972
Emotiv Insight: перший знайомство з нейронним інтерфейсом
Emotiv Insight є невеликий портативний нейронний інтерфейс. Кілька років тому (у 2013) Я спонсорував цей проект на Kickstarter за $330 (нині доступний від $299). Початкова дата відправки пристроїв була встановлена на березень 2014 року, але я отримала його тільки сьогодні.
У цій статті я коротко описую перше знайомство з Emotiv Insight, після чого стаття буде опублікована з оглядом SDK і програмного забезпечення з точки зору програміста.
- Особливості
- Розпакування і зовнішній вигляд
- Про нас
- Дефіцити
Особливості
- Ціна: від $299
- 5 датчиків EEG
- Використання LE Bluetooth 4.0
- Датчики: гіроскоп, акселерометр, магнітометр
- Батарея: Lithium-polymer 480mAh, обіцяє час роботи - мінімум 4 годин
- Вага: я не знайшов достатньо чутливих масштабів в документації, але я ледь відчуваю пристрій на голові.
- Програма здатна розпізнати вирази обличчя і деякі емоції (смішка, wink, сюрприз, інтерес), а також має можливість розпізнати деякі психічні команди (до, вниз, витягти, натиснути і т.д.) все це природно вимагає тренування і калібрування. Промо відео
Розпакування і зовнішній вигляд
На площі милий ящик прийшов, аналогічний один продає Mac Mini.
Всередині ми маємо:
- 4 окремих датчиків.
- Зарядний кабель USB.
- дуга з сенсорним портом.
- Основна частина з кнопкою, зарядного порту і один вбудований датчик + 3 порти для установки датчиків, які йдуть окремо. А один порт встановити додаткову дугу з датчиком.
Р
Це виглядає так.
А дуги досить гнучкі, вся структура сидить на голові комфортно, але спочатку я іноді відчував некомфортний прес під лівою вухо цієї деталі:
Про нас
Слід зазначити, що якість всього програмного забезпечення та документації, яку я знайшов, відверто, погано. Нестабільна робота, не інтуїтивно зрозумілі інтерфейси. Все програмне забезпечення розсіяне в різних місцях, вимагає установки плагінів, не працює на деяких браузерах, не підтримується iOS і т.д.
Перше, що ми маємо панель управління. Працює через браузер за допомогою плагіна. Я зумів запустити його на Safari, спочатку встановити плагін - потім запустити в браузері. Поверніть на Emotiv Insight і поверніть на Bluetooth на комп'ютер і все працювали.
Зелений показує, що якість контакту з датчиками з головою хороший, а чорні показує, що це не так. Потрібно затягнути датчик до коронки, явно заважає волосся.
По-перше, перейдіть на розділ "Експресії обличчя" в панелі керування.
Я радий Я пишу статтю про Geektimes:
І я сердився без причини.
Програма хороша при виявленні лебідок, але досить часто помилкові позитиви відбуваються на будь-яких виразах обличчя. Тому дівчина завжди ковбаса, можливо, більш обережні тренування здатні виправити це.
Ви можете навчити 4 вирази:
- Глоомія
- Сюрприз.
- Посмішка.
- Підвіска.
Ці дані можуть бути найбільш корисними для деяких реальних досліджень.
Цей графік показує активність мозку, коли я дивлюся на графіку роботи мозку:
Як бачите, він дає нам певну оцінку на таких параметрах:
Проценти, участь, концентрація, релаксація, миттєве хвилювання, тривале збудження.
Тепер найцікавіше - думайте команди.
Тут ми спробуємо психічно контролювати об'єкт, перш за все навчаємо програму, яка з наших думок інтерпретувати як "Тік", "Пуш", "Пуш", "Після", і т.д. Кожна дія має показник інтенсивності.
Головний розчарування - це лише дві команди, які можуть бути активовані одночасно.
Так ми або натискаємо, або просто повертаємо або піднімаємо.
Ми не можемо застосувати повний набір дій на об'єкт.
Тут я знайшов кілька додатків і прикладів, які можна завантажити.
Є 2 цікавих програм.
Першим є Emotiv Xavier Emo Key, програма, яка може відповісти на події, які я описав вище (Міміки, думці команди тощо) і надсилайте клавіатурні події (Short cut або просто текст) до програми, які ви в даний час працює з.
Звуки чудово, не це? Наприклад, ви можете просто подумати про відкриття діалогу пошуку або зміни макета клавіатури. Але не забудьте про 2-парне обмеження в Панелі управління – це, ймовірно, з тієї причини, і навряд чи ми можемо використовувати більше команд тут. Крім того, я не в змозі зробити будь-яку з цієї роботи на Mac ще, я відправив пару запитів підтримки, і я чекаю відповіді, і я сподіваюся, що користувачі Windows більше не можуть.
Це те, що ця програма виглядає як.
Друга програма буде цікавіше програмістів.
Це емулятор Emotiv Xavier.
Насправді емульгує надсилання різних команд або параметрів з мозку.
Також є магазин додатків emotiv.com/store/app.
Якщо у вас є Mac - то ви незадоволені, не існує сторонніх додатків для Mac в офіційному магазині (на фільтрі Mac / Insight видається, але це насправді тільки під Windows)
Є також доступ до SDK, за допомогою якого ви можете створити програмне забезпечення самостійно, огляд SDK і сприйняття Emotiv Insight з точки зору програміста буде обрамлений в іншому місці.
Дефіцити
- Не все виглядає гладко. Декілька частин не щільно вписуються, десь датчики асиметрично заливаються.
- На даний момент не існує PO.
- Якість PO
- На даний момент не працює з iOS.
- Ви не можете заряджати і використовувати одночасно.
- Ви повинні переконатися, що пристрій не заряджає занадто довго - виробники попереджають, що це шкідливо для акумулятора
Незважаючи на недоліки, я сподіваюсь, що щось добре вийде з цього, тому що не всі компоненти ще були розроблені, а сам пристрій просто починає продавати. Я задаю, що сторонні розробники прийдуть.
Я хотів би, щоб люди з цим пристроєм поділитися посиланнями на сторонні програмне забезпечення та ресурси, пов'язані з цим пристроєм. Дякую.
Джерело: geektimes.ru/post/259698/