Зробіть поради щодо виховання дітей, які повинні знати кожна мама!

Юлія Борисівна Хіпенрейтер – доктор психологічних наук, професор Московського державного університету ім. Ломоносова, а також дуже мудра жінка, яка може дати хороші поради щодо виховання дітей. З любов’ю ви отримаєте щасливу дитину. Вона ділиться своїм досвідом у численних наукових виданнях та лекціях. Ми зібралися для вас 17 виписок цієї мудрої жінки.

Освіта.

• Підготовляти дитину не навчатися. Батьки не існують для розробки умовних рефлексів у дітей.
  • Я не схожий на дієслово "до освіченості". Це дуже часто пов'язана з діями, такими як співвідношення, беручи, вимога, контроль, перевірка. Тому краще сказати не «виховате», але «виростити». Допомагає виростити. Так що один день дитина росте і може жити серед інших людей самостійно.
  • Пам'ятаєте Мішеланджело fresco: Бог створив Адам. Їхні руки – зустрітися; Божа потужна, м’язова рука тягнеться до руки Адама. З дорослим є носієм знань, мудрості та етичних принципів. І він переходить на дитину.

• Як дитина виростає і може жити самостійно, дорослий повинен перенести свою руку. Зважаючи на те, що дитяча рука вже отримала власну владу. Він індивід, людина. Місія батьківського виховання. І тільки свої особисті почуття один одному, їх любов, дружба між батьками і дітьми залишаються.
  • Запобігання насильства проти дитини. Кожна дитина має власний процес розуміння, власний темп розвитку, зростання. Ми не можемо заважати в цьому процесі, нехай тільки безперешкодно. Це означає розбити його! Паранти повинні бути помічниками: це як рослина – вона повинна бути живою, захищеною, і не витягуватися з вершини, не поспішаючи.
Нетримання

• Невідносимість - єдина дитина може протидіяти неправомірності.
  • Здрастуйте, щоб привернути увагуДуже характерна для дітей.
  • Підліток мода як курча Багато хлопці забирають і перевозять її в більш-менш серйозну форму, і після кількох років посміхаються, шукаючи назад. Але Бог забородав батькам, щоб ввести в простежний конфлікт з сином або дочкою.
  • Дисципліна не до, але після того, як хороші стосункиі тільки на їх основі.
  • Ваша дитина потребує негативного досвіду.Звичайно, якщо це не загрожує свого життя або здоров'я. Дозволити дитину зіткнутися з негативними наслідками своїх дій (або бездіяльність). Тільки тоді він зросте і стає свідомим.
  • Діти часто подумують своїх батьків «Ірон Фелікс». йТому що батьки не використовуються для розмови про себе. Ось чому так важливо поговорити з дитиною про те, як ми відчуваємо: "Ви знаєте, що боляче чути." Він сам малює. Головне - бути щирим і не маніпулювати своїми почуттями.
Самооцінка.

• Самооцінка дитини вимірюється діями. Я добре навчаюся. Допомогти мамі, я добре. Дитина повинна бути добре оброблена. І якщо це не так, якщо «Я не навчаюся добре, моя мама мене зраджує», то він дуже хворий.
    Дитина не може жити з поганим поглядом себе.Має механізм саморегуляції. Як загоєння трави, підліток шукає місце, де він отримає затвердження, підтримку, визнання. Він шукає авторитетну думку десь, і він походить від бандиту або з батька - він не піклується.
Школа.

• Школа як організація не зацікавлена у розвитку творчого мислення і незалежності дитини. Побудовано в задачах, програмах, техніках. Задовольнить їх виконання. По суті, школа є лабораторією для виробництва слабомолодих людей: студент, за визначенням, примусовим. Він виконавець.
  • Коли дитина вимушена, застрахована, коли каже вчитель, «Я не переведемо в наступний клас» або «Всіх навчився, і чому ви так приступили?» – страх і почуття нижчості закріплюються у дитини. Він втратив енергію, прагнення зробити щось. Таким чином, батьки повинні зробити вибір: як з дитиною, так і з дитиною. Натхнення – завдання дорослого. Якщо у школі немає цього, то батьки повинні принаймні приймати перші кроки в цьому напрямку. Ви не повинні.
  • Один з учасників у моїх семінарах сказав мені, що вона була викликана вчителям і почала псуватися сина: він так і так, він п'ятий і десятий. Але ця мама просто сказала: "Ви знаєте, Ніна Петровна, я люблю мій хлопчик дуже багато!" І Ніна Петровна закрила. Це одна відповідь.
  • Є ще один, навпаки. Дякую за те, що я можу бачити ваші бажання, щоб допомогти дитині вийти з цієї неприємної ситуації. Я зроблю, як ви сказали мені. "Ви, ймовірно, помітили поліпшення, і так я." Я впевнений, що це через ваші зусилля. йВчителі є людськими. Іноді важливо заспокоїти і підтримувати їх. Зробіть зрозуміло, що ви цінуєте свою роботу, поважайте її. Ваша оцінка дитини завжди до вас. Неважливо, що ви сказали, ви все ще любите його.
  • Школа є тимчасовим. Ваше ставлення до вашої дитини
Дитина є вашим другом, вам не потрібно освіченувати його, він повинен бути піднятий, постійно живить батьківську любов. Вивчайте дитину правильно, щоб виростити повноцінний член суспільства.

через takprosto cc