Роман Оболончик: Якщо у вас є проблема, починайте з собою.

Анатолій Голубовський

Роман Оболоньчик – власник та засновник клінінгової компанії «Украка-24». Чоловік, батько, син, брат.

- Роман, це ваш перший бізнес?

-Ні, не перший.

Коли ви хочете розпочати бізнес?

- Коли я був студентом.

до Де ти йдеш?

-У CDTU - Черкаський державний технологічний університет

Ви бачили себе як серйозний бізнесмен з першого року?

- Ну, не з першого, звичайно.

Коли ваш перший комерційний досвід?

до О, вона була у старшій школі. Ми проживали в військовій частині. Тут були величезні сади. Ми перебираємо яблука і перевозимо їх на ринок. Продається в відро. Це була моя перша робота. Були інші купони в обігу.

- Чи небезпечно це? Чи можна ви, скажете, зловити ремінь або просто посипати його?

Наслідки не були особливо думаними про те, що вони будуть – наші батьки були в серйозних положеннях цієї частини. Це просто хвилювання. Весь будинок військових дітей. Я знаходився там.

Чи важливий фінансовий компонент або просто хвилювання?

- Просто хвилювання. Ніяких фінансових труднощів. У той час всі були добре забезпечені. І після школи він почав працювати барменом на нашому локальному Max bar. І пішов навчатися в Черкасах. Там разом з однокласником продається горіхи і насіння гарбуза. Моя батько мала машину. І пішов до сіл, купили горіхи, в домашніх умовах чіпляли і подавали в Черкасах на оптову базу. Існує технологія вибору горіха, щоб ядер перервулися в квартали. Я дізнався, як правильно це зробити. Я купила відразу три мішки насіння. Я поклав її в підвал. Я доводжу їх до основи вранці, і вони сухі. Готча.

до В цілому, я вже мав досвід дозрівання і знизів.

-Так. Звичайно, це все про дрібні речі, але деякі досвід, звичайно, отримані.

- Коли ви починаєте очищення?

- Рік тому з метою. Липень 2014

- Чому це вибір?

Після другого року університету я почав працювати на станції метро «Золотош». Працює в якості молодшого оператора, заправлених машин. Влітку на постійній основі, під час шкільного часу - у вихідні дні. Бізнес-власник в кінцевому підсумку бачив у мене перспективу зростання, запропонованих для відкриття автомийки.

- Як визначити перспективи? Ви виділили, зробіть ініціативу?

- Він зробив. Наприклад, на АЗС була торгівля в маслі для готівки. Немає записів. Пропоную форму бухгалтерського обліку. Існували інші випадки.
Я не можу відмовитися від пропозиції, щоб створити миття автомобіля. Тоді я був в 5-му класі, і я знав, що я повинен почати десь. І ми це робили. Він фінансується, я знайшов штат, обладнання, хімії. Після миття сотою вагонів слід. Потім автомобільний магазин. Потім запасні частини вантажівок. Я зумів. Через три роки я зрозумів, що я виріс з неї. Місто невеликий, я потрапив на стелю, мені довелося переїхати. Я вирішив піти в Київ. Я пішов два роки тому. Недільний друг спробував вижити мене на довгий час, жуючи, вони кажуть, нічого не скинути в Golden Bear. Про три роки тому я почав веб-сайт. Зайдіть його. Сайт був добре.

до Що робити?

- Очищення. Тоді я переїхав до Києва. Почати бізнес. Разом з другом. Але в підсумку він пішов, залишаючи мене на сайті. Проживання Рік тому, перші клієнти проводилися. У першому місяці було три накази. Тепер це 5-7 день. Ми маємо стабільний щомісячний ріст. 17 серпня в Харкові відкрився перший відділ.

Що мотивує вас в цьому бізнесі?

до Це ваш. Ви все інвестуєте в цей бренд, взявши його з нуля. Це як дитина. І я лікую його дуже відповідально і невдовзі.

Які цінності робить ваш бізнес знову? Що ви хочете бачити в ньому?

- Я не говорю, що це чистий і замовлявся. У Києві вже понад шість сотень конкурентів. Ринок переповнений. Жорсткий з обладнанням, з хімією. Їх ціна пригнічує євро. Разом з тим, вартість послуги з мінімізації. Але з усіма бортами для клієнта важливо зберегти людину всередині.

Коли ви почали очистку, вам було цікаво, тому що це було щось нове для вас, або навпаки, ви зрозуміли, що ви можете побудувати його?

- Я з'ясував його досить близько - Я мав досвід в машинній мийці - і це. Прибирання салонів - є щось пов'язане з цим. У мене були постачальники хімічних речовин і обладнання - Я зумів зробити друзів з ними протягом багатьох років провідної мийки. Ми завжди були на ринку, враховуючи хороші умови. В основному, я цілеспрямована людина, так що я думаю, що я б підняти будь-який бізнес. Хоча це було поганим початком. Стартовий капітал - 5000 грн. Я купив квартиру вчора, так що гроші тимчасово вийшли.

- Як ви піднімаєте бізнес від нуля в умовах України?

до Ведуться дороги. Якщо ви встановили мету, ви можете зробити все. Але без стартового капіталу і інвестицій, зрозуміло, які сфери життя будуть недоліки спочатку. Минулого року родина страждала. Мінімальний час був присвячений їй, максимум - до причини. В першу чергу все повинно бути зроблено самостійно - перевезення, оцінка, доставка.
Тепер є два менеджери, є оцінювач, диспетчер, відповідальний за покупку. Драйвер і автомобіль.

до Скільки людей в офісі?

Шість. Клінери 60-70. Ведучий і водія знаходяться на лавці. Решта є курсом плюс інтерес до замовлень.

до Що вас цікавить?

Найкращі умови оплати, ніж інші компанії. Саме тому вони пішли. Це, як правило, люди з досвідом, від 5 до 10 років в бізнесі, від багатьох я дізнався корисні моменти.

до Під ріжучою кам'яною водою, звичайно, не протікає. Але в Україні загалом законодавча база не заточується для будівництва бізнесу. Це його стрижка. Ваша думка.

до Це правда. держава не завадить увагу. Без кредиту. Не існує підтримки малого бізнесу. Не існує конфлікту з владою, дякую Богу. Я оплачую час і намагаюся розраховувати на себе. В цілому, так далеко, маленькі бізнеси не особливо громіздкі - і спасибі.

до Який стан ринку очищення в Україні на даний момент?

- Ринок загинув себе. Конкурс величезний, можливість заробляти на мінімумі.

- Чому це сталося? П'ятнадцять років тому цей бізнес не існує в Україні. Не найбільш очевидний спосіб заробити гроші

- До 2008 року очищення відчував себе досить впевнено. Як і більшість компаній. У цьому сегменті створено велику кількість компаній. Потім змінилися час, зазор, на який можна заробити, весь час звужений, багато для того, щоб тримати на початку відвалу. На даний момент ринок ще перенасичена, умови проведення дуже суворі. За минулий рік чотири компанії (це те, що я знаю напевно) залишила Київський ринок.

Тим не менш, ви вирішили ввести цей ринок в такий непростий час. Вони зуміли встановити себе в рік і збираються розширюватися. Як зробити це?

Я думаю, що головне - можливість правильно розрахувати і вести переговори. Проживання кожного дня з вашим бізнесом.

999.00 Р

Скільки досвіду в управлінні пральною машиною, сервісною станцією та іншими допомогли Вам у формуванні вашої компанії?

- Колосаль. По суті, з 21 року я займаюся управлінням – рекрутингом, таблицями управління, загальними даними.

Оцінити те, що ви маєте більше, як бізнес-менеджер, університет або бізнес-менеджмент.

- Звичайно, управлінський досвід. Цього року я закінчив бізнес-молоддю, російський проект та бізнес-школа. Також проводяться семінари в Україні. Канали залучення нових клієнтів, обробки, розуміння, які прийшли з куди, що перетворення. Курси управління персоналом

Продовжуємо саморозвитку в бізнесі.

- Звичайно. Не без нього. Університети не навчають цього. І що навчаються... Я дізнався про те, що я знову поїхав до пар і знову - Я не зацікавився всім цим.

- У вас є два діти. Ви плануєте відправити їх на традиційний, щоб говорити, школа або ви плануєте альтернативні методи навчання?

З першого вересня я відправив сина до приватного садку. Що стосується школи, я маю великий сумнів про нашу систему освіти. Середній і високий. Гроші батьки, які витрачаються на освіту, є відходами. По суті, все мало і має вчитися самостійно. В даний час ми відвідуємо форму саморозвитку. Три етапи. Базовий курс три дні. Людина з шістдесяти. Другий етап – половина кількості людей. Зараз у мене є третій етап, лідерська програма. Сімнадцяти осіб. Налаштування мети, досягнення його, відповідальність, творчість, спосіб мислення, можливість створення команди.

до Це чудово. Весь багаж необхідно вводити в практику. В іншому випадку виснаження з таких програм є сертифікатом на стіну. Це його. Людина набуває такої «семінорозадені» для себе, нічого іншого.

- Так, я мав справу з цим. Від семінару до семінару Ви повинні пересуватися і зробити щось самостійно. Ніщо буде працювати, якщо ви просто слухаєте і не застосуєте його.

Як ви плануєте розвивати свою компанію?

- Відкрито відділення у Харкові. До кінця року – Дніпропетровськ, Одеса, Львів.

-Діти з Україною або?

У майбутньому я планую опанувати Росію, можливо, Казахстан. Але це ще віддалено. І наступного року – відділення в українських мільйонерів. Тоді інші обласні центри.

- Всеукраїнське розширення?

- Звичайно.

до А потім? Якщо ви хочете продати свій бізнес або ви плануєте його залишитися?

- Я не планую продати. Я думаю, що я збираюся реалізувати його. Розробка та розробка. Дуже цікаво дотримуватися реалізації різних інструментів і порівняти їх з отриманими результатами. Зараз такий етап у Харкові. Вступ.

Ви думали про те, що ви будете залучати дітей до бізнесу? Як працює?

- Ну, коли вони мало, я не зробив. За час, коли вони виростають, це не те, що ми живемо в Україні.

- Чому, то, щоб розвивати бізнес?

- Значення?

до Що я сказав вище: підняти, продати. І залишити.

- Варіант. Але, ймовірно, якщо я відразу приготував бізнес для продажу, я не міг поставити серце в неї. Так що для мене немає можливості.

до Що таке сім'я.

- Дуже важлива частина життя. Підтримка. Догляд. Розуміння. Натхнення

- Чи підтримує ваша дружина все?

- Звичайно. Без підтримки і віри коханої людини складно створити що-небудь.

- Це спірне. Мотивація для різних людей дуже відрізняється.
Для кого, просто «О, не вірите в мене?» може стати дуже серйозним подразником. Але кожен сам.
Якщо діти обирають свій шлях від бізнесу, як би ви почувалися про це?

до Це їх вибір. Я не сказав мені, що робити в житті, де працювати. Загальна свобода вибору.

до Що таке брат?

Менеджер з продажу у великій компанії

до Що про ваших батьків?

- Відмінно. З матір'ю, ми називаємо практично щодня. Ми часто йдемо до наших батьків, підтримуємо їх, намагаємось подарувати їм приємні сюрпризи. Моя мама - дуже творча людина.

до Що робити?

- Лікар за професією. Зараз він активно займається йоги, а точніше - поїздами, активно їздить на велосипеді, відвідує салон краси.

- Як старий?

- Шість.

- Добре зроблено. Кожен повинен
З активних видів відпочинку, які ви віддаєте перевагу: катання на лижах, дайвінг?

-Скі. Дуже серйозно. До певної точки, зимові види спорту були за межами мого досягнення - не було катання на ковзанах або можливостей для залучення інших видів спорту в Золотнос. Тому, коли студентка поїхали в Карпати і набивав пучок синців вперше, він був дуже зміщеним. Я вирішив собі, "Це не шахта". Через рік вони називають офісом декана і пропонують піти як куратор групи. Я маю на увазі, безкоштовно. Я не сказав ні. Група складається з близько 30 осіб – до речі, він отримав значний досвід управління не завжди собером і адекватною командою. Після прибуття молоді люди запитують питання: «Чи можна приїхати?» Для того, щоб не вбити обличчя в бруд, він відповів, що я можу. Я мав вчитися швидко. З тих пір я подорожую 3-4 рази на рік.

- Бук?

- Стартував на Драгобраті, тепер тільки в Буковелі. Я пішов на Драг минулий рік, хоча. Я тільки користуюсь власними лижами. Так гори і лижі все. І дайвінг – це просто нещасний випадок. До 10 метрів відійшов невеликий дайвінг. Для загального розвитку, щоб говорити.

Чи існують будь-які неспортивні заходи?

- Кількість шахів?

- Я думаю так.

Я грав на першій дошці і думав, що я граю добре. У інституті куратор нашої групи обіцяв п’ять точок на іспиті до особи, яка б’є його. Зіграно з ним. Я не можу грати.

- Вимкнено?

Не те, що я був розчарований, але я хотів би виграти. Я прочитав літературу і спробував її... У будь-якому випадку я ніколи не збити його.

- Найяскравіша пам'ять дитинства?

Вже літо мій брат і я взявся до мого величного будинку в Миколаївській області. Свіже повітря, ліси, каштани, свобода. Я думаю, що це.

Чим здивувати тебе найпонадійнішою дружиною?

- Згода. Ми пішли до того ж університету. Коли я був в третій рік і вона була в перший рік, я спробував дивитися після неї. Вона не приймала мене. І через чотири роки я прийшов до Черкаси, ми випадково зустрілися з нею і якось так сталося, що цей час не вдалося відмовитися.

Так римська формула успіху є наполегливістю?

- Ймовірно

до У бізнесі та в особистих відносинах?
-Так. Я думаю, наполегливість є дуже необхідною якістю. Можливість делегувати обов’язки. А потім відповідальність. Не варто шукати несправності. Якщо виникає суглоб, починайте з собою.