Циборги серед нас

У той час як повноцінні екзо скелети залишаються далеким майбутнім, я хотів би розповісти про деякі люди, які вже поєднуються на шляху розширення можливостей власного тіла за допомогою імплантованих пристроїв, про тих, хто з чіткою совістю, вже можна назвати циклами.

Кіборг художник Neil Harbisson - один з наймолодших і найбільш медіа-кіборгів, народився 27 липня 1982 року з діагнозом хроматопії або, просто, колірна сліпота, що дозволяє відрізняти тільки відтінки сірого.

Eyeborg - це пристрій, який дозволяє почути кольори.
Складається з антени, яка визначає колір перед особою, переводить отримане значення в звук в режимі реального часу і передає її через кістки черепа до внутрішнього вуха.
Кожен колір має власну частоту звуку, обраного за одним з двох принципів.

р.

Сонохроматика Вперше введено в 2003 році музичний масштаб або логарифмічний масштаб.

Чистий сонохромат Шкала (2005) – лінійна шкала, яка дозволяє «сірувати» кольори невидимі до очей людини, таких як інфрачервоний або ультрафіолетовий.

Перший прототип Eyeborg був створений в 2003 році, після чого розширюється залежність звукового об'єму від яскравості кольору. Нейроімплант нарешті був остеоінтегрований в оксіпітальну кістку в 2013 році лікарем, який залишився анонімним через заборону на такі операції нейроетіком.
У цей момент автор дасть можливість висловити суб’єктивну засудження цієї дисципліни, яка на мій погляд значно гальмує розвиток циборгізації.

Активно виступає за права кіборгів, творець Фонду Cyborg, де він бореться за можливість розглянути розширені частини тіла людини.

У 2004 році, коли фото з антеною не було прийнято для паспортних документів, Neil почав писати листи до паспортного офісу, заявивши, що антена була його «новим органом». Він підтримав свого лікаря, друзів і колег, і після декількох тижнів листування фото було прийнято.

Я дуже рекомендую дивитися його на TedTalks' "Я слухаю Колір." Російські субтитри доступні.

Вчений Кіборг Кевін Warrick, мабуть, відомий багатьма тут, народився 9 лютого 1954 року, професор, автор багатьох книг з кібернетики та штучного інтелекту.

У 1998 р., що робить його одним з перших кіборів. Потім він імплантував транспондер (RFID tag) в його передпліччя. Дрібка дозволила комп’ютеру відстежувати рухи Warrick через відділ кібернетики, наприклад, привітати вчений вранці, коли він прийшов до роботи. Також професор може керувати дверцятами, лампочками світла, нагрівачами «без підняття пальця».

У 2002 році почався другий етап експерименту Cyborg 2.0. Його головна мета – досягти зворотного зв’язку з імплантованим пристроєм. У березні в медіанічному нерві було імплантовано масив сто електродів, що надійшло трохи нижче лівої руки, вся операція тривала лише через два години. В результаті експерименту Warrick вдалося контролювати спеціально створену робочу руку і отримувати відгуки шляхом стимулювання нервових волокон в руці з імплантатом. Цей двонаправлений функціонал був пізніше продемонстрований за допомогою дружини Кевіна, Ірини, яка також занурила аналогічну операцію з злегка спрощеним імплантатом - він може відчувати, коли хтось доторкнувся до руки дружини.
Важливим аспектом роботи Кевіна було відстежити руку після імплантації електродів - побоювання були підняті, що безпосередня взаємодія з нервовою системою може призвести до пошкодження або зниження працездатності руки. Але припущення не було підтверджено.

Як відомо, суддя і організатор Турінг-тесту, Warrick також був одним із людей, які думали, що дружина Густмана переконувала третину суддів-експертів «людство», і він є консультантом і дослідником проекту глибокого стимулювання мозку, який використовується для контролю і пригнічення симптомів Паркінсона. У Університеті Читання він очолив команду з нейроетики та дилемами, оскільки багато його експериментів сумніваються з точки зору сучасної біоетики.

Я не хочу йти до місця в космосі. Я хочу бути космічним
Тим Каннон, програміст, підприємець, біохакер, народився 11 вересня 1979 року. Починав свої модифікації з більш традиційною пронизкою, а потім вирішив, що немає точки в обміні для дрібних речей.

Циркадія є досить обмеженим вбудованим аналогом фітнес браслетів. Для запису показників тіла та передачі їх на смартфоні bluetooth. Він також має вбудовані світлодіоди, які можуть освітлювати татуювання Cannon.
До речі, пристрій позиціонується як джерело,

Термосенсор, пульсовий метр (розміри даних, чи включений до 1.0), світлодіоди

Так як не сертифікований хірург погоджується на таку операцію, Тім перетворився на татуючому салоні, який міститься за допомогою учасників конференції з модифікації тіла.
«Процедуру взяли близько 10 хвилин, приймали близько 10 стібків, льод використовувався як знеболюючий,» принаймні в багатьох інтерв'ю.
У цей момент автор знову дозволить собі згадати про неординарну біоетику, яка провокує поширення таких операцій підвалу, які швидше за все отримують різні ускладнення.

Не найточніша імплантація, тому що просто у випадку, під псуванням

Відео процесу зарядки, якщо хтось цікавить.

Заснований в 2012 році Greenhouse Wetware працює над проектами, такими як невисока шапка для стимулювання префронтової кори, яка відповідає за пам'ять та концентрацію; синарові рукавички, які захоплюють ультрафіолетові промені; та сигнали Wi-Fi, які можуть допомогти сліпим людям рухатися через ехолокацію.
«Офіс» Гринхаус, розташований в підвалі, досить відповідає назві – бетонні стіни, дерев'яні балки, змішують світло і пральну машину з навантаженням брудної білизни, що стоїть в кутку.
Каннон описує свою лабораторію як «халф-цибернна наука підземелля, напівелектронний та біологічний експериментальний центр. й
На цій точці, як я знаю, Circadia 1.0 було відновлено з тіла гармати, і експеримент вважається успіхом. Наступний варіант повинен мати можливість вимірювати пульс, тиск, цукор крові і бути меншим.

І нарешті.

Якщо після читання цього видання ви раптом отримали уявлення про імплантацію іноземних пристроїв у вашому тілі, але ви не маєте друзів блискучих хірургів, професорів кібернетики або інших людей, які готові допомогти вам, то є, наприклад, такі китлі.

Що можна придбати тут: небезпечний.com/gear

Джерело: geektimes.ru/post/249326/