійно. Adi Dasler почав виробляти бренд взуття "Adidas". Рудольф - взуття "Руда", яке згодом став брендом взуття "Пума".

Це сталося в німецькому містечку Херсонаурах, який також розділив братів на дві частини. Учні цих заводів вирушили лише на їхні шини, відвертають різні боби, а їхні діти відвідали різні школи. Компанії мали свої футбольні команди.

Працівник однієї компанії буде гасити відразу, якщо він бачив одяг або одяг, виготовлений конкурентом.

О. Кірк Критисен, засновник компанії, створив цю назву, поєднуючи данські слова «плей» та «добрий» (праворуч та гонт). У латинській мові «Лего» означає «Я читаю» або «Я з’єдную». П'ятувальник професії Крістіансен вперше зробив дерев'яні іграшки, які з часом стали настільки популярними, що інші майстри повинні бути залучені до роботи. Дерев'яні кубики перетворилися в пластик, і ідею їх з'єднання і поділу привезено з Англії сина Крістіансена. Легко виражена навіть дуже молода дитина, це ім'я запам'ятовується миттєво і назавжди - без причин пристрасть дизайнера часто живиться дорослими. Lego - це слово для гри і компанії.

АшанЗ французької назви області, де народився засновник компанії Gerard Mullier - hauts champs (літерально - високі поля), в французькому вираженому як O Cham.

Спочатку вона була зареєстрована в Росії як ТОВ «Ошан», а потім, з урахуванням особливостей російської мов (О - нестійкий, виражений як А), компанія була перереєстрована.

Завантажити Adobe Photoshop Це майже кожен другий російський комп'ютер. А компанія названа річкою Adobe Creek, яка протікає за будинок засновника John Warnock (John Warnock).

яблукоУлюблені фрукти засновника компанії Steve Jobs. Упродовж трьох місяців роботи компанії «футил» він дав партнерам літімату: «Я буду ім'я Apple, якщо ви не пропонуємо краще один на 5 годину». Apples Macintosh - назва яблука, що продається в США.

Бомби— аббревіатура від Bayerische Motoren Werke AG, в російській перекладі, Баварські моторні заводи. Білий і синій круглий BMW емблема все ще в використанні сьогодні – це стилізоване зображення обертального пропелера літака, і дати з цього періоду в історії компанії. Дизайн також вказує на зареєстрований синій і білий прапор Баварії.

канонНа честь Кванона, буддійської богиня. Звернулися до Canon, щоб уникнути протестів від релігійних організацій. Крім того, головними покупцями спочатку були американські солдати, а для них було дуже складне ім’я.

КасіоНа честь засновника компанії Kashio Tadao.

УкраїнськаСан-Франциско. Логотип відображає Golden Gate Bridge в Сан-Франциско.

Кока-КолаОсновні інгредієнти Coca-Cola при відкритті напою.

компатакСклад і пак (маленька інтегрована частина)

КорельНа честь засновника компанії Майкла Копуленда. Підходить до лабораторії пошуку COwpland.

МастурбаціяЗасновник компанії Kim Woo Chong (Kim Woo Chong) назвав компанію скромно, «Великий Всесвіт», що є перекладом з Кореї.

Фуджі. Назва походить від імен засновників - Furukawa і Siemens. Компанія FuSi була перейменована в Fuji. Є також легенда, що ім'я надана на честь найвищої гори в Японії – Фуджі. Згодом дочка Fuji Tsushinki була перейменована Fujitsu.

УкраїнськаНазва походить від слова Googol (кілька з 100 нуль).

Хітачі- Японська для світанок.

НавігаціяЗасновник Soichiro Honda Honeywell.

доб.

Веб-камераЗасновник Джек Сміт прийшов з ідеї доступу електронної пошти через веб-сайт з будь-якої точки світу. Коли Saber Bhatia прийшов з бізнес-планом для сервісу, він пішов через всі слова, що закінчуються в "пошті" і в кінцевому підсумку опрацьовував на гарячому аркуші, як назва, що міститься в буквах HTML (позначна мова веб-сторінок).

HP (Hewlett-Packard)Засновники Bill Hewlett і Dave Packard, щоб вирішити, ім'я якого буде спочатку в назві. Як ви можете побачити, Білл виграв.

ПроксимусУ корейці «презент» (час).

КОМПЛЕКС- Міжнародні бізнес-машини.

Головна "ІКЕА" Він стоїть на Ingvar Kamprad Elmtaryd Agunnaryd, ім'я засновника та ім'я двох сіл, в яких він жив.

Веб-камераЗасновники Bob Noyce та Gordon Мур захотів назвати компанію Moore Noyce, але потім вже було мережа готелів з такою назвою. Так вони вирішили зупинити коротку для інтегрованої електроніки.

КавасакіНа честь засновника Shozo Kawasaki.

КодакК – улюблений лист Георга Східмана, засновника компанії. Він шукав слів, які починаються і закінчуються цим чудовим листом. У всіх алфавітах «К» написано таким же чином. В кінці Кодак був обраний, нібито, це звук, вироблений камерою при зйомці.

КнорВід імені Карла Гайнича Кнорра, засновника торгової марки.

ПрошивкаПерші листи двох корейських брендів Lucky і Goldstar, які об'єдналися в одну компанію.

ЛотосЗасновник компанії Ентоні Колін Бруце Чапман (як свідчить монограма у верхній частині логотипу – літери C, A, B, C). Чапман назвав дружиною і першою любов’ю «Мій Лотос Квітка». Компанія названа її.

Українська- Microcomputer програмне забезпечення. Він був написаний як Micro-Soft. Після чого було видалено кашу.

Ім’я в перекладі означає «три діаманти», або «три діаманти», слово «хіші» (при сумі, перша стружка називається відповідно до правил японської фонетики і «хі» перетворюється на «бі» означає «хнут». Застосовується для позначення алмазної форми.

Логотип. ПроксимусЦе результат злиття сімейного герба родини Івасакі (три діаманти) і клан Тоса (три дубові листя ростуть з одного боку). Ятаро Івасакі прийшов з сім'ї, яка продала свою благородність, і після відновлення Межиджі він отримав суднобудування Тоса клан. Понад два покоління, Kayota Iwasaki перетворили бізнес і створили Mitsubishi Motors.

З моменту свого заснування Logo залишається практично незмінним.

МоторолаЗасновник Павло Галвін отримав назву, коли його компанія почала виробляти радіо для машин. Багато виробників аудіо компонентів в часі

Вони закінчилися «олою».

НЕКАкронім для Nippon Electric Company, Ltd, який був скорочений в 1983 році.

Ніамериканці, які вимовляєте некоректно, якщо ви фокусуєте на відкритому синіці. У Росії також правильна вимова Ніка, ні Ніка. У 1978 році Blue Ribbon Sports був офіційно перейменований в Nike, Inc. Вважається, що ім'я береться з назви богів перемоги Нікі.

МикитаОригінально Nippon Kogaku, значення "японські оптики".

Українська3 японських персонажів «Nin-ten-do», які можна перекласти як «Heaven blesses hard work».

НінаРаніше відомий як Nichon Sangio, що означає "японська промисловість".

9816695р.

ПлеймейтНа заводі працює деревообробна завод і виросла для виробництва гумових виробів в Nokia, Фінляндія. Компанія отримала свою назву від площі, де Фрадрик Ідестам купив землю на другий паперовий комбінат 1868 р.

Продам будинок Nokia відомий з 1270-х років, хоча перший документ згадував, що він датується 1505. Поточний Nokia знаходиться в 15 км від Tampere. Ще одна річ в тому, що ім'я самої області, як вона вважається, походить від старого фінського слова Ной (плуальна ноксія), денотація чорної смужки, яка колись жив у тих місцях. При зникненні зникне слово, що надійшло на посилання на будь-який звір з чорним хутром, наприклад, мартеном.

романшНазва була покоївка дружини співзасновника Джорджа Канова. Вона помилково думала «Новелл» означає «новий» французьким.

АудиторіяЗасновники Ларна Еллісон та Боб Овес працювали над консалтинговим проектом для КІА, зашифрованою Oracle. Проект був пізніше закритий, але ім'я залишився.

р.

Саніо- "Три океани" в Китаї.

ШахрайствоВін був заснований в 1847 році від Werner von Siemens.

У післявоєнній епоху американці переглядали все японське з зрозумілою не довірою, і так було прийнято рішення про те, що не буде асоціюватися з Японією. Після того, як багато обертів, Sony прийшла з латинської "Сонуса" (повний).

Назар- за назвою сузір'я. Також відображається логотип компанії.

Subaru - японське ім'я для кластеру Pleiades в сузір'ї Taurus. Шість зірок можна побачити в нічному небі з голим оком, ще 250 з телескопом. Кана вивіски, які напишіть слово "Субаруб", переведені як "точність шляху" або "прибрати разом". У Японії це ім'я співзвучна з ім'ям Мецюбоші ("Зірки піку").

вуаєристЗаснований 4 університетських друзів, коротким для мережі Stanford University.

АксесуариЗасновник Michio Suzuki.

УкраїнськаSamsung в Кореї означає три зірки, які були зображені на першому логотипі компанії:

р.

Хмарно- Витоки етимології лежать в 10-х роках минулого століття, коли резидент Токіо Токузі Хайакава почав виробництво фірмового продукту - вічно загартованого механічного олівця, який не вимагає заточування!

КСНУМКС Компанія отримала свою назву в результаті зменшення 1978 року колишньої назви ТОВ «Кіо Шибаура електротехніка», отриманої з об’єднання Токіо Денкі, яка займалася побутовою електроприладами, та Shibaura Seisaku-sho, що виготовило важке електрообладнання.

ТвитнутьЗасновник Sakichi Toyoda. Пізніше було змінено до більш привабливого Toyota. У японській мові складається з 8 букв (пощастило число в Японії).

ТДК– акронім від Tokyo Denkikagaku Kogyo K.K. – це назва офісу для виробництва феритових ядер.

ПЕПСИПерша виготовлена в 1890-ті роки в Нью-Берн, Північна Кароліна фармакістом Калебром Брадхемом. 28 серпня 1898 р. Пит Брад був перейменований в Pepsi-Cola. 16 червня 1903 р. було зареєстровано торгову марку Pepsi-Cola. Відповідно до одного варіанту назву "Пепсі" Калебр Брадхем виробляється з слово диспепсії. За іншою версією Caleb Bradham запозичила назву «Pep Kola» від одного з місцевих конкурентів, злегка відрегулювала його і назвав його напій Pepsi-Cola.

«Пепсі-Кола» – анаграма слова «Епіскопаль». Аптека Opposite Bradham була великим єпископським собором. Сама компанія заперечує цю версію.

P-E-P-S-I є акронімом для «Оплатити кожен Pence to Save Israel». За даними цієї теорії, виробник напоїв є фактично організацією Zionist, яка гальмує гроші в Ізраїлі.

З іншого боку, Калебр і його відвідувачі просто люблять звучання цього слова, так як він відобразив те, що газований напій дав певну енергійність і енергію (pep - життєздатність духу, енергії, живих ліній).

Габаритний зображення

ФіксаториКомпанія отримала назву свого засновника Фрідріха Філіпса та сина Ґерарда, який заснував його в 1891 році в Ейндховені, щоб виробляти лампочки. Від носіння світла до людей не відмовлялися і дотепер, але поповнив їх діапазон з парою сотень імен.

(Р)

Ксерокс- походить від грецької "Xer", яка, всупереч поширеним здогадкам, перекладається як "сухий". Справа в тому, що в момент написання назви для майбутнього копіювання гіганта (лат 40-ті рр.) було тільки вологе копіювання, і автор хотів підкреслити використання сухого порошку барвника в технології. Вона звучить, до речі, не на всіх, як «Xerox» – відповідно до всіх правил англійської мови, це ім’я читає наступним чином: «Zirox».

УкраїнськаСлово було монетовано Джонатаном Свіфтом у ТРЦ Gulliver. Це було ім'я репульсивної, дегустаційної людини. Засновники Yahoo! Jerry Yang і David Filo вибрали назву, тому що вони називають себе yahoo's. Ім'я стоїть за Yet Ще один ієрархічний позаспокійливий Oracle.

3КомМи приймали ім'я Компативної корпорації комп'ютерних комунікацій, викинули останнє слово, відкинули всі листи, крім перших трьох, і давали аналогічні умови!

Математичний запис тричотирьох акронімів гірничодобувної компанії Міннесота

JVC — Японія

УкраїнськаІм'я отримано з Yet Інший індексатор.

керма- з англійської Рамблера (гід).

свінгери- розташування компанії в м. Лебедян

Також читайте:

Історії великих логотипів

Де з'явилися імена для супер-агентів (BBDO, TBWA, DDB тощо)

Світ імен

Як народилися супер-бренди

Cunning Marketing - Шукайте продаж

через /kreativnyj-obzor/v-poiskah-prodazh-188905