Emotiv Insight: перший знайомство з нейронним інтерфейсом

Emotiv Insight є невеликий портативний нейронний інтерфейс. Кілька років тому (у 2013) Я спонсорував цей проект на Kickstarter за $330 (нині доступний від $299). Початкова дата відправки пристроїв була встановлена на березень 2014 року, але я отримала його тільки сьогодні.
У цій статті я коротко описую перше знайомство з Emotiv Insight, після чого стаття буде опублікована з оглядом SDK і програмного забезпечення з точки зору програміста.

1. Особливості
  2. Розпакування і зовнішній вигляд
  3. Про нас
  4. Дефіцити

Особливості
  • Ціна: від $299
  • 5 датчиків EEG
  • Використання LE Bluetooth 4.0
  • Датчики: гіроскоп, акселерометр, магнітометр
  • Батарея: Lithium-polymer 480mAh, обіцяє час роботи - мінімум 4 годин
  • Вага: я не знайшов достатньо чутливих масштабів в документації, але я ледь відчуваю пристрій на голові.
  • Програма здатна розпізнати вирази обличчя і деякі емоції (смішка, wink, сюрприз, інтерес), а також має можливість розпізнати деякі психічні команди (до, вниз, витягти, натиснути і т.д.) все це природно вимагає тренування і калібрування. Промо відео

Розпакування і зовнішній вигляд
На площі милий ящик прийшов, аналогічний один продає Mac Mini.

Всередині ми маємо:

1. 4 окремих датчиків.
  2. Зарядний кабель USB.
  3. дуга з сенсорним портом.
  4. Основна частина з кнопкою, зарядного порту і один вбудований датчик + 3 порти для установки датчиків, які йдуть окремо. А один порт встановити додаткову дугу з датчиком.
Датчики м'які і напівпрозорі. Всі датчики, крім вбудованої частини, змінюються і з яких причин нерівномірно пофарбовані зелені.

Р

Це виглядає так.

А дуги досить гнучкі, вся структура сидить на голові комфортно, але спочатку я іноді відчував некомфортний прес під лівою вухо цієї деталі:

Про нас
Слід зазначити, що якість всього програмного забезпечення та документації, яку я знайшов, відверто, погано. Нестабільна робота, не інтуїтивно зрозумілі інтерфейси. Все програмне забезпечення розсіяне в різних місцях, вимагає установки плагінів, не працює на деяких браузерах, не підтримується iOS і т.д.

Перше, що ми маємо панель управління. Працює через браузер за допомогою плагіна. Я зумів запустити його на Safari, спочатку встановити плагін - потім запустити в браузері. Поверніть на Emotiv Insight і поверніть на Bluetooth на комп'ютер і все працювали.

Зелений показує, що якість контакту з датчиками з головою хороший, а чорні показує, що це не так. Потрібно затягнути датчик до коронки, явно заважає волосся.

По-перше, перейдіть на розділ "Експресії обличчя" в панелі керування.

Я радий Я пишу статтю про Geektimes:

І я сердився без причини.

Програма хороша при виявленні лебідок, але досить часто помилкові позитиви відбуваються на будь-яких виразах обличчя. Тому дівчина завжди ковбаса, можливо, більш обережні тренування здатні виправити це.

Ви можете навчити 4 вирази:
  • Глоомія
  • Сюрприз.
  • Посмішка.
  • Підвіска.
Тепер підійдемо до Metrics Performance.
Ці дані можуть бути найбільш корисними для деяких реальних досліджень.

Цей графік показує активність мозку, коли я дивлюся на графіку роботи мозку:

Як бачите, він дає нам певну оцінку на таких параметрах:
Проценти, участь, концентрація, релаксація, миттєве хвилювання, тривале збудження.

Тепер найцікавіше - думайте команди.

Тут ми спробуємо психічно контролювати об'єкт, перш за все навчаємо програму, яка з наших думок інтерпретувати як "Тік", "Пуш", "Пуш", "Після", і т.д. Кожна дія має показник інтенсивності.
Головний розчарування - це лише дві команди, які можуть бути активовані одночасно.
Так ми або натискаємо, або просто повертаємо або піднімаємо.
Ми не можемо застосувати повний набір дій на об'єкт.

Тут я знайшов кілька додатків і прикладів, які можна завантажити.

Є 2 цікавих програм.
Першим є Emotiv Xavier Emo Key, програма, яка може відповісти на події, які я описав вище (Міміки, думці команди тощо) і надсилайте клавіатурні події (Short cut або просто текст) до програми, які ви в даний час працює з.
Звуки чудово, не це? Наприклад, ви можете просто подумати про відкриття діалогу пошуку або зміни макета клавіатури. Але не забудьте про 2-парне обмеження в Панелі управління – це, ймовірно, з тієї причини, і навряд чи ми можемо використовувати більше команд тут. Крім того, я не в змозі зробити будь-яку з цієї роботи на Mac ще, я відправив пару запитів підтримки, і я чекаю відповіді, і я сподіваюся, що користувачі Windows більше не можуть.

Це те, що ця програма виглядає як.

Друга програма буде цікавіше програмістів.
Це емулятор Emotiv Xavier.
Насправді емульгує надсилання різних команд або параметрів з мозку.

Також є магазин додатків emotiv.com/store/app.
Якщо у вас є Mac - то ви незадоволені, не існує сторонніх додатків для Mac в офіційному магазині (на фільтрі Mac / Insight видається, але це насправді тільки під Windows)

Є також доступ до SDK, за допомогою якого ви можете створити програмне забезпечення самостійно, огляд SDK і сприйняття Emotiv Insight з точки зору програміста буде обрамлений в іншому місці.

Дефіцити
  1. Не все виглядає гладко. Декілька частин не щільно вписуються, десь датчики асиметрично заливаються.
  2. На даний момент не існує PO.
  3. Якість PO
  4. На даний момент не працює з iOS.
  5. Ви не можете заряджати і використовувати одночасно.
  6. Ви повинні переконатися, що пристрій не заряджає занадто довго - виробники попереджають, що це шкідливо для акумулятора

Незважаючи на недоліки, я сподіваюсь, що щось добре вийде з цього, тому що не всі компоненти ще були розроблені, а сам пристрій просто починає продавати. Я задаю, що сторонні розробники прийдуть.

Я хотів би, щоб люди з цим пристроєм поділитися посиланнями на сторонні програмне забезпечення та ресурси, пов'язані з цим пристроєм. Дякую.

Джерело: geektimes.ru/post/259698/