669
Точка наконечника у пошуках чистих джерел енергії
Вступні зауваження Тома Дардена на відкритті 19 Міжнародної конференції з холодної Fusion (LENR), яка відбулася 13-17 квітня 2015 року в місті Падуа, Італія. Конференція відбулася за підтримки Міністерства економічного розвитку Італії в одному з найбільших залів Європи, Палаццо Делла Рагіно. Більше 500 учасників.
Я маю честь бути тут сьогодні, щоб допомогти вам, хто зробив так багато, щоб змінити спосіб, ми звертаємо увагу на потреби енергії та навколишнього середовища, і змінити науку. Я є засновником компанії Cherokee, і я запросив розповісти вам, хто ми і чому ми створили промислове тепло як джерело фінансування для LENR. На відміну від вас, я не вчений, я підприємець, але ми підтримуємо широкий спектр інновацій. Як Петро Дракер писав:
підприємництво бачить велику сутність — зробити щось по-різному, не просто зробити щось краще, ніж це вже зроблено. Замість цього ви просто зробите їх непотрібними. Дякую Богу є ті, хто, як ви, мати відвагу, щоб зробити суп.
У 1921 р. експерти визначили, що досягнуто ліміт польоту. У 1932 році було встановлено, що розщеплення ядра малоймовірно малоймовірно. І в 1950-ті роки, коли я народилася, люди вважали, що забруднення було необхідною частиною економічного розвитку.
Зміна парадигм непросто, особливо в науці. Томас Кунь написав в Природі наукових революцій, які зазвичай підтримуються кризами нашого часу. Якщо ви перебуваєте на передньому перепаді парадигми, ви будете атакувати своїх однолітків і атакувати установи, які оберігають статус quo.
Ми відчуваємо, що ми повинні підірвати дві центральні бізнес-пардигми.
р.
Першим є народні етоси екологів, які ми повинні прагнути бути «не поганими». Але провідний американський екологічний філософ Вільям МакДону, зазначив у своїй книзі Cradle до Cradle, що «не погано» не означає, що це означає, що все ще погано. Якщо ви приводите машину до скелі, це не допоможе просто уповільнити – потрібно ввімкнути і піти в іншому напрямку.
Потрібні рішення, що властиво не забруднюванню, не розчин, що тільки знижує забруднення.
По-друге, давайте запитання про припущення страшності. Ми насправді живемо в світі великої кількості, принаймні енергії. На жаль, через неефективність сучасного суспільства світ страждає від нестачі енергії, принаймні в деяких регіонах. Чому ми спалюємо нафту і газ, що тільки дасть частку реальної енергії, яка розтоплюється? Робимо це, ми кидаємо практично всі вуглецю в трубі. Ми розсіюємо цю масу по всій планеті. Вуглецеві і важкі метали можуть бути дуже корисними, вони не повинні бути відходи, але вони якщо вони знаходяться в неправильному місці: CO2 в повітрі забруднююча речовина, вуглецева в дереві немає. Важкі метали можуть бути надзвичайно корисними, якщо вони не в неправильному місці, наприклад, в сільській місцевості в Китаї або в наших океанах.
Ми повинні повністю новий парадигм. На початку нашої роботи на промисловому нагріві.
Коли я пішов до школи, була екологічна криза в США. Більшість з нас забули це, або ніколи не знали його, але коли я був молодий, промислові річки наших міст періодично запалюються через викиди, а іноді в наших найбільш забруднених містах, люди подали автомобілі в день з фарами. Забруднення повітря було настільки важким, як забруднення повітря в Китаї в деяких містах. Америка придумала про своє місце у світі.
Коли я бачив першу фото нашої живої планети з космосу. Багато хто з вас пам'ятаєте це - залізо, ми ніколи не бачили Землі, тому що ми проживали на ньому. Ми можемо бачити, що вона була живою планетою. Я відчув, що я повинен зробити щось для цього. Пізніше в університеті я написав дисертацію на кислотний дощ, забруднення повітря від вугільних електростанцій. Першу роботу в Інституті науки і техніки Кореї в Сеул, де працював над забрудненням з побутового вугілля, що використовується для опалення і приготування їжі. Я бачив забруднення в Східній Азії. Я пішов назад і пішов до Ял, щоб стати адвокатом забруднення, але в США, робити адвокатство, деякі люди думаю, що це щось нудне і я впав в цю категорію, але вдалим я отримав роботу в Байн і Ко., працюючи в сталевих млинах для підвищення енергоефективності.
У 1984 році я перемістила цегляні заводи з викопного палива до біогазу, які прибули з відходів рослин. В основному дали вугілля, крім електрики, і я став обвинувачений пошуком шляху позбавлення від вугілля. Все було невдалим. У 1985 році я відкрив забруднення ґрунту в наших цегляних млинах, з десятиліть використання нафти. Я знайшов деякі професори Virginia Tech поблизу, професори, які займаються бактеріями грунту, і ми почали вирощувати бактерії, які споживають забруднення ґрунту. Я кладаю гроші в свій бізнес через технології систем, і ми починали Cherokee екологічно, щоб очистити забруднений грунт по всьому Східному узбережжі, і протягом декількох років ми очищаємо 15 млн тонн бруду. Щоб підняти рівень гольфу на 400 футів або 130 метрів.
Ми почали купувати забруднені ділянки для очищення їх. Ми зробили $2 млрд від цього, купівля та відновлення землі. Ми володіємо 550 властивостей в США, Канаді та Європі, в тому числі рефінери біля Трієста.
Деякі люди думаю, що Cherokee - це компанія з нерухомості, тому що вона володіє великою кількістю землі, і це робить його самостійно, але сила водіння - наше прагнення вирішувати проблеми забруднення. Я бачив, що ми можемо боротися з забрудненням, працюючи з інтелектуальними науковцями в Virginia Tech. Ми не мали внутрішніх наукових інновацій - ми були бізнесменами, не науковцями - але знаємо, що ми змогли знайти вчених, які мали ідеї. Так ми розширили корпус. Продовжуємо це з іншими професорами. Протягом 1985 року ми заснували або інвестували в більш ніж 100 компаній-учасників або стартапів. Вони були про забруднення води, або забруднення повітря, або управління розподілом потужності в сітках; майже всі ці ідеї не були нашими, вони належать іншим.
Моя початкова мета була зменшити забруднення, і ми вирушили за межі країни, щоб перенести технологію, так як це було за кордоном, які мали основне забруднення. Я регулярно відвідує Китай та консультую представників уряду та лідерів бізнесу щодо методів контролю забруднення та процесів. Вони говорять 19 відсотків своєї землі занадто забруднених для сільського господарства. Це в основному за рахунок забруднення повітря – вони падають на землю і заражають її. Очевидно, що це величезна соціальна проблема. Я починав це в колишньому Радянському Союзі в 1990-х роках, і ми також досліджували це в Близькому Сході, Індії та Індонезії, зосереджені на найбільш забруднених місцях. Щоб впоратися з екологічними проблемами світу, рішення повинні бути універсальними – вони не можуть бути тільки для Європи або США.
На початку цього десятиліття Черке розпочався відносно стабільну частину своєї історії. Проведено чергове генерування виконавчих органів, щоб привести бізнес, а поточні проекти пройшли плавно. У своїх 20-х і 30-х років я провів час з ними і дружиною вперше за 35 років. Я був відремонтований літак, плануючи більше часу літати.
І один день, я отримав випадковий виклик про холодну настій. Я не вірю, тому що я пам'ятаю про вплив Флейшмана і Понса раніше, і я думав, що це було більше. Потім через 30 днів я отримав інший, не пов'язаний запит з іншої групи, тому ми почали робити деякі дослідження, а потім ще одна група називається мені 30 днів пізніше. Ми інвестували в 100 стартапів, але в той час ми не отримали запитів на інвестування в холодну фузію або ЛНР: три за 30 днів. Ми фінансували дві з цих трьох груп, а потім, як багато хто з вас знає, ми стали власниками прав техніки Андреа Россі [Jan. 24, 2014].
Ми організуємо гранти для університетських груп, які проводять дослідження в галузі та продовжуємо фінансувати додаткові команди. Ми оновлюємо екосистему співпраці з великими науковцями, які працюють разом, щоб розробити безліч систем і технологій, які суспільство повинні відходити від забруднюючих копалин. Наша мета полягає в тому, щоб принести чисту енергію тим, хто потребує її першого, особливо в розвитку світу. Ми вважаємо, що існує тільки одне рішення, ми вважаємо, що існує безліч рішень для цієї проблеми. Щоб реалізувати це бачення, ми визначили, що бізнес-підхід буде найбільш ефективною стратегією, ми розглянемо багато інших.
Я знаю, що багато хто з вас відчував бізнес існував. Я розумію. Торгівля вже давно зарекомендувала себе як первинний агент змін в будь-якому технічному прагненні. Ми залучаємо великих компаній, і нам все необхідне, щоб отримати наші ідеї. Ми хочемо, щоб допомогти іншим зробити це. Ми заснували промислове опалення, тому що ми вважаємо, що технологія LENR повинна відповідати навіть якщо ми не досягнемо успіху. Ми готові зробити помилки, ми готові інвестувати час і ресурси, щоб побачити, чи це може бути область корисного дослідження в нашому прагненні вирішувати проблеми забруднення. Ми не були особливо оптимістичні, але глобальні переваги були чіткими.
У нас є кілька успіхів і ми розширили нашу роботу. Ми співпрацюємо з дослідниками та розробниками. Вчені змагаються бути першими, і вони очікують, щоб поділитися своїм досвідом, щоб прискорити процес. Вони хочуть поділитися своїми роботами безпечно в середовищі, де вони дійсно важливі і де вони заслуговують. Вони хочуть знати, що їхня робота буде оплачена, і їх ідеї оцінюються, просуються, і вони будуть винагороджені чесно. Ми можемо самі створити цей вид навколишнього середовища на промисловому вогні. Ми вважаємо, що ми можемо в кінцевому підсумку знайти себе на межі парадигми переходу – і це створить нові можливості для інновацій і підприємництва, щоб завчасно викликати кількість замість дефіциту і продовжити виклик, щоб просто бути менш поганим.
Коли я шукаю в кімнаті, у мене є два почуття, один теплий і позитивний, а інший холод і сумний. Ви надали своє життя на дослідження, незважаючи на труднощі, ви забезпечили велику зміну світу. Дякую за багаторічну роботу і прогрес. Щодня я думаю, що ти і надихнула тебе. У той же час я хочу сказати, як шкода я, що суспільство атакує вас за останні три десятиліття. Лікування Флейшману та поні, лікування офіційних інститутів та засобів масової інформації, буде виходити в історію, як і ще один приклад наукового педіатра, де заплутані інтереси вбивають відчайні нащадки ... здається, темною частиною людської природи, і залізо, ми в Паду, місто Галіло. Але незважаючи на це терпіння, ви приурочете вашій роботі. Дякуємо Вам за Вашу довіру та за ваші зусилля у разі виникнення труднощів. На обличчі труднощів ми повинні продовжувати з хорошою вірою, добре буде, хороші наміри і щирість, керовані кращими ангелами нашого характеру, не відсмоктуючись до поведінки інших.
У 1921 році був Орвілл Райт, винахідник літака, експерт, який сказав, що ядерна фібрсія була непрограшна, звичайно, Ейнштейн. Ми повинні бути пильними, щоб наші думки завжди відкриті. Ваш час прийшов: гістеричний страх, який захопив Китай та Індія, де було повідомлено про забруднення повітря та води, створює величезний попит на нові ідеї, менш схильні до минулого. По-друге, збільшення звітів про успіхи багатьох з вас продовжує нейтралізувати непрозорість скептиків. Але це не принесе нас або суспільства, якщо ми досягнемо успіху, але втратимо наші битви. Ми підтримуємо один одного, щоб покласти потреби суспільства і потреби інших перших, як ми відображаємо, як виграти.
Ви можете подарувати світ цілющий подарунок. Багато людей також зможуть заробити дохід від нього. Я є бізнесменом, і я вважаю, що бізнес, як правило, є найефективнішим засобом досягнення соціальних і екологічних реформ. А також впровадження технології. Але ми завжди повинні думати про потреби інших, потреби суспільства, потреби нашої планети. Я не хочу успіхів у вартості когось іншого Моя мета полягає в тому, щоб поширювати свої знання в широкому і неупередженому світі, дивлячись, що ви отримаєте повагу і нагороди для ваших зусиль.
Ми допустили точку наконечника. Потенціал вашої роботи великий. Визначені ознаки прогресу. Ось наш простий маніфест: Для того, щоб надати нашим нащадкам кращий світ, ніж ми отримали.й Широко доступні, невичерпна чиста енергія може зробити найбільший внесок в цю мету. Це проявляється наша обіцянка. Для тих, хто прогулявся перед вами, для наших дітей, і для дітей своїх дітей. Дякую.
Відео виступу:
Програма конференції
Журнал «Енергетичні науки»
Джерело: geektimes.ru/post/251242/
Металева електрокопія. Чи потрібен прямий контакт з поліцією?
Sony LSPX-100E26J LED. Не до телевізора в туалеті. Просто динамік в лампці світла.